UPS, o firma de curierat din Statele Unite ale Americii, fac un prim pas spre livrarea prin intermediul dronelor.

UPS a testat cu succes o drona care se lanseaza de pe plafonul unei masini de curierat. Drona livreaza autonom coletul spre adresa de resedinta a destinatarului si revine la vehicul in timp ce curierul continua traseul pentru a face o alta livrare. Testarea s-a facut in Tampa, Statele Unite.

Drona si furgonul de coletarie electric puse la dispozitia UPS utlizate in test au fost realizate de Workhouse. ORION se unmeste sistemul integrat de navigare si optimizare a traseelor, si aduce mari economii firmei. Se scutesc 1,5 km per sofer, per zi, iar cuantificand totul se ajunge la o economie de 50 de milioane de dolari pe an, declara UPS, in conditia in care acestia au 102,000 de curieri pe traseu in fiecare zi.

Curier drona UPS

„Acest test este diferit de orice am facut cu drone pana acum. Are implicatii pentru livrarile viitoare, in special pentru locatiile rurale unde furgoanele de coletarie trebuie sa parcurga distante mari pentru a face o singura livrare”, a spus Mark Wallace, vicepresedinte UPS pentru inginerie globala si durabilitate.

Drona care a fost folosta in test este un UAV Workhorse HorseFly, care are o eficienta ridicata, de toip octocopter. Drona se andocheaza pe plafonul masinii curierului, iar o colivie suspendata sub drona se exitnde printr-o trapa in autocamion. Curierul incarca coletul si apasa pe un buton touchscreen, trimitand drona pe un traseul prestat cu adresa destinatarului. Autonomia dronei este de 30 de minute si poate transporta un colet care cantareste pana la 4,5 kg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.