Zilele acestea are loc cea de a doua conferinţă anuală NVIDIA – GPU Technology Conference. Scopul conferinţei este acela de a aduce o contribuţie informaţională referitor la schimbările realizate cu ajutorul GPU-ului în diverse domenii dar şi colaborarea cu diversele companii şi nu în ultimul rând cu utilizatorii.

Agenda evenimentul a cuprins printre altele şi discursul lui Jensen Huang, CEO şi cofondator NVIDIA care a prezentat publicului roadmap-ul NVIDIA pentru următorii ani. Conform Jensen Huang, gigantul din Santa Clara lucrează deja la succesorii Fermi, numiţi de acum înainte „KEPLER” şi „MAXWELL”, cipuri ce vor fi lansate în 2011 şi respectiv 2013.

KEPLER va fi fabricat pe 28nm, va intra pe linia de producţie undeva la începutul anului viitor şi se presupune că va avea o performanţă per Watt de până la patru ori mai mare, comparativ cu Fermi. Se pare că odată cu KEPLER NVIDIA va introduce şi un nou set de instrucţiuni pentru eliminarea eventualelor „bottleneck-uri” cauzate de CPU dar legat de acest lucru nu avem nimic concret pe moment.

MAXWELL este programat pentru lansare în 2013 şi după cum se vede în slide-ul de mai jos oferă performanţe uluitoare comparativ cu cipurile actuale.

Alte detalii şi informaţii de la GTC 2010 aveţi aici.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.