Sony a dezvaluit design-ul si caracteristicile controlerelor noii generatii de PS VR pentru PS5. Acestea incorporeaza haptic feedback, triggere adaptive si tehnologie pentru detectarea degetelor.

PS VR Cover

Recent, Sony a descris noul PS VR cu foarte multe sintagme din familia DualSense-ului. In postarea curenta de pe blog, au confirmat ca ambele controlere prezinta cate un trigger adaptiv fiecare, L2 si R2. Aceste triggere au un motoras incorporat programat sa opuna rezistenta la apasare in functie de comenzile jocurilor.

Haptick feedback-ul de pe DualSense e si el prezent. Acum ca am jucat indeajuns de multe jocuri pentru a descrie senzatia, pot spune ca e o tehnologie care imbunatateste cu adevarat experienta. Daca dezvoltatorii o implementeaza, fiecare pas, adiere de vant, furtuna de nisip sau alte asemenea se vor resimti in vibratia controlerelor. Dar nu ca la DualShock 4 sau Xbox controller, ci cu mai mare precizie si batai extrem de variate ca intensitate.

Pe langa Half-Life: Alyx, Valve au dat lovitura si cu propriul sistem VR: Index. O caracteristica interesanta pe care viitorul PS VR o va imprumuta este detectarea atingerii degetelor. Mai exact, nu mai e nevoie de apasarea butoanelor pentru ca sistemul sa detecteze degetele, doar de atingere. Fata de Index, PS VR-ul va recunoaste doar degetul mare, aratator si mijlociu.

Forma sferica, inspirata de Oculus Quest, ascunde chip-ul prin care casca VR recunoaste controlerele. Dupa cum pare din poze, pe acel inel se afla si o mufa de incarcare USB-C, tot ca la DualSense. Vicepresedintele Hideaki Nishino a mentionat ca forma este gandita ergonomic si a fost testata pe utilizatori cu diferite dimensiuni ale mainilor.

Nu ne putem astepta anul acesta la lansare, iar next-gen PS VR va fi dedicat PS5-ului. Momentan, Nishino spune ca vor trimite curand prototipe dezvoltatorilor. Ca sa aibe timp pana in 2022 🙂

Similar Articles

2 thoughts on “Noul controller al viitoarei generatii PS VR de PS5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.