Yahoo! organizează din 2006 o competiţie mai puţin obişnuită: un concurs de hacking ce are ca obiectiv îmbunătăţirea şi securizarea serviciilor sale. Anul acesta, Bucureştiul va găzdui a 14-a ediţie a Yahoo! Open Hack, prima din Estul Europei şi prima de acest gen în România.

Nimic ilegal nu se va desfăşura pe parcursul zilelor 14 şi 15 mai. Yahoo! Open Hack este o competiţie şi în acelaşi timp un workshop dedicat programatorilor din „liga mare”, în special celor care cred că au ceva de demonstrat.

Pentru a face totul mai interesant Yahoo! împreună cu partenerii lor au pus în joc un număr de premii atrăgătoare. Pe lângă acest aspect, Yahoo! încă recrutează. Cine nu ar vrea să fie recrutat de o companie care este pe buzele tuturor?

„Etosul fundamental al Open Hack-urilor este că oricine are pasiune și creativitate se poate servi de open web – API-uri, open source data – pentru a inova și a avea impact asupra unor milioane de utilizatori de internet,” a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer, Yahoo!.

„Am ales Bucureștiul pentru Open Hack-ul European pentru că România este un hot spot internațional pentru dezvoltatorii de software talentați și pentru că Yahoo! are un public atât de numeros și entuziast în această regiune. Cota de piață a Yahoo! în România a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o ţintă deosebit de atrăgătoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de încântat că pot juriza hackerii la acest eveniment și aștept cu nerăbdare să asist la creativitatea participanților.”

Competiţia şi workshop-ul Yahoo! Open Hack vor avea loc la Bucureşti, în perioada 14 – 15 mai, la Crystal Palace Ballrooms. Pentru agenda completă a eventimentului mergeţi aici, iar cei care vor să participe pot să facă acest lucru aici.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.