După atâţia ani în care am avut parte de promisiuni, teasere, specificaţii tehnice, demonstraţii peste demonstraţii iată că a sosit şi momentul adevărului. Playstation Portable 2 sau cum au denumit-o Sony, Playstation Vita, are dată de lansare cât şi preţ.

Sony au făcut astăzi oficiale datele şi preţurile pentru noua generaţie de console portabile. Pe scurt, PS Vita va fi disponibilă începând cu data de 22 februarie, 2012. De ce primul trimestru al anului viitor şi nu sărbătorile de Crăciun care se apropie cu repeziciune, doar Sony ştie.

Gamerii vor putea alege între două variante ale consolei – 3G/WiFi şi WiFi. Varianta cu modul 3G încorporat va costa 300€, iar varianta echipată doar cu WiFi va costa 250€. Preţurile sunt cu aproximativ 50€ mai mari decât am anticipat noi însă nu cu mult.

 

Jim Ryan, Preşedinte şi CEO al Sony Computer Entertainment Europe a declarat: „PlayStation Vita este un dispozitiv incredibil, care oferă cea mai bună experienţă de gaming portabil posibilă. Caracteristicile sale revoluţionare, combinate cu conectivitatea la reţelele de socializare oferă utilizatorilor o platformă de gaming cu totul nouă şi posibilitatea de a interacţiona cu prietenii şi cu oamenii din jurul lor. Suntem foarte încântaţi să lansăm un dispozitiv portabil de gaming diferit de orice produs existent la acest moment pe piaţă şi care răspunde cerinţelor utilizatorilor de a avea parte de o experienţă de gaming fără precedent”.

 

La lansare vor fi disponibile peste 80 de jocuri, dar din nefericire marea majoritate sunt abia în producţie în acest moment: LittleBig Planet, Uncharted: Golden Abyss, Resisstance: Burning Skyes sau Assassin’s Creed.

 

Bundle-ul celor două modele vor arăta la fel, singura diferenţă fiind modulul 3G.

Nu ne mai rămâne decât să ne frecăm mâinile şi să începem să econosim banii mai bine. PS Vita se apropie cu repeziciune de Europa 🙂

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.