In urma cu 2 ani, Ubisoft au lansat primul curs acreditat de arta digitala 3D intr-o universitate publica din România. Este vorba de Unarte, iar acum, Ubisoft, impreuna cu Departamentul de Scenografie al universitatii, lanseaza Galeria de Arta Digitala Ubisoft x UNArte.

Daca intrati pe link, va veti putea plimba intr-o galerie virtuala unde sunt expuse operele celor mai buni studenti care au urmat al doilea an al cursului de arta digitala 3D. Sunt prezente peste 30 de opere, atat scene si compozitii foto, cat si video, toate fiind realizate in Unreal Engine 4 sau Autodesk 3ds Max.

Curriculum-ul cursului este realizat si predat de catre expertii in modelare, texturare si animatie 3D din Departamentul de Arta al studioului Ubisoft București. La finalul acestui curs, care dureaza 3 ani, participantii vor putea sa isi puna in aplicare cunostintele in domenii variate, precum vizualizarea arhitecturala, publicitate, design industrial, printare3D, crearea de jocuri video sau film.

„Vrem sa le oferim studentilor instrumentele potrivite pentru exprimarea creativitatii, dar si cunostintele necesare pentru a-si largi perspectivele de cariera. Asa ca anul acesta, colaborarea cu Ubisoft a devenit si mai stransa: cursul de arta digitala 3D a intrat in programa de studiu a departamentului de Scenografie, si este acum optional pentru toti studentii UNArte. Daca in primul an am avut 40 de oameni inscrisi la acest curs, in anul universitar care abia s-a incheiat numarul lor a crescut la 110.” – Prof. Lector Univ. Dr. Anca Albani.

Onsen Town – Loredana Macovei

Pe parcursul pandemiei, cand orele s-au mutat in online, „noi stiam deja ce inseamna sa lucrezi numai de acasa” spune Teo Cazhir, Environment Artists la Ubisoft si profesor al acestei discipline. „Le-am putut oferi studentilor tot sprijinul pentru a se adapta mai usor la noul context, inclusiv pe zona de management al timpului sau ce tipuri de software sa foloseasca pentru a colabora mai usor”, adauga el.

Dupa ce am facut personal turul galeriei, am ramas profund impresionat la ce nivel au ajuns deja studentii inscrisi la curs. Mai mult ca sigur isi vor gasi un job la Ubisoft Bucharest dupa parcurgerea intregii materii, si e placut sa vezi sustinere corporate la un nivel academic.

”Atat pentru noi, cat si si pentru artistii pe care ii indrumam, crearea acestei galerii virtuale in care sa expunem operele de arta a venit ca un pas firesc pentru noi toti, lucrand de acasa. Acesta este modul nostru de a-i sustine si promova pe acesti tineri talentati intr-o perioada dificila.” adauga Alexandru Voinea, si el Environment Artists la Ubisoft si profesor.

Similar Articles

One thought on “Ubisoft si UNArte lanseaza galeria virtuala de arta digitala 3D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.