Samsung ne-au invitat zilele trecute la lansarea unei noi serii de monitoare create special pentru gameri. In ultima perioada toti producatorii s-au reorganizat si au inceput sa acorde o atentie sporita acestei nise, in special dupa succesul nebun (si bineinteles monetizarea) din zona e-sports.

Revenind la Samsung – cele doua monitoare care ne-au fost prezentate sunt echipate cu panouri VA. VA reprezinta un compromis intre avantajele oferite de panourile TN si IPS si rezultatul este unul destul de bun. Avantajul major este reprezentat de rata de refresh mai mare (144Hz) dar si de un gamut de culoare mai mare cat si o luminozitate mai buna.

Tehnologia Quantum Dot poate fi explicata printr-un alt termen mai „simandicos” – QLED. Practic, peste LED-urile panoului normal este aplicata o pelicula cu cristale care concentreaza mai bine lumina emisa. Astfel vom avea un negru mai accentuat, o luminozitate mai buna, un gamut de culoare mai bun cat si un unghi de vizualizare mai larg.

Noi ne-am jucat deja pe unul dintre monitoare – mai precis cu cel de 23.7 Inch (C24FG70FQU). Ce ne-a placut este faptul ca vine cu presetari in meniu pentru ajustarea modului de joc – MOBA, RTS, FPS, ajustarea timpului de raspuns – fast, faster, fastest (ceea ce se traduce intr-un timp de raspuns de 1ms) plus o rata de refresh de maxim 144Hz. Alt lucru care pe mine, personal, m-a incantat a fost faptul ca monitorul se poate inclina dupa bunul plac folosind bratul care este destul de flexibil. Deranjant este doar bezelul care ar fi putut fi putin mai ingust.

Ambele monitoare sunt disponibile la PC Garage – cel de 23.7″ C24FG70FQU poate fi cumparat la pretul de 1600 Lei, iar cel de 27″ C27FG70FQU pentru 2100 Lei.

Similar Articles

2 thoughts on “Samsung lanseaza monitoare de gaming cu Quantum Dot

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.