PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT si electronice din Romania si in acelasi timp un reper pentru toti cei pasionati de tehnologie, lanseaza pe canalul de YouTube o serie de emisiuni LIVE interactive si educative, sub numele de Scoala de Hardware.

Acestea vor avea un format interactiv si educativ, fiind adresate copiilor, abordand toate subiectele de interes din sfera hardware.
In cadrul emisiunii „Scolii de Hardware”, Madalin, Razvan si Daniela, alaturi de diversi invitati speciali, vor discuta despre tot ce inseamna hardware.

De la PC-uri si laptopuri, pana la mouse-uri si tastaturi. In teorie, toata lumea stie ce este un calculator: acea masina care prelucreaza si manipuleaza informatii, pentru a ajuta utilizatorii sa realizeze mai repede sau mai usor diferite activitati, sau chiar pentru relaxare.

Faptul ca aceasta masina este alcatuita din hardware si software si ce reprezinta fiecare dintre cele doua nu este insa la fel de banal pentru toata lumea.

Diferentele, precum si rolul diverselor componente fizice ce alcatuiesc hardware-ul, precum procesorul, placa de baza, memoria RAM, placa video sau echipamentele care alcatuiesc interfata cu utilizatorul, sunt cu atat mai straine unui public destul de numeros.

Gandit ca un proiect educational menit sa starneasca curiozitatea celor mici si sa le raspunda la toate intrebarile legate de componentele unui PC gaming sau laptop, Scoala de Hardware va fi live pe canalul de Youtube PC Garage in fiecare joi, de la ora 15.00, incepand cu data de 2 aprilie.

Astfel, toate componentele unui sistem de calcul vor beneficia de cate o transmisie live, in cadrul careia Madalin, Razvan si Daniela vor explica pentru cei mici, in termeni pe care sa-i inteleaga, rolul fiecareia si cum interactioneaza una cu cealalta.

De asemenea, vor fi incluse si mici lectii de istorie a calculatorului, care vor include printre altele informatii despre datele de aparitie ale primului procesor, primei placi de baza sau primei unitati de stocare si despre impactul pe care l-au avut ele.

De exemplu, primul PC a aparut in anul 1981, urmat de primul laptop in 1985 si de prima tableta in 1987.

Prin acest proiect educativ, PC Garage isi propune sa ii incurajeze pe cei mici sa faca primii pasi in lumea IT si sa interactioneze cu ei, punandu-le la dispozitie materiale educative si informatii utile, primite direct de la reprezentantii marcilor din domeniul IT.

„Scoala de Hardware” va debuta pe data de 2 aprilie cu o editie introductiva, in care va raspunde la intrebari precum: Ce este „Scoala de Hardware”?, Cand va avea loc?, Unde? Cum? Cat? De ce?

Importanta tehnologiei in educatie, modul prin care aceasta poate stimula dezvoltarea tinerelor generatii si contribui la evolutia societatii reprezinta un subiect dezbatut intens in Romania.

Invatarea eficienta cu ajutorul tehnicii de calcul ofera avantaje oricarui sistem de educatie modern, dar necesitatea sa devine cu adevarat evidenta in momente cheie sau in situatii de criza.

De exemplu, ii poate ajuta pe profesori sa predea de la distanta si pe elevi sa isi continue studiile fara a-si parasi locuinta, dar ar permite in acelasi timp oamenilor sa socializeze extrem de usor fara a-si asuma niciun fel de riscuri.

Mai putin dezbatuta este insa nevoia de a educa potentialii utilizatori de tehnologie in scopuri educative cu privire la importanta acesteia. Suna, intr-adevar, paradoxal, dar realitatea este ca nu poti avea un public care sa inteleaga vitalitatea unei astfel de abordari fara a-l educa inainte in acest scop.

PC Garage se mandreste cu o lunga experienta in sustinerea iubitorilor de jocuri pe PC si a pasionatilor de hardware din Romania – atat prin campaniile derulate de-a lungul anilor, cat si prin diferitele activitati de informare si comunicare cu acestia.

Cu o comunitate puternica alaturi, compania considera ca a venit momentul pentru a mai face un pas si a decis ca, folosindu-se de popularul sau canal de YouTube, sa demareze un proiect educational, prin lansarea unei emisiuni interactive si educative adresate cu precadere celor mici.

Emisiunea educativa „Scoala de Hardware” se va difuza live in fiecare zi de joi, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube PC Garage. Mai multe informatii despre acest proiect sunt disponibile pe pagina oficiala PC Garage.

Similar Articles

One thought on “PC Garage lanseaza Scoala de Hardware

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.