Nvidia tocmai a devenit cel mai valoros producator de chip-uri in S.U.A.. Actiunile echipei verzi au crescut ieri dupa-amiaza cu 2.3%, ajungand la un plafon de $251 de miliarde, fata de Intel care a ramas la $248.

Ca punct de referinta, AMD-ul Lizei Su are un plafon curent de $62.5 miliarde.

In ultimul an, actiunile Nvidia au crescut cu peste 70%, o actiune costand in prezent $408.64. Cresterea se datoreaza in principal nevoii de a lucra de acasa in timpul pandemiei. De asemenea, fata de Intel care s-au extins doar pe piata de procesoare de smarphone-uri, Nvidia a investit si in AI, datacenter-uri si piata de automobile.

Dar afacerea principala a Nvidia ramane tot seria de placi video GeForce. Pana la finalul anului, este asteptata noua tehnologie Ampere, care se va regasi si in placi video din seria RTX 3000.

Render neconfirmat RTX 3000; sursa: Reddit

Recent, Intel a suferit piedici in lantul sau de distributie din cauza pandemiei și a costurilor mai mari legate de dezvoltarea viitoarelor procesoare de 10 nanometri „Tiger Lake”, conform Reuters.

Astfel, Nvidia a obinut titlul de cel mai mare chipmaker din State si al treilea din lume, fiind urmat doar de Samsung si TSMC. Nvidia nici macar nu isi produc propriile chip-uri, TSMC se ocupa de acest aspect.

De notat ca acel plafon de miliarde de dolar inseamna cat valoreaza compania, nu veniturile. Reuters spun ca analistii prezic o crestere de 34% pentru Nvidia la acest capitol, ajungand la $14.6 miliarde pana la finalul anului, insa venitul Intel va creste cu doar 2.5% pana la $73.8 miliarde.

Cand vine vorba plafoane de piata IT, Apple isi mentine locul 1 cu $1.65 trilioane, urmat imediat de Microsoft la $1.61 trilioane. (1 trilion = 1 000 000 000 000)

 

Similar Articles

2 thoughts on “Nvidia valoreaza mai mult decat Intel pentru prima data in istorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.