Astăzi, la aproximativ două săptămâni de la lansarea world wide, NVIDIA a lansat oficial şi în România GTX 480 şi 470. Detalii despre ele nu are sens să dăm întrucât avem review despre GTX 480 aici iar despre 470 veţi putea citi foarte curând.

Asta nu înseamnă că la eveniment doar ne-au vorbit despre noile GTX-uri şi gata. Nu nu nu, focusul a fost de fapt 3D Vision Surround pe care toţi cei prezenţi la eveniment au avut ocazia să îl şi testeze un pic. Eu nu m-am grăbit pentru că eram curios să văd şi nişte cifre şi să fac câteva poze fără NPC-uri, aşa că am apărut lângă sistemul de la IT Direct pe care erau instalate cele 3 monitoare de la Acer după ce publicul a părăsit peisajul.

Am rulat benchmark-ul din deşert din Just Cause 2 la rezoluţia 4800*1024 cu şi fără 3D Surround activat. Sau dacă vreţi puteţi spune Eyefinity în versiunea NVIDIA şi 3D Vision Surround. Impactul asupra performanţei este enorm şi diferenţa dintre cele două este aproximativ dublă.

3D ON – 25,50 fps

3D OFF – 49,39 fps

Într-un fel mă bucur că diferenţa este dublă pentru că arată că de fapt 3D Vision Surround este bine optimizat. Practic avem două imagini într-una, asta tradus într-un limbaj al nimănui înseamnă că rezoluţia este dublă şi automat şi solicitarea de putere de calcul este dublă.

Printre altele ţin să menţionez că Bezel Corection funcţionează cum trebuie iar efectul 3D de la 1m distanţa este absolut imposibil de descris, awesome tot nu mi se pare suficient:). Practic, la 1m distanţa folosind monitoare de 24 de inci absolut tot ceea ce se vede prin ochelarii 3D Vision este 3D. Nu mai există zone prin care să vedem mediul înconjurător ca atunci când foloseam un singur monitor.

3D Vision Surround funcţionează doar în configuraţii SLI şi este posibilă folosirea de 3 monitoare doar cu DVI. Oricum, la cât de multă putere de procesare este nevoie pentru imagini (dublate pentru stereoscopie) la peste 4000*1000 mă îndoiesc că vor rula prea multe jocuri DX11 cu detaliile mai sus de medium pe un singur GTX 480.

Gata cu pălăvragitul, priviţi pozele deşi nu vă vor ajutea prea mult să vă faceţi o idee. Vom reveni cu mai multe în review-ul care îl vom publica săptămâna viitoare pe această temă.

 

În pozele de deasupra efectul 3D este dezactivat, dar se poate observa exagerarea obiectelor din monitoarele laterale.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.