Nvidia anunta ca producatorii parteneri la nivel global lanseaza peste 100 de modele noi de laptopuri thin & light si foarte rapide, toate cu solutie grafica Nvidia, inclusiv recent lansatele GeForce RTX 2080 SUPER si 2070 SUPER pentru laptopuri.

Lansarea record include, de asemenea, o serie de laptopuri cu RTX 2060 care pornesc de la doar 999$.

Noile paltforme au la baza arhitectura Turing de la Nvidia, care incorporeaza nuclee RT dedicate pentru a procesa Ray Tracing si AI in timp real, livrand performanta crescuta si fidelitate video imbunatatita pentru cele mai noi jocuri si pentru cele mai performance aplicatii folosite de creatorii de continut.

Multe dintre modele vin cu o configuratie Max-Q, o tehnologie Nvidia imbunatatita cu noi functionalitati care ofera cea mai buna performanta si cea mai buna eficienta intr-o platforma mobila.

In urma cu putin peste 18 luni, NVIDIA a reinventat grafica cu ajutorul Ray Tracing in timp real, lucru care reprezinta o schimbare majora in modul in care arata, se experimenteaza si se simt jocurile.

Disponibilitatea acestor tehnologii in laptopuri pentru doar 999$ este un lucru incredibil, iar datorita Max-Q, consumatorii vor avea la dispozitie o selectie remarcabila de laptopuri subtiri si usoare din care sa aleaga pentru toate gamele de preturi. Jeff Fisher, senior vice president of gaming la Nvidia.

La lansarea sa de acum cativa ani, tehnologia Max-Q a transformat laptopurile de gaming, creand o noua gama de laptopuri deosebit de puternice, mai usoare, mai subtiri si mai eficiente din punctul de vedere al energiei fata de orice alt laptop precedent.

Noile avansuri ale Max-Q dubleaza acum eficienta modelelor anterioare si introduce functionalitati care permit o performanta mai rapida si o durata de viata a bateriei mai mare:

  • Dynamic Boost – Echilibreaza automat puterea intre GPU si CPU la fiecare cadru in mod inteligent, crescand astfel performanta generala in timpul jocului. Dynamic Boost este automat, adaptiv si functioneaza mereu pentru a livra mai multa performanta fara a creste consumul de energie.
  • GDDR6 cu voltaj scazut – Nvidia a lucrat impreuna cu producatori parteneri de memorii pentru a creste eficienta memoriei in timp ce livreaza performanta mai mare cu noile memorii GDDR6 cu voltaj scazut.
  • Advanced Optimus – O inovatie in ceea ce priveste afisajul, care livreaza o durata de viata mai mare a bateriei si gameplay imersiv si fara intreruperi de la tehnologia Nvidia G-Sync. Advanced Optimus controleaza care GPU se ocupa de afisaj si determina in mod inteligent GPU-ul potrivit, pentru fluxul de munca optimizat in fiecare moment, schimband dinamic in timpul procesului, fara a fi nevoie de un reboot al sistemului. Noile modele de laptopuri Lenovo Legion sunt primele din lume care vor beneficia de aceasta tehnologie.
  • Eficienta Regulatorilor de noua generatie – Noua generatie de regulatori de tensiune ajuta la optimizarea sistemului, astfel incat GPU-ul sa functioneze mai eficient in timp ce livreaza performanta crescuta.
  • Deep Learning Super Sampling 2.0 – In baza procesoarelor AI, numite Tensor Cores de pe placile grafice RTX, DLSS 2.0 este o retea neuronala de tip deep learning care creste numarul de cadre pe secunda in timp ce genereaza imagini deosebite si clare pentru jocuri. Acesta creste performanta in timp ce maximizeaza setarile legate de ray-tracing cu o rezolutie crescuta si extinde durata de viata a bateriei cu pana la 20%.

Nvidia anunta 10 noi laptopuri RTX Studio, care beneficiaza de GPU-uri RTX SUPER si cele mai noi procesoare Intel din generatia a 10-a. Realizate de Acer, Gigabyte, MSI si Razer, aceste laptopuri sunt cea mai buna solutie pentru creatorii de continut care cauta performanta video si 3D fara egal.

Mai mult de 45 dintre aplicatiile de tip creativ precum Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, AutoDesk Arnold, Blender si multe altele dispun de accelerare RTX din partea nucleelor RT aflate in GPU-urile RTX..

Noile laptopuri RTX Gaming si Studio vor fi disponibile incepand cu 15 aprilie de la mai multi parteneri la nivel global, cu mai multe sosind in luna mai. Anumite SKU-uri, configuratii si preturi vor varia in functie de regiune si disponibilitatea la parteneri, dar vor include modele de la Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer si altii.

Laptopurile cu RTX 2060 care pornesc de la 999 USD sunt Acer Nitro 5, ASUS ROG Strix G512, HP Omen 15, MSI GF65 Thin, Lenovo Legion Y540 si 5i si MSI GF65 Thin, cu alte modele care vor fi anuntate mai tarziu.

Similar Articles

3 thoughts on “Nvidia anunta peste 100 de laptopuri noi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.