Sapphire, unul dintre producătorii globali de soluţii grafice şi-a făcut oficiale intenţiile de a intra pe piaţa plăcilor de bază Intel. Pentru început Sapphire vor produce plăci de bază pentru Intel.

Primul segment de piaţă pe care îl ţinteşte Sapphire este cel high-end, prin urmare, primele plăci de bază vor fi construite în jurul cipsetului X58.

Primul produs anunţat se numeşte „Sapphire Pure Black X58” şi va încorpora caracteristici de ultimă generaţie cum ar fi USB 3.0 şi SATA III, şase sloturi de memorie DDR3 şi 3 sloturi PCI-E : X16/ X8/ X8.

Stabilitatea plăcii este asigurată de condensatorii solizi patentaţi de către Sapphire, Diamond Black, condensatori regăsiţi pe seriile high-end de plăci video Sapphire. Placa va avea opţiuni suplimentare pentru oveclocking, pe lângă butoanele clasice de start şi reset şi puncte de măsurare a voltajelor plus un afişaj numeric LED.

Cea de-a doua placă de bază se va numi „Sapphire Pure Black P67 Hydra” şi va oferi suport pentru noile procesoare de la Intel, cu nume de cod „Sandy Bridge”. Din nume v-aţi dat seama probabil că această versiune a „Pure Black” va avea implementat un cip „Lucid Hydra”, cip ce permite realizarea de configuraţii multi-card indiferent de producătorul GPU-urilor.

Detalii legate de preţuri şi disponibilitate încă nu avem însă vom reveni cu detalii cât de curând posibil, poate şi cu un scurt review.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.