Cu ocazia CES 2022, Samsung au anuntat lansarea unui nou model de monitor 4K curbat, care prezinta o caracteristica foarte foarte impresionanta.

Odyssey Neo G8 este primul monitor din lume cu rezolutie 4K, 3840 x 2160, si rata de refresh de 240 Hz. Evident, este un produs gandit si creat pentru gameri.

 

Samsung Odyssey Neo G8 | WASD.ro

Acest monitor are diagonala de 34 de inci, asupra careia este aplicat un grad foarte ridicat de curbura de 1000R. Samsung promit ca acest tip de ecran poate atinge un nivel de HDR de aproximativ nivelul 2000 si o luminozitate de pana la 2000 de niti.

Este putin ambigua denumirea lui Odyssey Neo G8 din moment de modelul Odyssey Neo G9 este un monitor lansat anul trecut, cu diagonala de 49 de inci si care foloseste tehnologia Mini LED.

Samsung au reusit sa faca posibila aceasta implementare prin crearea QD-OLED (Quantum Dot Organic Light-Emitting Diode). Acest nou tip de display utilizeaza o sursa foarte puternica de lumina albastra asupra careia se aplica doar doua filtre, pentru a obtine celelalte doua culori primare: rosu si verde. Astfel o cantitate mult mai mare de luminozitate ajunge proiectata pe ecranul final, rezultand in imagini mult mai vibrante, clare si luminoase.

Ecranele clasice de tip LCD utilizeaza un set mult mai complex de filtre care reduc drastic luminozitatea initiala a LED-urilor.

Pe langa monitoare, Samsung promit integrarea acestui tip de ecran si in cadrul televizoarelor.

Astept cu nerabdare sa pun mana pe un astfel de ecran si sa imi impartasesc experienta cu voi.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.