ELKO Romania anunta disponibilitatea pe piata din Romania a noilor monitoare de gaming din seria ELITE, proiectate pentru competitii, in conformitate cu cerintele si nevoile jucatorilor profesionisti.

Din momentul tranzitiei de la ecranele cu tub catodic la cele cu cristale lichide si pana astazi, industria monitoarelor s-a dezvoltat in ritm accelerat si a cunoscut o diversificare fara precedent. Diagonala a ramas in continuare un criteriu important pentru cea mai mare parte dintre utilizatori, dar au aparut o serie de elemente noi, precum fidelitatea culorilor, unghiurile de vizibilitate, rata de contrast, luminozitatea, timpul de raspuns, rata de reimprospatare sau ajustarile fizice permise de piciorul de sustinere.

Ca rezultat, piata s-a impartit pe categorii de monitoare, in functie de scenariul de utilizare, fiecare cu cerintele sale specifice. Asa au aparut modelele profesionale, caracterizate prin calitatea vizuala deosebita, cele pentru birouri, caracterizate prin simplitate si eficienta, sau cele all-around, cu aplicabilitate multipla.

O categorie aparte, cu un succes in crestere de-a lungul ultimilor ani, o reprezinta insa monitoarele pentru jocuri, unde accentul se pune pe timpul de raspuns si pe rata de reimprospatare, dar si pe ergonomia sau agresivitatea designului, sau chiar pe dotari si functii.

ViewSonic are in portofoliu o gama bogata de monitoare de gaming, cu specificatii, dimensiuni si preturi pentru toate categoriile de utilizatori. In plus, producatorul continua sa isi imbogateasca oferta prin introducerea de noi modele, create pe baza feedbackului provenit din piata. Asa se intampla si in cazul noilor monitoare din seria ELITE – XG240R si XG350R-C. Dezvoltate in colaborare cu producatori de periferice de renume mondial, acestea sunt prevazute cu iluminare LED RGB programabila, ce poate fi sincronizata cu alte dispozitive compatibile, dotate cu iluminare RGB.

ViewSonic XG240R este un monitor Full HD de 24”, al carui panou ofera un timp de raspuns de numai 1ms si rata de reimprospatare de 144Hz. In plus, asigura suport pentru tehnologia FreeSync, prin care rata de reimprospatare este sincronizata cu performantele placii video, astfel incat experienta de joc sa fie mereu fluida.

Datorita luminozitatii de pana la 350cd/m2 si ratei de contrast de 1000:1, pasionatii de jocuri care opteaza pentru acest model beneficiaza de o experienta vizuala reusita in orice conditii de utilizare. Iar pentru rezultate optime, exista moduri de lucru dedicate vitezei – FPS si MOBA -, dar si moduri dedicate calitatii imaginii: Realistic si Vibrant. Iar pentru depistarea mai rapida a inamicilor din zonele intunecate, este inclusa o functie de imbunatatire a vizibilitatii, reglabila pe 22 niveluri.

Panoul utilizat poate reproduce pana la 16.7 milioane de culori (RGB 8bit), acoperind spectrul NTSC in proportie de 72%. XG240R se mai remarca prin designul unic al partii dorsale, care emite lumina, pentru a crea un ambient de gaming desavarsit. Ergonomia nu a fost nici ea uitata, astfel ca piciorul de sustinere permite ajustarea inaltimii, inclinarea fata-spate, rotirea in plan orizontal si in plan vertical (pivot). Modelul este prevazut cu 2 conectori HDMI, 1 DP, 2 USB 3.0 Tip-A, iesire pentru casti si 2 boxe a cate 2W.

XG350R-C este modelul de top al seriei ELITE. Prevazut cu un ecran curbat de 35” si rezolutie WQHD (3440×1440), el se adreseaza jucatorilor entuziasti, care isi doresc o experienta cat mai realista si, in acelasi timp, cat mai fluida. Panoul VA cu care este prevazut acesta se remarca prin acoperirea in proportie de 100% a spectrului sRGB, rata de contrast de 2500:1 si o luminozitate maxima de 300cd/m2.

De asemenea, performantele sunt si ele de top, rata de reimprospatare fiind de 100Hz si timpul de raspuns de numai 3ms. Sunt prezente aceleasi patru moduri de lucru diferite, create pentru scenarii variate de utilizare, precum si suport pentru tehnologia FreeSync.

Acestor caracteristici li se adauga suportul HDR10, care amplifica nivelul de realism al jocurilor compatibile de pe PC, PS4 Pro si Xbox One X, precum si tehnologia ClearMotion, responsabila de reducerea efectelor nedorite de incetosare, umbrire sau de migrare a culorilor.

Sunt posibile inclinarea monitorului si rotirea in plan orizontal, precum si ajustarea sa pe inaltime, iar partea dorsala este prevazuta si de aceasta data cu iluminare RGB. In ceea ce priveste conectica si dotarile, XG350R-C dispune de 2 conectori HDMI, 1 DP, 3 USB 3.0 Tip-A si iesire pentru casti, precum si de 2 boxe a cate 5W.

Disponibilitate

Noile monitoare ViewSonic ELITE sunt disponibile pe piata locala prin ELKO Romania si canalul de distributie autorizat, putand fi achizitionate din reteaua magazinelor partenere.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.