Nvidia incurajeaza gamerii sa lupte Coronavirusul cu GPU-urile

Prin simpla instalare a unui program, puterea GPU-ului poate ajuta la combatarea lui COVID-19. Acesta se numeste Folding@Home, este gratuit, si foloseste puterea de procesare a unui PC gaming-ready pentru cercetarea si intelegerea virusului.

Creatorul comunitatii PCMasterRace de pe Reddit, "pedro19", a facut primul indemn catre urmaritorii sai de a instala aplicatia. Nvidia s-a alaturat acestora via Twitter cerand gamer-ilor sa "doneze puterea nefolosita a placilor video in lupta cu COVID-19". Proiectul a inceput de pe 10 martie si are ca scop "simularea tintelor proteice potential drogabile din SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19) si virusul SARS-CoV aferent (pentru care sunt disponibile mai multe date structurale)."

Aplicatia se foloseste si de puterea procesoarelor, insa cea a placilor video are o capacitate si o viteza de calcul superioara. Folding@Home nu suge constant toate benzina necesara unei sesiuni serioase de gaming, acesta poate fi oprit si activat doar cand PC-ul sta deschis degeaba. Programul este disponibil din 2000, si de-a lungul anilor a ajutat la gasirea leacurilor pentru "boli precum cancerul, ALS, Parkinson, Huntington, gripa și multe altele."

Folding@Home Web control

Postarea celor de la Nvidia a adunat aproape 13 mii de like-uri si probabil a ajuns la si mai multa lume. Faptul ca o companie atat de mare ia o pozitie contra epidemiei globale a Coronavirusului poate influenta si pe altele sa acorde problemei atentia cuvenita. Folding@Home ofera o alternativa sigura si gratuita pentru a contribui la infrangerea inamicului comun. Dupa ce Corona a anulat E3, GDC si SXSW, era si timpul ca gamerii sa riposteze!

Leave a Reply

Un răspuns la „Nvidia incurajeaza gamerii sa lupte Coronavirusul cu GPU-urile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.