După ce v-a tot împuiat capul pe aici cu SSD-uri şi alte dispozitive de stocare flash ce costă aproximativ cât un salariu mediu pe economie, ne-am uitat şi în grădina adversarilor Kingston. Cum ziceam, OCZ a auzit rugile utilizatorilor strânşi cu uşa de recesiunea economică şi intenţionează să scoată pe piaţă un boot-drive SSD, la un preţ mai mult decât mulţumitor.

Momentan, gama value OCZ este dominată de seria Agility şi costă aproximativ 119$. OCZ nu au fost mulţumiţi de feedback-ul primit  în legătură cu Agility şi au decis să scadă şi mai mult  preţul. Şi standardele. Astfel a fost creată seria Onyx.

Onyx are ca scop ruperea barierei preţului de 100$, pentru SSD-urile din segmentul value. Drive-ul o să aibă o capacitate de 32GB şi un cache on-board de 64MB. Controller-ul este creat de Indilinx, o companie sud-coreeană, şi chiar dacă nu va impresiona pe foarte multă lume cu viteza de scriere de 70MB/s şi o viteză de citire de până la 125 MB/s, Onyx va fi totuşi un upgrade demn de luat în considerare în detrimentul hdd-urilor tradiţionale. Mai ales că va avea de partea lui şi tehnologia TRIM.

Să sperăm totuşi că OCZ nu va trece bariera celor 100$ cu doar un dolar şi că nu se vor împotmoli în tipicul celor 99$.

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.