Sony au dezvaluit in sfarsit cum arata noul PlayStation 5. Au ales o abordare futurista,un design sexy si curat. Inca de la lansare, vom avea parte de doua versiuni, accesorii si…GTA V. Dar e ok, pe langa nemuritorul GTA, Sony a mai dezvaluit inca 24 de jocuri pentru PS5.

PlayStation va exista in doua variante, una cu driver optic 4K Blue-Ray, ca ultimele doua PS-uri, si una complet digitala. Digital Edition are un nume destul de sugestiv, anume ca acest PS5 va putea rula jocuri doar in forma digitala, de pe PS Store. Indepartarea driver-ului optic le-a permis celor de la Sony sa creeze un design simetric, slim si, evident, mai usurel.

PlayStation 5 + accesorii

Au mai fost prezentate si noile accesorii: casti cu 3D audio, statie de incarcare pentru doua controllere DualSense, camera HD si o telecomanda (pentru ca Dumnezeu stie de ce ai avea nevoie de o telecomanda cand exista deja controller).

Acel suport pe care sta pe verticala PS5-ul va fi inclus in pachet si va permite si pozitinarea consolei pe orizonatala.

Orizonatal, din profil

Specificații tehnice:

  • CPU: 8xNuclee AMD Zen 2 la 3.5GHz (frecventa variabila)
  • GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz, AMD RDNA 2 architecture (frecventa variabila)
  • RAM: 16GB GDDR6
  • Storage: Custom 825GB SSD
  • Expandable storage: NVMe SSD slot
  • Optical drive: 4K Blu-ray drive

PlayStation 5 va suporta grafica 8K, 4K la 120Hz si un nou sistem de racire. Revizitati stirea din martie pentru mai multe detalii.

Jocuri

Fata de Inside Xbox, care a fost anuntat cu atata valva, Sony au castigat total publicul de console-gamers prin segmentul Jocuri. Click pe link-uri pentru trailere oficiale:

Horizon Forbidden West – Horizon Zero Dawn 2, cu noi creaturi, inamici si medii de explorat.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – Se pare ca leak-urile au fost false, nou joc se va concentra total pe povestea lui Miles, introdus in primul joc.

Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Ratchet & Clank: Rift Apart – A 15 iteratie in seria Ratchet & Clank ne duce prin numeroase dimensiuni cu o grafica demna de PS5.

Demon’s Souls Remastered – Souls-ul care a inceput toata seria de plansete, controlere, monitoare sparte si reusite de nedescris in cuvinte, acum remasterizat dupa lansarea sa exclusiva pe PS3 in 2009.

Resident Evil Village – Resi 8, care adopta stilul horror din 7 si il amplifica inzecit prin adaugarea multor personaje supranaturale

GhostWire: Tokyo – O lume cyber-supernatural, unde exorcizezi toate stafiile, zmeii, papusile posedate si alti monstrii care au aparut in Tokyo dupa ce 99% din populatie a disparut pur si simplu.

Gran Turismo 7 – Probabil o sa ii faca Fulger review cand o sa apara, aviz pasionatilor de racing

Little Devil Inside – Un joc de care sunt atasat in mod special de cand a fost aratat prima oara acum 5 ani. Pare un The Legend of Zelda mai vesel, low poly pe alocuri, dar si photo-realist unde e cazul. Eu unul cred ca va fi magnici si as fi incantat sa mi se mai alature cineva in hype-train.

Am enumerat doar cateva titluri care mi se pare ca ar interesa un public mai larg, insa indie-urile prezentate sunt foarte intrigante.

In afara de NBA 2K21, toate jocurile par extrem de captivante si sfatuiesc pe oricine gaseste E3-ul drept highlight-ul anului in gaming, sa compenseze lipsa editiei din acest an prin prezentarea celor de la Sony, caci a fost foarte bine pusa la punct. Sau macar sa va uitati peste cateva trailele pe canalul lor de YouTube.

 

 

 

Similar Articles