Prezenta produselor falsificate la vanzare pe internet nu e ceva nou, cu atat mai putin surprinzator. Si cand auzi de un „fake”, e oarecum normal sa te astepti la ceasuri de firma sau smartphone-uri. Dar un procesor? Mai rar! Dar iata ca e posibil si asa ceva.

Recent, a fost semnalat un caz de vanzare, prin intermediul Amazon UK, a unui procesor AMD falsificat. Victima a descoperit ca, sub IHS-ul proaspatului procesor AMD A8-7600 destinat socket-ului FM2+ se afla de fapt un Athlon 64 X2 5200+ pentru platforma AM2. Practic falsificatorii au inlocuit IHS-ul de la procesorul Athlon X2, iar produsul a fost atat de bine realizat, incat cumparatorul nu si-a dat seama ca are de-a face cu un fals decat in momentul in care a vrut sa monteze procesorul pe placa de baza.

Reprezentanti AMD au confirmat faptul ca avem de-a face cu produse falsificate, nefiind vorba de vreo greseala de fabricatie sau asamblare din partea producatorului.

Persoanele care au dubii legate de autenticitatea produsului pot consulta ghidul de verificare ( http://support.amd.com/en-us/warranty/pib/authenticity ) pus la dispozitie de catre AMD.

Oricum, se pare ca si „fake-urile” au avansat, de la pateticele bucati de carton, plastic si aluminiu pe care le-am mai vazut in trecut. Dar nu stim inca daca procesorul falsificat functioneaza sau nu 🙂 Asadar (ca intotdeauna) fiti pe faza cand va hotarati sa achizitionati ceva si orientati-va catre un retailer cunoscut si/sau autorizat.

Sursa: Overclock3D

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.