Pestily, pe numele sau real Paul Licari, este un streamer de Escape from Tarkov cu peste 869.000 de urmaritori. Cariera sa a inceput in urma retragerii dupa 8 ani din serviciul militar, in 2017.

Inainte sa debuteze in streaming, si-a luat o pauza de 3 luni dupa intoarcerea din armata. In acest timp a descoperit pescuitul si redescoperit gamingul. Astfel, in februarie 2017, in paralel cu noul sau job de pompier, Pestily a pornit primul sau stream. 

In vara aceluiasi an, noul Escape from Tarkov i-a adus un public numeros. In februarie 2018 a devenit streamer full-time, renuntand la slujba de pompier.

 

Cariera de streamer

A crescut asa rapid incat a fost numit Australian Breakout Twitch Creator of the Year” in cadrul Australian Gaming Awards. De-a lungul lui 2018, Paul a strans $25.000 in scopuri caritabile. 

Armata lui Pestily a tot crescut, consolidandu-si imaginea de titan al hard-core shooterului. Un adevarat fenomen, avand in vedere ca fostul soldat avea deja in jur de 30 de ani. Publicul e mai obisnuit cu tineri minune sa invete un joc atat de eficient si rapid.

Pestily era pasionat de jocuri inca de mic. Mai de mult, si-a pierdut o iubita din cauza ca se juca prea mult World of Warcraft.

Dupa o perioada de crestere moderata in influenta pe Twitch, finalul lui 2019 a fost un boom. Patch-ul 0.12.0 in Escape from Tarkov, a introdus in-game drops pe Twitch. Update-ul a ajutat atat jocul sa domine Twitch-ul o perioada considerabila de timp, cat si inmultirea numerelor lui Pestily.

Mai-marii Twitch-ului, precum Shroud, summit1g sau xQc abia incepeau sa invete jocul, contribuind enorm la faima lui Paul Licari. Avand deja o intelegere profunda a sistemelor din EFT, publicul invata din tutorialele sau tier-listurile sale. Pana la urma, cele mai mici detalii arata ca-si merita succesul.

Alti experti in FPS-uri isi smulgeau firele de par din cap in Escape from Tarkov, insa Pestily era calm. Atat de calm, incat nici serverele proaste Australiene, unde se joaca de la 150 ping in sus, nu-l puteau opri.

 

Numere, si nu numai

Miriada de highlight-uri pe absolut fiecare stream l-a adus in prezent la:

Intre timp a devenit triplu campion mondial la EFT, castigand in fata rivalilor de temut ca Dr. Disrespect sau Summit1g. 

Desi se lauda cu cei $25K stransi acum 3 ani, in 2020 si-a propus sa adune $1 milion pentru caritate. Nu doar ca si-a implinit obictivul, ba chiar l-a depasit! Cu ajutorul sutelor de mii de urmaritori, a donat fiecare cent din streamul caritabil catre Starlight Foundation. A strans aproximativ $1.240.000.

Uneori face stream si in maratoane de cate 44 de ore pentru caritate. Oare ce are mai are Paul “Pestily” Licari in plan pentru 2021?

Similar Articles

One thought on “Pestily, un fost infanterist, domina in Escape from Tarkov pe Twitch

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.