Stiu ca din teste procesoarele din a sasea generatie a gamei Intel Core (Skylake) nu par acel boom tehnologic la care multi sperau. Am spus asta in articolul pe care l-am realizat la lansarea acestei arhitecturi si la fel am spus ca nu exista vreun motiv pentru Intel sa lanseze ceva care ar da toate testele peste cap.

Tehnologia exista si asta se poate vedea in faptul ca acolo unde este nevoie, lanseaza procesoare puternice. Acesta este si motivul pentru care a aparut Intel Xeon E7 8890 v3 care are 45MB memorie cache in L3 si nici mai mult nici mai putin de 18 nuclee si 36 de thread-uri. Adica la modul cel mai serios, tehnologie exista. Tot ceea ce lipseste sunt motivele sa o lanseze pentru public. In mediul business e nevoie de putere de calcul enorma, in mediul consumer nu exista nici atata nevoie si nici o concurenta reala care sa ii forteze sa lanseze ceva mai avansat de quad core cu HT.

Asadar, e cam cel mai bun moment sa iti upgradezi PC-ul la cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core (Haswell) si ai trei motive:

  1. preturile procesoarelor sunt din ce ince mai avantajoase
  2. preturile placilor d ebaza cu Z97 sunt mai accesibile
  3. DDR3 se ieftineste foarte rapid si poti cumpara capacitati mari cu bani putini

Asa ca daca ai simtit ca procesoarele din a patra generatie a gamei Intel Core (Haswell) sunt potrivite, arunca un ochi aici pentru ca au preturi bune.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.