In timpul unei conferinte cu stakeholderii, Nvidia s-a pronuntat si in legatura cu stocul, sau mai degraba lipsa acestuia, de placi video. Din cate se pare, Nvidia si-a revizuit asteptarile, iar lucrurile nu arata atat de bine.

Directorul financiar al companiei declara cu ceva timp in urma ca disponibilitatea de placi video va continua sa fie o problema pe intreaga durata a primului trimestru din 2021. Adica pana undeva prin luna mai. Se pare ca publicul nu ar trebui sa se entuziasmeze, deoarece fenomenul va continua, cel mai probabil, si in urmatoarele luni.

„Cererea generala ramane foarte puternica si continua sa depaseasca oferta, in timp ce stocurile canalelor noastre raman destul de slabe. Ne asteptam ca cererea sa depaseasca in continuare oferta pentru o mare parte din acest an.  Credem ca vom avea o cantitate suficienta pentru a sprijini cresterea secventiala dupa Q1.” – CFO Nvidia, Colette Kress.

Ce-i drept, situatia nu este chiar atat de neagra, cel putin din perspectiva Nvidia. Conform cifrelor prezentate de companie, lansarea arhitecturii Ampere a fost un succes pentru ei. Rapoartele arata ca seria 3000 a dublat cifrele pe Steam in primele 6 luni, comparativ cu seria Turing 2000.

Cererea nu este reprezentata doar de minerii virtuali, care isi tocesc tarnacoapele in Ethereum, ci si de scalpers. Acestia au profitat de lipsa stocurilor si au vandut (si inca o fac) placi video la niste preturi exorbitante.

Tabara rosie este intr-o situatie similara. AMD intampina dificultati in a satisface cererea pietei pentru noile placi din seria 6000. Pana acum, AMD nu a facut prea multe declaratii cu privire la disponibilitatea noilor GPU-uri in magazine.

Similar Articles

2 thoughts on “Nvidia prevede ca lipsa stocului de placi video va continua in 2021

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.