Mai devreme am primit un mail care conţinea ca ataşament nişte fotografii interesante: primele imagini oficiale cu Radeon HD6990, următoarea placă grafică dual-GPU a celor de la AMD.

 

Radeon HD6990, nume de cod Antilles este programat să apară în perioada următoare, până la sfârşitul primului trimestru al 2011.

Antilles va reprezenta următorul vârf de lance al AMD în materie de plăci grafice pe segmentul high-end şi va integra două GPU-uri Cayman. Conform unor speculaţii de pe Internet cele două GPU-uri vor comunica cu memoria prin două magistrale separate, de 256 biţi, iar lăţimea de bandă va putea atinge o viteză ameţitoare de ~300 GB/s.

Din imaginea de mai sus se poate observa că AMD a decis poziţionarea ventilatorului central, disiparea aerului fiind făcută în ambele direcţii.

 

 

Antilles va veni cu patru conectori mini Display Port, un DVI şi surpriză, fără nici un conector HDMI. Alte detalii care ne-ar fi interesat dar pe care nu le putem observa din fotografii sunt numărul conectorilor de alimentare şi numărul conectorilor Crossfire, pentru a deduce numărul maxim de plăci grafice ce pot fi folosite pentru o configuraţie multi-card.

Din nefericire mai avem ceva de aşteptat până vom putea observa acest mic Mesia al plăcilor video în acţiune, însă sper că în momentul în care va ajunge pe masa noastră de teste, nu va dezamăgi.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.