În ştirea de mai devreme spuneam că până la finalul acestui an AMD va lansa noua generaţie de plăci grafice. Cu toate că mai este ceva vreme până la lansarea oficială, un exemplar din segmentul high-end, Radeon HD6870 a fost observat în „sălbăticie”.

Rezultatele benchmark-urilor au fost postate pe forumul PCinLife fiind preluate ulterior de toate website-urile de specialitate.

Specificaţiile plăcii sunt extrem de mulţumitoare, mai ales că rezultatele sunt pe măsură:

 

 

Procesul de fabricaţie al cipului este bineînţeles de 40nm iar codul 6718 corespunde core-ului „Cayman XT”, cel ce va înlocui seria 5800.

Alături de screenshot-ul din GPU-Z au mai fost postate alte patru care confirmă faptul că AMD a reuşit să îmbunătăţească viteza cipurilor fabricate pe 40nm. Acest lucru este susţinut de rezultatele obţinute, rezultate pe care le aveţi ataşate mai jos.

 

 

Scorurile obţinute sunt remarcabile privite prin prisma performanţelor oricărei plăci single-gpu de până acum. Scorul 3Dmark Vantage Performance este destul de apropiat chiar de cel obţinut de înfricosătoarea HD5970 şi cu aproximativ 19% mai mare decât cel obţinut de GTX480.

Nu avem momentan nici o informaţie referitoare la preţ(care o să fie pe măsură) şi nici la disponibilitate. Tot ce putem să sperăm este că temutul crocodil(Cayman XT) îşi va face apariţia până la finele acestui an.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.