De ce s-ar simţi o companie ca RIOT Games prost? Păi răspunsul ar fi că nu prea s-ar simţi prost cu peste 72 de milioane de conturi create şi miliarde de ore, milioane coco din partea fanilor pentru nişte simple schimbări de texturi şi voce, naiba, nu s-ar simţi prost deloc pentru că tocmai au pornit un nou sezon competitiv, ediţia a III-a pentru popularul MOBA, League of Legends care a venit acompaniat cu schimbări interesante în gameplay.

Însă nu este un secret faptul că scena eSports a jocului suferă de o lipsă de profesionalism acută, mai ales prin faptul că în ultima vreme s-au banat 6 jucători din echipe profesioniste pentru comportament neadecvat în timpul jocurilor jucate. De aceea, RIOT Games dă o lacrimă „sinceră” de părere de rău şi ne asigură că o să facă tot posibilul să ne fie nouă fanilor fenomenului eSports mai bine….cică.

În principiu, LCS (League Championship Series) este o serie de turnee care se vor juca pe parcursul a 22 de săptămâni în care echipele favorite se vor lupta pentru titlul de campioni ai regiunii şi implicit campionii seriei mondiale. Aici, RIOT Games vor să popularizeze fenomenul esports pentru jocul lor din simplul fapt că o furtună violentă sub forma a două jocuri la fel de importante (Starcraft II şi DoTA2) ameninţă să dea la o parte importanţa turneelor de LoL. Ştiind foarte bine că în ultima vreme s-au raportat multe cazuri de jucători profesionişti care nu prea au dat dovadă de cei 7 ani de acasă, RIOT promite să ia măsuri drastice împotriva jucătorilor „toxici”, fie ei casual, hardcore sau profi. 

Dar să nu divagăm cu mult şi să vă îndreptăm spre turneul LCS care va începe astăzi în SUA cu primul meci fiind între echipele CLG (Counter Logic Gaming) şi TSM (Team SoloMid). Pentru mai multe detalii, puteţi accesa canalul de twitch sau pagina oficială de eSports a jocului.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.