Se intrezare la orizont un serial The Last of Us ce poarta marca HBO. Neil Druckman, scriitorul si directorul de creatie Naughty Dog, va fi producator executiv. Craig Mazin, scriitorul briliant al arhi-premiatului Cernobyl, va fi in fruntea proiectului. Cei doi titani isi unesc fortele pentru a da nastere unei capodopere.

The Hollywood Reporter spun ca povestea serialului va acoperi evenimentele din primul The Last of Us, dar nu este exclusa posibilitatea adaptarii sequel-ului, cu data de lansare 29 mai.

Craig Mazin

Avand in vedere executia din Chernobyl si peisajul apocaliptic, Mazin se va afla ca acasa in lumea infestata de ciuperci-zombie din The Last of Us. Craig e mai mult decat familiarizat cu universul lui Ellie si Joel, spunand ca ”Neil Druckmann este fara indoiala cel mai bun povestitor care lucrează în mediul de jocuri video, iar The Last of Us este opusul sau magnific. Sansa de a adapta aceasta opera de arta uluitoare a fost un vis al meu de ani de zile si sunt atat de onorat sa o fac in parteneriat cu Neil.” Acesta nu va fi singurul proiect gaming-related a lui Mazin, deoarece lucreaza cu regizorul Eli Roth la nou film Borderlands.

Scriitor Chernobyl
Craig Mazin – Emmy Awards

Sony Pictures Television vor fi co-producatori impreuna cu HBO prin studio-ul Playstation Productions. Cel din urma pregateste de ceva timp un mult-asteptat film Uncharted, serialul in discutie fiind prima serie TV a studio-ului. Insa nu pare planificat a fi si utimul, Chris Parnell, co-presedintele SPT declarand ca: ”acesta este primul dintre multele seriale pe care intentionam sa le dezvoltam impreuna cu prietenii nostri de la PlayStation Productions”. Fiind deja clasica si aducerea unui elogiu catre Naughty Dog, a mai adaugat ca: ”The Last of Us este o realizare stralucitoare in storytelling si character development si avem norocul sa avem oportunitatea de a colabora cu această echipa pentru a o adapta.” Producatori executivi vor mai fi si Carolyn Strauss (producator Game of Thrones si Chernobyl) alaturi de presedintele Naughty Dog, Evan Wells.

Neil Druckmann

De celalta parte, Neil Druckmann a declarat ca: ”De prima dată când m-am așezat să vorbesc cu Craig, am fost la fel de impresionat de abordarea lui narativa si de dragostea si intelegerea lui profunda pentru The Last of Us. Cu Chernobyl, Craig si HBO au creat o capodopera emotionanta. Nu m-as fi putut gandi la parteneri mai buni pentru a aduce povestea The Last of Us la viata ca un serial de televiziune”.

Neil Druckmann

In 2013, primul The Last of Us a rupt gura targului in articole, conferinte, review-uri, absolut peste tot. 17 milioane de copii au fost vandute pe PS3 si PS4 (versiunea remastered). A fost premiat cu jocul anului la nenumarate evenimente si prezinta un punct de referinta masiv in evolutia industriei de gaming. Dupa cum se vede, nu a scapat neobservat de producatorii de film si TV, insa nu e prima oara cand ei pun ochii pe franciza. In 2014 a fost anuntat un film The Last of Us regizat de Sam Raimi, responsabilul pentru originala trilogie Spider-man, insa din 2016 nu s-a mai auzit nimic de initiativa. Acum apar speculatii despre transformarea filmului in serialul de fata, nefiind dat un anunt oficial in momentul scrierii articolului.

Ramane sa vedem si date aproximative de lansare, primele trailere de teasing, etc. Pana atunci insa, colaborarea dintre toti acesti creatori prevesteste ca vom avea parte de un proiect plin de pasiune, creativitate si, evident, bugete mari. Dupa atatea esecuri de a aduce pe marile ecrane mediul jocurilor video, era si timpul de o gura de aer proaspat.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.