Steam a avut un numar considerabil de jucatori in ultima vreme. Iata si cat castiga Steam din fiecare vanzare de titlu.

Steam este probabil cea mai profitabila platforme de „intermediere” de vanzari de jocuri pe PC. Valve au oferit spatiul prielnic de dezvoltare a unei comunitati, un spatiu benefic jucatorilor de a juca impreuna diferite jocuri, iar o parte din task-ul lor e de a intermedia vanzarile. Desigur, la inceput poate nu a mers asa de bine, dar vedeti acum ca aproape orice titlu il puteti gasi si pe Steam, asta daca nu publisher-ul sau dezvoltatorul are propria platforma (EA – Origin; Ubisoft – UPlay).

34% din vanzarile Steam sunt facute in America de Nord, Europa de Vest cumpara in procent de 29%, urmand Asia si alte regiuni. Valve primeste 30% din vanzarea fiecarei unitati pe Steam, averea luji Gabe „Gaben” Newell, fondatorul Valve, fiind de undeva la peste 4 miliarde de dolari.

Steam are, de asemenea, 33 de milioane de utilizatori unici activi zilnic, numarul ajungand la 67 milioane daca e sa ne uitam la o luna intreaga. PlayStation Network ajunge la 70 de milioane pe luna, iar Xbox Live la 53 de milioane.

Sursa

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.