Overwatch-ul romanesc a cunoscut un  moment de mare bucurie, intrucat jucatorii romani au reusit sa ne califice tara in grupele OW World Cup 2017.

La sfarsitul lunii martie, jucatorii romani de Overwatch au aflat de Overwatch World Cup 2017. Spre deosebire de anul trecut, cand toate tarile au avut acces la calificari, anul acesta sistemul a fost diferit. Se calcula media Skill Rating-ului primilor 100 de jucatori din fiecare tara, iar in urma mediei fiecarei tari s-a creat un Top 50 mondial.

La momentul anuntului, Romania se afla pe pozitia 36, insa doar primele 32 de echipe din topul mondial aveau sa se califice in grupele Overwatch World Cup. Romanii au aflat ca au aproximativ o luna la dispozitie sa schimbe clasamentul in favoarea tarii noastre. Usor, usor, am urcat pana pe pozitia 34 acum 10 zile, de cand topul nu a mai fost actualizat, asadar toata comunitatea de OW statea cu sufletul la gura. Jucatorii care stiau ca se afla undeva in top 100 au muncit din greu sa creasca media Romaniei, am vorbit cu multi dintre ei.

Ieri, undeva in jurul orei 23:00, primesc o notificare de pe grupul de Facebook Overwatch Romania: „NE-AM CALIFICAT LA CUPA MONDIALAAAA”. A urma sa vad un link catre blog-ul Overwatch, unde, intr-adevar, Romania se situa pe locul 32, la 2 puncte de SR in fata Elvetiei. A fost la mustata, dar am reusit.

Asadar, urmeaza ca jucatorii romani sa voteze comitetul national format din 3 experti locali din cele 10 nominalizari facute de Blizzard, iar acestia vor construi echipa nationala a Romaniei.

Hai Romania!

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.