Un modder hardware vietnamez a construit un PS5 racit cu lichid. Tot el anunta ca aceasta consola custom va fi disponibila in curand pentru potentialii clienti.

Au fost necesare 2 luni pentru dezasamblarea consolei, realizarea porturilor si componentelor necesare. Apoi, a urmat asamblarea cu noul sistem de racire cu lichid.

PS5 Mod Case

Degajarea caldurii este realizata prin folosirea unui sistem cu lichid, mai eficient si mai putin zgomotos decat traditinalele ventilatoare. Fapt demonstrat si de marimea consolei stock; ventilatorul ocupa mult spatiu si devine astfel ineficient fata de alternativele pe piata.

Nhenhophach, modder-ul vietnamez, mentioneaza ca se afla de-abia la inceput:

„Aceasta este prima versiune a unui PlayStation 5 cu water cooling, vor aparea mai multe. Ne pregatim pentru dezvoltarea si lansarea unei versiuni pe care sa o punem la vanzare catre public.”

El prezinta intregul proces creativ pe YouTube. Privind ingineria inversa, ne ramane doar sa apreciem isprava:

Rezultatul final este o consola de dimensiuni mult mai reduse decat cea standard. PS5 are un ventilator de 120mm, principala cauza a marimii sale, lucru dezvaluit chiar de Sony.

Exista si alta solutie: doua ventilatoare mai mici, unul pe fiecare parte a consolei, in loc de cel imens. Partile negative constau in dificultatea controlarii mai multor ventilatoare, cat si in costurile de productie ridicate.

PS5 Mod Fans

Randamentul clar, bazat pe testele din video, nu este suficient de concludent, procesul customizarii fiind in faza incipienta.

Inca nu este clar cum vietnamezul va distribui creatia sa, cu toate ca a incurajat contactul cu potentialii clienti. Speram doar sa nu iasa fiasco-ul produs de PS5-urile cu tematica de PS2.

Momentan, Sony nu a vorbit despre lansarea variante de culori de PS5. Singurul lucru mentionat oficial presupune lansarea pe piata a controller-ului DualSense in mai multe culori.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.