Starcraft II e aici. Jocul care a zbuciumat imaginaţia, tastele şi mouşii a milioane de fani şi a trecut printr-un stagiu de development care se numără printre cele mai lungi din istorie a reuşit să-şi facă o intrare spectaculoasă şi la noi, în trei locuri diferite. Raportăm după o convalescenţă de două zile, cu cearcăne evidente şi cu ţipetele marinilor masacraţi de zergi încă în urechi.

Saga nebuniei de marţi a început cu o lansare concomitentă, în Bucureşti şi Constanţa. ESL România, alături de Gameshop.ro, GIGABYTE şi AMD au dat startul unei înfruntări de proporţii epice.

Cu chiu cu vai, din cauza unor probleme tehnice, aka servere Battle.net supraîncărcate, conexiune la Internet ce se mişca la viteze ameţitoare de 12Kb/s, masacrul s-a dezlănţuit. 64 de generali, unii cu ani grei de experienţă în spate, alţii abia ieşiţi de pe băncile academiei s-au înfruntat pe câmpul de bătaie, desfăşurând strategii eficiente şi rapide sau disperate, după caz.

Primele meciuri s-au terminat rapid, concurenţii fără experienţă fiind nimiciţi sub rush-urile veteranilor care voiau cu orice preţ un loc în finală. Botezul focului a fost o încercare grea pentru mulţi care nu au reuşit să respingă valurile interminabile de zerg sau detaşamentele strategic plasate de zealoţi sau marini.

Deşi eliminaţi, majoritatea participanţilor au rămas totuşi prin zonă, deoarece AMD şi-au expus cu fală setup-ul Eyefinity 6, lucru care a scos oftate de uimire (sau invidie 😀 ) unde au putut încerca SC II în toată splendoarea iar GIGABYTE a oferit consultanţă gratuită amatorilor de upgrade-uri.

Derby-urile nu s-au lăsat aşteptate iar Lippy, comentatorul ESL a rămas fără grai în faţa strategiilor aplicate de Silviu ‘NightEnD’ Lazăr, Amuza ‘Spook’ Dan ori Vasile ‘Coffy’ Alexandru şi Florentin ‘PainBall’ Stoica, cei patru finalişti care după aproape şapte ore de competiţie au smuls aplauzele de final publicului.

Extenuaţi şi prăfuiţi am făcut un ultim efort şi am ajuns şi la cea de-al doilea concurs, organizat de GIGABYTE în parteneriat cu PcGarage , Starcraft II Night Contest, care s-a desfăşurat chiar la cartierul general GIGABYTE, un loc care se pare că a devenit  un punct strategic important pe harta gamerilor din România şi unde a avut loc şi miniLAN-ul WASD.ro de CoD 4.

Aici lucrurile au decurs un pic altfel, deoarece s-a pus accentul pe munca în echipă şi astfel în sistemul 2vs2 bătălia a fost mai crâncenă.

Publicul a fost ţintuit pe scaune timp de aproape trei ore şi jumătate, deoarece organizatorii au instalat un sistem de prezentare inspirat din competiţiile din ligile profesioniste ca WCG, demn de toată lauda.

Starcraft II e aici. Aşteptarea a luat sfârşit. Comentariile legate de joc nu vor întârzia să apară aşa că staţi prin zonă pentru că vom reveni asupra aspectelor bune şi rele ale jocului.
Până atunci, spor în subminarea autorităţii Dominionului, vă las în compania pozelor de la eveniment, eu mă întorc la barăcile mele, am de curăţat o infestare a Zergilor în sectorul  Koprulu.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.