Anul ăsta, în primăvară, game developeri din toată țara își vor putea testa skillurile, pentru a câștiga premii faine, în cadrul Learn.Build.Play!. E vorba de un eveniment pentru studenți.

Competiția este organizată de RGDA (Romanian Game Developers Association), se va desfășura pe 6 mai 2023 și vor putea participa toți studenții de licență sau master din țară. Dacă ești, de exemplu, student la Politehnică în București, sau la Gheorghe Asachi în Iași sau la Poli în Timișoara, UBB (Universitatea Babeș-Bolyai) sau Universitatea Transilvania din Brașov, sau poate ești în București la Arte (UNARTE), și ești tare pe coding, 3D modeling, painting, level design sau altceva, ăsta e un eveniment pentru tine. Sigur că vor putea participa și studenți de la alte universități/facultăți din țară.

Vor fi echipe de maxim 6 persoane care vor lucra la un joc video. Echipele trebuie înscrise pană pe maxim 20 decembrie (mai e puțin, profitați cât mai aveți timp). Veți putea participa la cursuri si webinarii de gamedev, veți avea parte de mentorat si susținere din partea profesioniștilor din industria de jocuri video din .Ro, angajați ai studiourilor membre RGDA.

Fiecare echipă va trebui să convingă juriul că merită să câștige. Depunerea variantei finale de joc va fi pe 24 aprilie 2023, urmând ca echipele să pregătească și un pitch (online) al jocurilor lor in fața juriului în perioada 3-5 mai. Premiile se vor înmâna, offline, pe 6 mai 2023, în cadrul unei ceremonii.

În juriu vor fi 6 profesioniști din industria gamedev din .Ro, leaderi ai industriei. De exemplu, George Lemnaru (CEO, founder, Green Horse Games), Cătălin Butnariu (presedinte RGDA, Head of Corporate Development în cadrul Amber Studio) si..Bobospider, streamer-ul pe care îl cunoaște atâta lume.

Veți putea concura în cadrul a 7 categorii: „Cel mai bun joc video”,   „Cel mai bun joc de PC”,   „Cel mai bun joc mobile”,   „Cel mai bun game design”,   „Cel mai bun joc din punct de vedere tehnic”,   „Cea mai bună grafică”,   „Cea mai bună prezentare” și veți putea câștiga mii de euro. Marele premiu, de 5000 de euro, pentru „Cel mai bun joc video”, va fi oferit de Green Horse Games. KillHouse Games, pe care îi cunoașteți pentru jocul Door Kickers, oferă 3000 și 2000 de euro pentru două jocuri pe care ei le vor alege ca fiind cele mai promițătoare. Organizatorii vor anunța și alte premii.

„Cu aproape 7000 de profesioniști și peste 130 de studiouri de game development la noi în țară, România are toate șansele să devină un hub regional puternic în gaming. Pentru ca acest potențial să poată să fie valorificat, avem nevoie de noi talente în industria noastră, de artiști, de programatori, oameni interesați de game design, level design și orice altă meserie necesară dezvoltării unui joc. Ceea ce ne dorim cu acest concurs este să impulsionăm cât mai mulți studenți să experimenteze timp de patru luni ce înseamnă să dezvolți un joc video cu speranța că o să le placă și o să rămână în industrie pentru a se perfecționa și dezvolta mai departe alte și alte jocuri ce pot deveni populare peste tot în lume,” –  Andreea Medvedovici Per, Director Executiv RGDA.

Pentru înscrieri, regulament și detalii puteți accesa: Learn.Build.Play!2022 – Romanian Game Developers Association (rgda.ro).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu UniCredit Bank.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.