Nvidia a anuntat ca va cumpara ARM, compania producatoare de chipuri din UK. Detinuta pana acum de SoftBank Group, achizita se situeaza sub pretul de 40 de miliarde de dolari.

ARM este o companie care se specializeaza in dezvoltarea procesoarelor cu arhitectura ARM pe 32 de biti. Mai precis, procesoare de mobile: smartphone-uri, tablete, console de gaming portabile, smart speakers sau routere. Adica puterea computationala care sta la baza iPhone-urilor, iPad-urilor si a Nintendo Switch-ului. Apple chiar au anuntat recent ca vor incorpora arhitectura ARM pe toate Mac-urile.

Conform anuntului Nvidia, sediul ARM din Cambridge se va extinde cu un centru de R&D dedicat AI-ului. Miscarea este in conformitate cu strategia Nvidia focusata pe AI: Ray-Tracing, DLSS, VR sau masini autonome (care se conduc singure).

Jensen Huang, CEO Nvidia

„AI-ul este cea mai puternica forta tehnologica a timpului nostru si a lansat un nou val computational”, a declarat Jensen Huang, fondator si CEO Nvidia. „In anii urmatori, miliarde de computere care ruleaza AI vor crea un nou internet-of-things, care este de mii de ori mai mare decat internet-of-people de astazi. Contopirea noastra va crea o companie pozitionata ideal in epoca AI.”

Pare ca Nvidia profita cat se poate de audienta dobandita odata cu prezentarea noii serii Ampere / RTX 30. Nici nu duc lipsa de bani, avand in vedere ca este cel mai valoros producator de chip-uri din State, surclasand Intel.

Nvidia ar putea deveni cel mai mare producator de procesoare de pe planeta. Insa tranzactia nu va fi completa pana nu va trece prin reglementarile inerente, ceea ce poate dura aproximativ 18 luni. Cu alte cuvinte, Nvidia trebuie sa convinga autoritatile ca nu va crea un monopol pe piata chip-urilor.

Chiar daca ARM isi va pastra numele si identitatea de brand, Nvidia dobandeste clar o influenta asupra clientilor acesteia.

Similar Articles

2 thoughts on “Nvidia intra in business-ul procesoarelor pentru mobile prin achizitia ARM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.