Corsair H100i RGB Elite este cea mai recentă iterație a seriei H100i de sisteme de răcire AIO cu radiator de 240 mm, dar și cu aspect mai subtil.

În comparație cu H115i CAPELLIX sau celelalte variante de AIO-uri din portofoliul Corsair, H100i RGB Elite luminează subtil către cel ce privește și reușește să evidențieze și componentele din jur.

Veți vedea în imagini cât de subtil se întâmplă. De asemenea, și ventilatoarele au fost actualizate. Și deși nu sunt RGB, nu e un lucru rău. În majoritatea cazurilor radiatorul este montat pe partea superioară a carcasei. Poziție în care ventilatoarele nu prea pot fi admirate.

Corsair H100i RGB Elite | WASD.ro

 

Ce este Corsair H100i RGB Elite?

Corsair H100i RGB Elite este varianta facelift a lui H100i Elite Capellix, ce este dotat cu un nou model de waterblock și ventilatoare noi.

Coolerul este livrat în noul model de ambalaj al produselor Corsair. Cutia este ceva mai mică decât cea a lui H100i Elite LCD.

Când deschidem cutia suntem întâmpinați de un cod QR cu ajutorul căruia putem accesa cu ușurință pagina de produs.

În cutie vom găsi cooler-ul AIO, două ventilatoare Corsair AF Elite 120 mm, kit-uri de montare pentru platformele Intel, AM4 și TR4, șuruburile necesare pentru montare și asamblare și un cablu multifuncțional pentru conectarea tuturor elementelor necesare atât la alimentare cât și la USB.

Ventilatoarele Corsair AF Elite 120 mm au tipul de flow axat pe presiune statică. Modelele AF Elite se identifică printr-un număr mai ridicat de pale și viteză maximă de rotație mai scăzută. Acestea funcționează între 400 și 1850 RPM, având un nivel de zgomot de până la 31.5 dBA. Fluxul de aer obținut de aceste ventilatoare este de până la 65.57 CFM.

Acestea integrează noul format implementat de Corsair, pe care îl regăsim și pe alte modele precum ML Elite RGB, care ajută la reducerea pierderilor de presiune cauzate de spațiile libere rămase între ventilatoare.

Voi începe prin a spune că speram ca waterblock-ul lui H100i RGB Elite este compatibil cu LCD-ul prezent pe H100i Elite LCD, însă nu este cazul.

H100i RGB Elite este un sistem de răcire AIO dotat cu un radiator de 240 mm și cu grosimea de 27 mm. Clodplate-ul este fabricat din cupru, în timp ce radiatorul este din aluminiu. Tuburile sunt realizate din cauciuc impermeabil și îmbrăcate în sleeving negru.

Waterblock-ul este destul de înalt în comparație cu alte modele pe care le-am văzut. Acesta are un conector USB Tip C cu rol în controlul și alimentarea pompei și a iluminării RGB. Elementul este compus dintr-o serie de etaje de plastic translucid sub care se află un PCB ce conține controller-ul și LED-urile RGB. Log-ul Corsair este prins magentic și permite montarea în orice direcție.

Corsair iCUE

Interfața software ne oferă control complet asupra lui H100i RGB Elite. Corsair iCUE ne pune la dispoziție un set de profile de bază atât pentru iluminare cât și pentru turația ventilatoarelor și a pompei.

Pentru un control mai bun asupra performanței, iCUE ne oferă posibilitatea de a crea propriile curbe de accelerare dependente de temperaturile înregistrate de oricare dintre senzorii disponibili. Fiecare element în parte poate funcționa utilizând propriul profil individual.

Platformă de test și metodologie

Platformă de testCorsair H100i RGB Elite | WASD.ro

  • CPU: Intel Core i7 12700KF
  • RAM: 2x 16 GB Corsair Vengeance DDR5 @5200MHz
  • MB: Asus ROG Maximus Z690 Formula
  • PSU: Corsair H850i
  • SSD: Kingston Renegade 2TB PCI-E 4.0
  • GPU: Gigabyte RTX 3070

Metodologie

Performanța lui H100i RGB Elite va fi probată rulând Cinebench R23 Multi-Core timp de 30 de minute, alături de o sesiune de aceeași durată de Heaven Benchmark. Testele vor viza performanța cooler-ului împreună cu procesorul Core i7 12700KF, având setarea CPU Power Config din BIOS setată pe modul Remove All Limits.

Temperatura, alături de ceilalți parametrii de interes, precum TDP-ul, vor fi monitorizate cu ajutorul interfeței Corsair iCUE dar și cu ajutorul HWMonitor, pentru o descriere mai detaliată a funcționării sistemului.

Performanță

Ținând cont de faptul că temperatura ambientală înregistrată în timpul testării a fost de circa 21°C, performanțele lui H100i RGB Elite sunt bune. În timpul rulării Heaven Benchmark, temperatura maximă atinsă de procesor este de 61°C, atingând un TDP maxim de 82W.

Pe de altă parte, Cinebench R23 a încins ceva mai mult atmosfera, ridicând temperatura procesorului până la marja maximă de 86°C, valoare înregistrată asupra nucleelor de tip P. Totuși, în cadrul Cinebench R23, TDP-ul procesorului s-a apropiat vertiginos de valoarea de 180W pe toată durata testării, fiind cu circa 100W mai mult decât valoarea înregistrată în Heaven Benchmark. Astfel, temperatura maximă înregistrată asupra procesorului este cu 65°C peste temperatura ambientală.

Temperatura medie la care s-au stabilizat nucleele E în timpul rulării CBR23 este de 70°C, în timp ce media temperaturilor atinse de nucleele P este de 82°C.

 

Verdict

Corsair H100i RGB Elite este un nou membru al familiei H100i de coolere AIO produse de Corsair. Față de celelalte modele ale seriei, H100i RGB Elite se remarcă printr-un design mult mai discret, singurul elemente iluminat RGB fiind waterblock-ul. Iluminarea acestuia este consistentă însă intensitatea acesteia destul de slabă.

Corsair H100i RGB Elite | WASD.ro

Ventilatoarele Corsair AF Elite sunt mai silențioase decât modelel ML. Acestea funcționează la turații mai reduse și au un număr mai mare de pale. Astfel, acest model de ventilatoare este ideal pentru a menține presiunea statică la un nivel ridicat, reducând volumul de aer pus în mișcare.

La momentul publicării articolului prețul de raft al unui cooler Corsair H100i RGB Elite este de 961 Lei.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.