Razer, unul dintre liderii mondiali in productia echipamentelor hardware pentru gaming, a anuntat lansarea noi unitati video externe, Razer Core X, care ofera performante similare unui desktop de gaming la un pret mai accesibil. Noua serie Razer Core include Core V2 si Core X, compatibile cu laptop-urile Mac echipate cu Thunderbolt™ 3, dar si cu cele care ruleaza Windows.

Noul Core X transforma laptop-urile cu placi grafice integrate precum Razer Blade Stealth in sisteme cu performante similare desktop-urilor de gaming prin adaugarea unei placi grafice externe.

Mai mult, utilizatorii pot folosi aceasta solutie pentru a creste performanta laptop-urilor de gaming, pregatindu-le pentru jocurile solicitante ce urmeaza sa apara sau oferindu-le performanta necesara pentru a reda in conditii optime experientele de realitate virtuala.

Proiectat cu o conexiune standard Thunderbolt™ 3, noul Core X este incredibil de versatil si compatibil nu doar cu laptop-urile Razer Blade, dar si cu laptop-uri de la alti producatori, ce ruleaza sisteme de operare Windows si macOS, mai exact Windows 10 Redstone 1 sau mai nou, respectiv macOS High Sierra 10.13.4 sau mai nou, cel din urma functionand cu placile grafice AMD Radeon™ compatibile.

Lista laptop-urilor Razer compatibile include Razer Blade Stealth, Razer Blade si Razer Blade Pro (versiunea echipata cu GTX 1060). Alte laptop-uri cu Windows 10 necesita un port Thunderbolt 3 cu suport pentru placile grafice externe (eGFX).

Specificatii Razer Core X

Conexiunea la PC Prin portul Thunderbolt™ 3 folosind cablul de 40Gbps inclus
Laptopuri Razer compatibile Razer Blade Stealth, Razer Blade si Razer Blade Pro echipat cu Thunderbolt™ 3.
Razer Core X dimensiuni interne maxime Lungime : 12.99”/ 330 mm
Inaltime*: 6.29” / 160 mm
Latime : 2.36” / 60 mm* Inaltime masurata de la baza conectorului PCIe pana la baza bolturilor de fixare.
Necesar ·         Windows® 10 64bit RS1 sau mai nou cu port Thunderbolt™ 3

·         Mac cu sistem de operare macOS High Sierra 10.13.4 sau mai nou. Necesita solutie grafica integrata compatibila cu placile video AMD.

Lista de placi compatibila pentru dispozitivele Windows 10 si macOS mai jos.

Suport GPU (placile grafice nu sunt incluse) Tipul GPU
Alimentare maxima pentru GPU
Chipset-uri grafice compatibile cu Windows 10
Chipset-uri grafice compatibile cu Mac
Intrari si iesiri Thunderbolt™ 3 (pentru conexiunea la PC)
Sursa de alimentare interna ATX 650 Wati
Alimentare laptop De pana la 100 Wati prin USB-C
Dimensiuni aproximative Razer Core 6.61” / 168 mm (Latime) x 14.72” / 374 mm (Lungime) x 9.06” / 230 mm (Inaltime)

Comparatie Core X cu Core V2

Razer Core X Razer Core V2
Pret 299 Euro 499 Euro
Sursa alimentare ATX 650W Slim Form-factor 500W
Alimentare laptop 100W 65W
Marimea maxima de GPU 3 sloturi 2.2 sloturi
Suport macOS
USB + Ethernet
Razer Chroma
Dimensiune maxime interne Lungime: 12.99”/ 330 mm

Inaltime: 6.29” / 160 mm

Latime: 2.36” / 60 mm

Lungime: 11.81”/ 300 mm

Inaltime: 5.71” / 145mm
Latime: 1.69” / 43mm

Dimensiuni externe Lungime: 14.72” / 374 mm
Inaltime: 9.06” / 230 mm
Latime: 6.61” / 168 mm
Lungime: 13.38” / 339.9 mm
Inaltime: 8.6” / 218.4 mm
Latime: 4.13” / 104.9 mm

Razer Core X are un design conceput special pentru a putea gazdui si placile grafice care ocupa trei slot-uri in sistemele desktop, carcasa de aluminiu fiind marita. Astfel, Core X este compatibila cu cele mai noi placi grafice PCIe pentru desktop-uri precum NVIDIA GeForce si NVIDIA Quadro, respectiv placile compatibile cu tehnologia AMD XConnect™, Radeon™ sau Radeon™ Pro. Valorificand pe deplin puterea acestor placi video, Core X reprezinta o solutie ideala pentru crearea unui sistem de office sau de gaming compact.

Razer Core X foloseste toate facilitatile oferite de tehnologia Thunderbolt™ 3 (USB-C), inclusiv conexiunea plug and play. Aceasta caracteristica elimina nevoia repornirii sistemului la fiecare conectare a solutiei grafice externe. Mai mult, conexiunea Thunderbolt™ 3 asigura viteze de transfer de pana la 40Gbps.

Razer Core X include o sursa de alimentare masiva de 650W ATX pentru a oferi puterea necesara functionarii optime a celor mai avansate placi video. O singura conexiune Thunderbolt™ ofera laptop-ului o putere de alimentare de 100W.

Carcasa de aluminiu dispune si de un sistem de racire similar desktop-urilor pentru a elimina cat mai eficient caldura si a oferi temperaturi optime pentru sesiunile de gaming sau pentru minatul monezilor virtuale. Instalarea placilor grafice in Razer Core X dureaza doar cateva secunde. Carcasa din aluminiu se deschide fara efort, iar placile in sine sunt fixate cu suruburi a caror strangere nu necesita unelte.

Pret si Disponibilitate

Razer Core X este disponibil la pretul de 299 euro, iar modelul Razer Core V2 este disponibil pentru doar 499 euro. In Romania nu se stie cand vor ajunge.

Similar Articles

One thought on “Razer lanseaza seria de unitati video externe Core X si Core V2

  1. Salut. Pot afla de unde se comercializeaza asa ceva pe piata in romania ? Emag si Altex nu il pe stoc. Sunt interesat de cumparare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.