Spre deosebire de review-urile trecute, de data aceasta am condensat într-o singură pagină ideile, părerile şi sugestiile noastre legate de M6900. În primul rând pentru că mouse-ul este destul de sărac la capitolul dotări, iar software-ul nu vine cu nimic în spiritul ideii înscrise pe ambalaj : „equipped for gamer”.

Că tot veni vorba de soft, iată şi câteva screenshot-uri:

 

Nu avem prea multe lucruri setabile în afară de DPI şi o încercare timidă de key-bind. Din nefericire opţiunea nu ajută decât la memorarea unei singure taste. Cele trei niveluri ale DPI-ului pot fi setate între 400 şi 3200 DPI. DPI-ul poate fi crescut din 400 în 400. Opţiuni ca setarea polling-ului sau a sensitivităţii pe axele X şi Y nu există prin urmare nu le căutaţi.

Singurul atu al acestui mouse rămâne totuşi senzorul. Chiar dacă poziţionarea acestuia aproape de extrema stângă, senzorul are un tracking excelent. Am încercat mouse-ul în Call of Duty: BO şi Modern Warfare II, cât şi în H.A.W.X 2. Când vine vorba de Modern Warfare II mă declar extrem de pretenţios deoarece obişnuiesc să joc ca sniper unde acurateţea este crucială. Ei bine, M6900 s-a ridicat până aproape de nivelul frăţiorilor mai mari. Bineînţeles, cu tweakurile de rigoare şi scos acceleraţia din regiştri.

Un alt aspect ce trebuie neapărat menţionat este update-ul de firmware. Dacă intenţionaţi să achizionaţi curând acest mouse, verificaţi site-ul GIGABYTE pentru eventuale update-uri. Noi am primit mouse-ul cu firmrware-ul 1.0. Upgrade-ul la 1.02 a modificat extrem de mult comportamentul senzorului, iar tracking-ul s-a îmbunătăţit simţitor.

Lift-off-ul este extrem de mic pentru un mouse optic aşa că, dacă jucaţi low-sens, e o alegere foarte bună în cazul în care bugetul vă e foarte limitat.

Skate-urile din teflon ajută enorm la mişcări ample şi rapide. Eu l-am testat doar pe Goliathus Speed, iar rezultatele au fost bune.

Designul rămâne nemulţumirea mea principală. Se putea folosi cauciuc pe ambele laterale, iar plasticul folosit nu ajută deloc la formarea unui grip cât mai puternic. Dacă folosiţi un palm-grip şi aveţi probleme cu transpiraţia palmei, veţi descoperi că este deranjant acest aspect pentru că mouse-ul va fi greu de controlat.

Chiar dacă sunt nemulţumit de alegerile GIGABYTE în ceea ce priveşte materialele alese, nu pot să nu remarc finisajul mai bun faţă de alte modele din acelaşi segment – cum ar fi cel al lui GX900.

Cu alte cuvinte, GIGABYTE M6900 nu este cel mai strălucit model din seria pentru gameri a celor de la GIGABYTE, însă este de luat în seamă datorită preciziei senzorului şi preţului destul de atractiv. Pot doar să sper să văd la variantele viitoare acelaşi senzor, dotări mai bune, dar la acelaşi preţ.

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE M6900

+ Senzor şi tracking
+ Finisaj

– Design
– Dotări
  • GIGABYTE M6900 poate fi cumpărat de aici
Pages ( 3 of 3 ): « Previous12 3

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.