Jim Ryan, presedintele Sony, a declarat ca initiativa de a inchide permanent magazinele online de PS3 si PS Vita a fost o greseala. Decizia cu privire la cel de PSP ramane totusi finala.

Vom pastra PlayStation Store-ul functional pentru PS3 si PS Vita. – Jim Ryan, CEO Sony

La finalul lui martie, Sony a anuntat ca magazinele online de PS3, PSP si PS Vita vor fi inchise permanent. Dupa oprirea productiei in 2017 a PS3-ului si in 2019 a PS Vita-ului, urma si inchiderea permanenta a PS Store-urilor.

Totusi, comertul pe PSP va fi retras pe 2 iulie 2021, asa cum a fost planificat initial. Probabil deoarece PSP este cea mai batrana consola din trio-ul vizat.

Se pare ca reactiile negative asupra anuntului initial le-au dat de gandit celor de la Sony. Probabil au realizat ca prea multe persoane inca sunt pasionate de a cumpara jocuri clasice pe consolele copilariei. Mai ales ca unele titluri sunt jucabile doar digital, prin intermediul magazinului, iar detinatorii de copii fizice ar fi fost privilegiati.

Putem rasufla linistiti acum prin prisma declaratiilor dn-ului Ryan:

Ma bucur ca putem pastra in continuare o parte din istorie de care sa se bucure gamerii, in timp ce continuam sa cream lumi noi cu tehnologii de top pentru PS4, PS5 si urmatoarea generatie de VR.

Nu este ingrijorator ca Sony se concentreaza pe next-gen. In cazul de fata, au ajuns la un compromis tinand deschise PS Store-urile generatiilor trecute.

Ne bucuram ca „tipetele” fanilor PS3 si PS Vita au fost auzite de Sony. Mai mult, feedback-ul i-a determinat sa tina magazinele deschise pe o perioada nedeterminata de timp.

Similar Articles

2 thoughts on “Sony se razgandeste: magazinele online de PS3 si Vita raman deschise

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.