Logitech au strigat „Bingo” în momentul în care au lansat MX510, strămoşul lui MX518, G400 şi mai nou G400S. Acea formă le-a ieşit atât de bine şi a fost atât de apreciată de majoritatea gamerilor încât chiar nu a fost nevoie de vreo modificare. Evident, de-a lungul timpului s-au mai schimbat mici detalii pentru că atât aspectul cât şi coating-ul s-au schimbat.

Bineînţeles că aminteam despre ceea ce se observă la prima vedere, căci în interiorul mouse-ului s-au produs adesea schimbări fără ca modelul să fie altul. De exemplu, MX518 a apărut în mai multe variante cu senzori diferiţi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu G400 şi să sperăm că nu se va întâmpla şi cu G400S.

Totuşi, deşi acest mouse a apărut în multe versiuni am putea spune, multe lucruri nu s-au schimbat atât de dramatic şi acest lucru nu poate fi considerat decât bun. Până la urmă, dacă scoţi pe piaţă ceva foarte apreciat, de ce să îl modifici pentru a te alinia la cerinţele de marketing moderne şi să strici ceea ce toată lumea apreciază. Aşadar, bravo Logitech pentru micile modificări aduse care au fost doar de bun augur până acum!

Dacă ne amintim bine, G400 a venit cu un senzor mult mai bun decât cel al lui MX518 şi cea mai importantă modificare a fost aceea că a dispărut prediction-ul.

G400 s-a dovedit a fi mouse-ul aproape perfect şi în momentul de faţă nu reuşesc să îmi dau seama ce modificare în bine i-ar putea aduce. De fapt, ştiu. Un senzor şi mai bun decât cel de la Avago.

Hai să vedem specificaţiile şi apoi vom vedea ce altceva s-a mai schimbat.

 

Specificatii

Specificaţii Logitech G400S

După cum vă spuneam, G400S nu diferă foarte mult de frăţiorul lui, G400. De fapt cea mai mare schimbare a fost adusă la capitolul dimensiuni şi greutate şi astfel G400S se va potrivi mai bine în palmele celor cu mâini mari. Pentru mine, care am mâini de dimensiuni medii, nici nu s-a simţit diferenţa. De asemenea, a fost şi senzorul „îmbunătăţit” şi acum cei ce joacă high-sens vor putea să îl flosească la 4000DPI. Viteza până la care tracking-ul nu are de suferit a crescut şi ea şi astfel puteţi da din mâini la nici mai mult nici mai puţin de 4,06m/s.

 

Senzorul

Atât Logitech G400, cât şi G400S, vin echipaţi cu acelaşi senzor. Avago S3095  este un senzor special conceput pentru G400 şi deşi ar părea senzorul perfect, acesta are câteva minusuri, care se poate să îi deranjeze pe unii utilizatori sau nu. Până la urmă depinde de stilul de joacă al fiecăruia.

Logitech G400S

Logitech G400S

Deşi este vorba de acelaşi senzor, cel folosit pe G400S beneficiază de mici îmbunătăţiri în sensul că acum se poate utiliza mouse-ul la 4000DPI, iar tracking-ul se pierde la viteze mai mari de 4,06m/s. Principala problemă a senzorului S3095 este acea că rezoluţiile native ale sale sunt 800 DPI şi 3600 DPI. Dacă se foloseşte un mousepad  ce prezintă elemente grafice cu contrast puternic (ca de exemplu mousepad-ul SteelSeries QCK NAVI Edition) poate apărea fenomenul pe care majoritatea îl cunosc drept jitter. Totuşi, în acest caz este vorba despre cu totul altceva şi are legătură cu faptul că o parte din informaţiile procesate sunt neutilizate. Jitter înseamnă că avem mişcare a cursorului atunci când mouse-ul stă pe loc.

Şi în cazul lui G400, acest fenomen apărea doar la peste 800 DPI. La G400S nu am reuşit să îl observ şi oricum, eu recomand aceşti mauşi pentru low-sens, adică la o rezoluţie sub 800 DPI.

 

Galerie foto

{gallery}/2013/04-gaming-gear/logitech-g400s/galerie:172:110:0:1{/gallery}

 

Software

Software-ul utilizat de G400S este tot LGS (Logitech Gaming Software), iar noi am folosit pentru testarea lui versiunea 8.46. Mai jos aveţi câteva screenshot-uri ce vă arată ce puteţi face cu acest software.

Logitech G400S

Logitech G400S

Logitech G400S

Logitech G400S

Logitech G400S

După cum se poate observa, Logitech îşi continuă parteneriatul cu Ventrillo şi oferă suport pentru această aplicaţie. Ar fi util să vedem în viitor suport oferit şi pentru alte aplicaţii de VoIP pentru că până la urmă Ventrillo nu este cea mai populară. Cel mai plăcut lucru dintre toate ferestrele îl reprezintă, pentru mine cel puţin, faptul că au redenumit în multikey secţiunea de macro-uri. Da, până la urmă este vorba de combinaţii de taste şi acesta este cel mai corect nume.

În ceea ce priveşte software-ul, G400S stă foarte bine deoarece permite programarea tuturor butoanelor deşi nu este atât de necesar acest lucru unui jucător de FPS-uri.

 

Experienta in timpul utilizarii

Logitech G400SPentru mine a fost cel mai uşor lucru din lume să mă obişnuiesc cu G400S pentru că treceam de la G400. Totuşi, există acea parte de utilizatori ce nu se pot obişnui cu această formă sau durează mai mult până mâna lor se adaptează. Deşi dimensiunile mouse-ului sunt mai mari, pentru un om cu mâini de dimensiuni medii acest lucru nu va reprezenta un impediment. Forma lui m-a făcut să îl folosesc tot timpul cu palm grip, fiindu-mi undeva înspre imposibil să reuşesc să îl apuc cu claw-grip. Nu mi-a fost absolut deloc greu să trec peste acest mic neajuns având în vedere că eu folosesc un mouse cu ambele tipuri de grip-uri.

Este excelent pentru palm grip şi nici nu îl recomand pentru alt tip de prindere.

Logitech G400S

În ceea ce priveşte suprafeţele pe care l-am testat, numărul acestora a fost destul de mic tocmai pentru că îi ştiam comportamentul lui G400 şi nu a fost nevoie să mai experimentez. G400S se comportă absolut la fel ca fratele lui mai mic pe suprafeţele de gaming şi asta înseamnă că recomand pentru el utilizarea unui mousepad textil cu un colorit uniform.

 

Concluzii

Senzorul lui G400S este departe de afi perfect. Totuşi, pentru 400 DPI este unul dintre cei mai buni şi dacă te joci shooter-e atunci nu ai prea multe opţiuni. Singura alternativă la acest nivel este DeathAdder, însă strict dacă nu vi se potriveşte forma lui G400/S. Aşadar, în lumea jucătorilor low-sens există şi alternative moderne la bătrânul Intelli 3.0 şi acestea se numesc G400 şi G400S.

Nu v-am spus nimic despre aşa numita tehnologie Delta Zero pentru că nu am reuşit să o identific până acum. Logitech spune că această tehnologie este responsabilă de acurateţea mai ridicată, faţă de G400, a senzorului. Eu spun că este prea puţin important acest aspect atâta timp cât se şi simte că este mai precis fără compromisuri. Deşi pare a fi acelaşi lucru ca G400, G400S este de fapt o variantă îmbunătăţită a acelui mouse cu un firmware nou şi tweak-uit.

În ceea ce priveşte lift-off-ul (LOD), G400S stă absolut la fel ca G400. Aşadar dacă vreţi LOD mai mic va trebui să aplicaţi bandă adezivă pe talpa mouse-ului.

Aspectul mouse-ului este destul neutru şi pe mine nici nu mă incită şi nici nu mă deranjează. Până la urmă folosesc mouse-ul să ţintesc în jocuri, nu să mă uit la el cât de frumos este pe mousepad.

 

Plusuri şi minusuri

great-for-gaming

+ Formă
+ Calitate construcţie
+ Software
+ Senzor

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.