Ne-am cam obişnuit cu AMD care se implică foarte activ în piaţa jocurilor şi vin cu tot soiul de oferte care mai de care mai atractive. Au mai fost şi în trecut astfel de campanii ce au legătură directă cu producătorii de componente, însă niciodata aşa de puternice.

Adevărul este că în sinea noastră suntem tentaţi să considerăm că un joc oferit cadou la o placă video nu ar putea influenţa decizia de achiziţionare a unei astfel de componente. Căci vorba aceea, nu cumperi o placă video pentru a te juca un singur joc. Aceast tip de gândire este complet greşit pentru că majoritatea gamerilor cumpără plăci video şi în cele din urmă ajung să joace şi acel joc pe care l-ar fi putut primi cadou.

Indiferent ce consideră fiecare individ, sau că apreciază sau nu jocul oferit cadou, implicarea producătorilor de hardware în acest segment este cât se poate de benefică. Până la urmă vânzările de plăci video cu jocuri oferite cadou merg strună şi se poate observa asta prin prisma faptului că AMD au revenit cu Never Settle Reloaded şi recent şi-au şi plantat logo-ul pe site-ul Battlefield 4. Aceste lucruri indică, clar, faptul că le-a mers bine şi vor continua cu această implicare.

Ceea ce nu poate decât să mă bucure este faptul că au extins această adresare şi oferă la APU-urile A10 şi A8 un SimCity cadou.

Nu este o simplă coincidenţă faptul că oferă acest joc pentru procesoarele ce au grafică integrată mai puţin performantă decât o placă video dedicată. De fapt, AMD se laudă cu faptul că SimCity este optimizat pentru aceste GPU-uri şi va rula mult mai bine decât pe platforme comparabil din aceaşi gamă de preţ.

Iată şi câteva rezultate mai jos care susţin această afirmaţie.

 

perf-apu-sim

 

Se poate observa că cele mai bune soluţii sunt ultimele 3. Diferenţa dintre acestea este preţul. A8 şi A10 costă aproximativ 480 şi respectiv 550 Lei, iar combinaţia de i5 3450+GT630 ajunge la aproximativ 900 Lei.

Aşadar, dacă doriţi un PC ieftin stric pentru SimCity, unul cu A8 sau cu A10 ar trebui să vă mulţumească uşor mai ales pentru că primiţi SimCity cadou la A10 5800K şi 5700 sau A8 5600k şi 5500.

Mai multe info despre preţuri găsiţi aici.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.