Construirea unui PC nu este o treabă uşoară, oricât de experimentaţi am fi. Indiferent de cât de mult ne-am cunoaşte necesităţile şi dorinţele în materie de calculatoare personale, producătorii de componente şi echipamente din industria IT vor face mereu din alegerea pieselor dorite un adevărat calvar.

De ceva vreme, absolut totul a început să fie nişat. Nu mai există periferice cu bilă şi atât, nu mai există carcase ATX de aceeaşi dimensiune, nu mai există nimic care să se potrivească oricui. Toate componentele sunt direcţionate către un anume segment şi dacă procesoarele au cipuri video integrate, plăcile video dedicate sunt destinate ba utilizatorilor fără pretenţii, ba gamerilor, ba overclockerilor.
Prezumţia că o componentă scumpă ne oferă cea mai bună performanţă este complet neadevărată sau nefondată în anul 2011. Şi dacă un gamer de Counter Strike 1.6 se poate distra cu o placă video ATI X550, nu înseamnă că toţi gamerii pot folosi aceeaşi placă video. Iată cum deja ne aflăm deja în dilemă.

Ultimate LAN Party PC 2011

Scopul acestui articol este de a educa gamerii în aşa fel încât LAN Party-urile BYOC (Bring your own computer) să nu mai fie un vis îndepărtat sau ceva posibil doar în ţările străine.

Pentru început hai să facem diferenţa, oarecum, între gameri. Există gameri entuziaşti după hardware şi gameri care se joacă în loc să se dea cu parapanta, adică o fac din plăcerea de a produce adrenalină. Diferenţa dintre aceste două tipuri de gameri este că cei din prima categorie îşi vor găsi plăcerea în a admira peisajele mirifice din jocuri şi adesea se vor mulţumi jucând jocuri single player. A doua categorie însă, va răspunde cât mai multor challenge-uri şi vor încerca să joace împotriva cât mai multor adversari cu putinţă pentru a-şi demonstra skill-urile.

Prima categorie are în componenţa sa membrii ce în majoritatea cazurilor vor deţine calculatoare imense pentru că este nevoie de o super răcire a componentelor ce oferă un FPS bun în jocurile cu peisaje mirifice. În general, aceştia vor refuza să joace pe alte calculatoare pe motiv că: „n-am investit atâţia bani în calculatorul meu ca să mă joc pe o râşniţă” şi dacă se va ajunge la discuţia despre deplasarea calculatorului întotdeauna vor apărea scuze de genul: „e prea greu, e prea mare”.

A doua categorie se diferenţiază prin utilizatori ce nu acordă atât de multă atenţie răcirii, cable management-ului sau altor detalii similare. Aceştia sunt dispuşi să joace şi pe alte calculatoare şi chiar să le plimbe, deoarece calculatoarele lor nu sunt construite în carcase enorme ce cântăresc 10 Kg când sunt goale.

Ultimate LAN Party PC 2011

Dintr-una în alta am ajuns la ideea că gamerii entuziaşti îşi construiesc nişte sisteme foarte bine puse la punct, foarte arătoase, ce stârnesc adesea invidie, însă în cele mai multe cazuri imposibil de mutat dintr-un loc în altul.

În opinia mea, aceşti gamerii sunt LAN Party Poopers de cele mai multe ori, pentru că a convinge un astfel de utilizator să îşi mute calculatorul este la fel de dificil ca încercarea de a agăţa cea mai tare tipă din facultate.

Vă ziceam mai adineauri că vrem să aducem un pic de lumină în construirea unui sistem de gaming. Ei bine, în cadrul acestui articol vom discuta despre crearea un PC ce poate fi transportat foarte uşor (de către un singur om), dar al naibii de puternic în materie de gaming.

În fiecare pagina vom face cunoştinţă cu câte un grup de componente şi vă vom argumenta motivul alegerii acestora şi acolo unde este cazul, veţi găsi şi nişte teste de performanţă pentru a vă face idee despre ce v-ar putea oferi o astfel de minunăţie.

 

Placa de baza

Pe planeta noastră există destul de multe plăci de bază de gaming, însă dintre toate acestea una singură este demnă de a fi folosită în construirea PC-ului nostru ce va fi folosit cu drag în LAN Party-uri.

Procesorul pe care l-am ales reprezintă cea mai puternică opţiune pentru platformă, Intel i7 2600K fiind cel mai puternic procesor pe socket-ul LGA 1155.

Pentru răcire am ales un cooler cât mai balansat, adică nici prea mare şi nici prea greu. Cu toate astea, nu am ales cel mai mic cooler de pe piaţă pentru că nu ar fi rezistat nici la frecvenţa implicită a procesorului.

Cooler-ul ales de noi este Intel XTS 100H, un cooler capabil să fie şi silenţios, dar şi destul de performant pentru a face faţă unei frecvenţe de 4,6 GHz a procesorului 2600K.

 

ASUS Maximus IV Gene-Z

Maximus IV Gene-Z este cea mai nouă placă de bază din seria ROG. Această placă de bază are ca target utilizatorii ce, culmea, au nevoie de un PC de dimensiuni mai mici.

ASUS Maximus IV Gene-Z

În comparaţie cu o placă de bază full size, aceasta vine echipată cu mai puţine slot-uri de expansiune, fiind în rest dotată similar unei plăci de bază de dimensiuni mari.

Poate că nu se pot realiza configuraţii CrossFireX sau SLI cu un miliard de plăci video, însă faptul că permite construirea de astfel de configuraţii cu două plăci video ar trebui să îi sensibilizeze şi pe cei ce nu pot trăi fericiţi fără două plăci video în PC.

Evident că vă veţi gândi că nu veţi mai putea instala nimic pe placa de bază dacă apar două plăci video în peisaj. În primul rând nu trebuie să existe două plăci video, deoarece sistemul este destinat uzului în LAN Party-uri, acolo unde SLI-ul sau CF-ul nu au ce căuta datorită compatibilităţii îndoielnice cu majoritatea jocurilor.

În al doilea rând, dacă se instalează o a doua placă video, chiar dacă nu rămâne spaţiu pentru montarea unei plăci de sunet, cea onboard este mai mult decât suficientă. Nu numai că oferă un sunet mult mai clar decât generaţiile precedente (Maximus III), dar oferă şi suport pentru EAX 5.0 HD (motivul pentru care majoritatea plăcilor Creative se vând). Şi pe lângă asta, toate căştile care se respectă vin cu adaptor audio USB.

ASUS Maximus IV Gene-Z

Pepartea de conectivitate, Maximus IV Gene-Z stă foarte bine. Pe panoul I/O avem nu mai puţin de 8 port-uri USB 2.0 şi două 3.0, suficient pentru a ne conecta toate tastaturile USB din casă :). Între acele port-uri USB se poate observa unul alb – acest port poate fi folosit fie ca USB normal, fie ca port pentru ROG Connect, tehnologie despre care puteţi citi aici.

Întrucât placa de bază este construită în jurul chipset-ului Z68, printre conectori avem şi unul HDMI ce ne va permite utilizarea iGPU-ului în caz că dorim să folosim PC-ul doar pentru StarCraft 2 sau dacă dorim să folosim tehnologia Lucid Virtu. Cipul de reţea este produs de Intel ceea ce înseamnă că utilizarea procesorului va fi mai mică decât în cazul în care folosim clasicele Realtek ce nu prea sunt capabile de offload.

Dacă cumva vă interesează această placă de bază pentru altceva decât un LAN Party PC, trebuie să ştiţi că BIOS-ul EFI are foarte multe setări mai ales pentru extreme overclocking. Aşa că dacă doriţi să faceţi un mini super overclocking pe placa asta de bază mini, nu vă opreşte nimeni şi nimic.

ASUS Maximus IV Gene-Z

ASUS Maximus IV Gene-Z

ASUS Maximus IV Gene-Z

ASUS Maximus IV Gene-Z

Era să uit să precizez faptul că această placă de bază pune la dispoziţie şi tehnologia Intel Smart Response, tehnologie ce permite utilizarea unui SSD pe post de cache pentru HDD.

 

Overclocking

Întrucât discutăm despre o soluţie completă, am considerat obligatoriu să rulăm câteva teste de stabilitate în regim de overclocking.

Primul scenariu: 4,6 GHz, 1,4v, ventilator cooler setat pe Performance, dar cu Q-Fan setat pe manual din BIOS.

ASUS Maximus IV Gene-Z

 

Al doilea scenariu: 4,4 GHz, 1,360v, ventilatorul setat pe Performance, dar cu Q-Fan setat pe manual din BIOS.

ASUS Maximus IV Gene-Z

 

Al treilea scenariu: 4,2 GHz, 1,320v, ventilatorul setat pe Performance, dar cu Q-Fan setat pe manual din BIOS.

ASUS Maximus IV Gene-Z

 

Cel de al treilea scenariu este cel pe care îl vom şi folosi pentru PC-ul nostru. Oferă o performanţă excepţională şi temperatura la care ajunge procesorul este sufucient de mică încât să reziste fără blocări dacă funcţionează non-stop.

Suntem conştienţi de faptul că există coolere mai bune la diferenţe de preţ infime, însă acesta este cel mai mic/cel mai uşor şi de aceea l-am ales.

 

Stocare si RAM

HDD Samsung HD502IJ + SSD Kingston V+ 64GB

Vă spusesem în pagina precedentă că placa de bază Maximus IV Gene-Z oferă suport pentru tehnologia Intel Smart Response şi drept urmare, ne vom folosi de această tehnologie pentru stocare .

HDD Samsung HD502IJ + SSD Kingston V+ 64GB

Pentru stocarea jocurilor vom folosi un HDD Samsung HD502IJ şi pe post de cache pentru acesta – un SSD Kingston V+ de 64 GB.

HDD Samsung HD502IJ + SSD Kingston V+ 64GB

Nu se poate pune problema utilizării unui singur HDD care nu beneficiază de o asemenea tehnologie, întrucât este vorba de Ultimate LAN Party computer şi încărcarea jocurilor
ar deveni enervantă. E drept că am fi putut utiliza un RAID 0 cu două SSD-uri de 128GB şi am fi beneficiat şi de capacitate şi mai ales de o viteză foarte mare, însă preţul ar fi fost ridicol de mare şi nu ar fi rentat.

HDD Samsung HD502IJ + SSD Kingston V+ 64GB

Bineînţeles, preţul acestei configuraţii ar scădea şi mai mult dacă s-ar utiliza un SSD de capacitate mai mică, nu de 64 GB cum am utilizat noi.

 

Kingston HyperX Genesis KHX2133C9AD3X2K2/4GX

La capitolul memorii ne-am orientat către o soluţie ce rulează la frecvenţă mare cu latenţe decente. Astfel, am ales pentru acest PC un kit de memorii Kingston DDR3 la 2133 MHz cu latenţe 9-11-9.

Kingston HyperX Genesis KHX2133C9AD3X2K2/4GX

Poate că nu sunt cele mai nervoase memorii de pe planetă, însă compatibilitatea consacrată a memoriilor Kingston ne-a făcut să ne orientăm către această variantă. De asemenea, la această frecvenţă, kit-ul de memorii Kingston reprezintă cea mai avantajoasă alegere pentru că au cel mai mic preţ dintre kit-urile la 2133 MHz pe care le-am văzut.

Kingston HyperX Genesis KHX2133C9AD3X2K2/4GX

Kingston HyperX Genesis KHX2133C9AD3X2K2/4GX

Kingston HyperX Genesis KHX2133C9AD3X2K2/4GX

 

Sursa si carcasa

Seasonic M12D-850

Am ales alimentarea sistemului în aşa fel încât consumul componentelor să nu se apropie de valoarea specificată de producătorul sursei ca fiind puterea maximă suportată de aceasta. În felul acesta ne asigurăm că sursa este future proof.

Seasonic M12D-850

De asemenea, producătorul a fost ales după renumele pe care şi l-a construit graţie fiabilităţii produselor sale. Un alt factor ce ne-a împins spre alegerea modelului M12D-850 a fost faptul că este modulară. Ce-i drept, nu este total modulară, însă cablurile ce nu pot fi îndepărtate oricum le folosim pentru alimentarea componentelor esenţiale (placa de bază, placă video şi unităţile de stocare SATA).

Nu vom mai discuta despre sursă deoarece nu am efectuate teste de eficienţă, ci doar am observat că atunci când sistemul consumă în full load maxim 454W sursa nu se încălzeşte deloc.

Un alt element de care am ţinut cont a fost preţul, acesta fiind bun pentru calitatea pe care o oferă sursa.

Seasonic M12D-850

Seasonic M12D-850

Seasonic M12D-850

 

NZXT Vulcan

Carcasa a fost de departe cea mai interesantă componentă. Dacă nu ajungeam să pun mâna pe NZXT Vulcan nici că începeam să mă gândesc la un asmenea computer fără intervenţii asupra fizionomiei.

NZXT VulcanNZXT Vulcan

Preţul ei, de asemenea, este foarte mic pentru finisaje sale deosebite. Chiar NZXT produc carcase mult mai scumpe şi cu finisaje mai slabe decât ale acesteia.

În principiu, NZXT este construită special pentru plăcile de bază mATX şi să nu cumva să vă imaginaţi că altceva poate încăpea în ea. Faptul că această carcasă vine cu mâner în pachet nu ne face să ne gândim decât că a fost concepută pentru un PC ce poate fi mutat uşor din loc în loc. Şi cum în casă nu avem nevoie de mâner pentru a-l muta dintr-o cameră în alta, este clar că a fost concepută pentru transportul către LAN Party-uri .

Un element foarte atractiv la această carcasă este faptul că a fost construită în aşa fel încât componentele să „respire”. Cu un spaţiu foarte redus şi distanţe mici între piesele instalate, avem nevoie şi de o aerisire foarte bună.

Nu numai că această carcasă are panoul lateral complet găurit, pe unde poate intra foarte mult aer, dar şi în partea frontală avem un spaţiu de admisie a aerului din exterior. În acel loc este deja instalat un ventilator, iar partea cea mai bună este că modelul are şi filtru de praf ce poate fi îndepărtat fără să desfacem şuruburi.

Şi ventilatorul sursei este protejat de praf, deoarece pe latura de jos a carcasei există un filtru de praf ce opreşte intrarea prafului în sursă.

NZXT VulcanNZXT Vulcan

Pe partea din spate a carcasei avem un singur loc de ventilator de 120mm, iar pe partea superioară, chiar sub mâner, găsim spaţiu suficient pentru montarea a două venitlatoare de 120mm. În acel spaţiu avem deja instalat un ventilator ce poate face o treabă excelentă dacă rulează la turaţie maximă.

În NZXT Vulcan se pot instala maxim 4 HDD-uri şi două unităţi de 5,25 inci. Noi nu vom instala nicio unitate optică deoarece ocupă spaţiul degeaba şi îngreunează sistemul total inutil.

Am considerat că nu este nevoie de aşa ceva întrucât Windows-ul poate fi instalat, mai rapid, de pe un stick USB şi jocurile oricum pot fi descărcate folosind Steam, EA Downloader sau Origin.

NZXT Vulcan

NZXT Vulcan

NZXT Vulcan

NZXT Vulcan

NZXT Vulcan

NZXT Vulcan

NZXT Vulcan

  NZXT Vulcan

 

Placa video

Placa video este şi ea foarte specială şi am ales acest model din mai multe motive. Primul, şi cel mai important de altfel, este reprezentat de faptul că GTX 580 este cel mai bun GPU la ora actuală şi plăcile video cu acest GPU sunt de altfel şi cele mai bune alegeri pentru cei ce vor să joace, nu să admire peisaje.

Al doilea motiv pentru care ne-am îndreptat atenţia către Matrix GTX 580 este reprezentat de faptul că am dorit să construim un PC care să aibă un însemn din gaming înscris. Aşadar, având şi o placă de bază ROG, dar şi o placă video ROG, putem spune că PC-ul nostru pentru LAN Party-uri este un PC din seria ROG.

Despre Matrix GTX 580 am mai discutat foarte detaliat aici, aşa că nu vom insista foarte mult asupra ei.

Vă voi aduce aminte doar că GPU-ul poate rula fără probleme la 950 MHz în regim daily use, cea ce reprezintă o frecvenţă foarte mare pentru un GTX 580.

Partea proastă legată de acea frecvenţă: trebuie să ţinem ventilatorul turat la 100%, însă la un LAN Party cu siguranţă nu vom auzi vâjâitul acestuia.

Asus Matrix GTX 580

Asus Matrix GTX 580

Asus Matrix GTX 580

Asus Matrix GTX 580

Totuşi, deşi am testat performanţa acestei plăci video, ne-am gândit să rulăm două jocuri folosind această configuraţie, cu procesorul rulând la 4,2 GHz, iar placa video la frecvenţa implicită.

Am ales aceste setări pentru a beneficia totuşi de puţină linişte.

În ultima pagină vă voi povesti una-alta şi despre frecvenţele pe care le-am ales pentru funcţionare şi mai ales de ce trebuie luate în considerare temperaturile maxime.

 

Teste de performanta

DiRT 3

01-dirt3

Îmi place la nebunie că DiRT 3 răspunde foarte bine atunci când este modificat nvielul de detaliu şi astfel felul în care jocul arată poate fi modificat în aşa fel încât să ofere performanţa la care considerăm noi că putem controla maşina cât mai bine. Nu recomand rularea jocului pe acest sistem sub 130 FPS-uri pentru că vom folosi un monitor la 120Hz şi ar fi o investiţie inutilă dacă FPS-ul ar fi mai mic decât rata de refresh.

 

Crysis 2

02-perf-cry2

În graficul de deasupra puteţi observa media de cadre pe secunde. Crysis are frame cap la 60 fps-uri şi utilizarea unui monitor de 120Hz este total inutilă dacă nu se scoate acel frame cap. Din păcate, frame cap-ul nu poate fi eliminat din nici o setare, ci doar jucând windowed.

Dacă jucăm în aceeaşi rezoluţie ca cea setată în desktop şi apăsăm alt+enter, singurul lucru pe care îl vom vedea din fereastră va fi bara superioară a acesteia.

Eu unul prefer acest mod de joc decât să fiu limitat la 60 fps-uri şi să am impresia că mă mişc în reluare.

 

03-fps-cry2

Pentru detalii suplimentare am ataşat şi un grafic care ilustrează cum urcă şi coboară fps-ul în funcţie de scenă. Ceea ce a făcut Crytek prin acest frame cap poate fi considerat un pas către „consolizare”, pentru că în aproape orice caz jocul rulează la fel dacă este în fullscreen.

Toate benchmark-urile de mai sus au fost rulate în DX11, iar în cazul Crysis am folosit şi pachetul de texturi HiRes.

 

Ecran

Pentru afişare se pot alege un miliard de monitoare. Cele mai potrivite însă ar fi cele LED de la BenQ care au o grosime foarte mică şi sunt extrem de uşoare. Mai există şi alte companii ce construiesc monitoare subţiri, însă cele BenQ mi-au rămas în minte pentru că oferă o calitate vizuală foarte bună, chiar dacă sunt foarte subţiri.

b-frontal2

Nu menţionăm modelele, pentru că alegerea noastră se îndreaptă către un monitor special.

Pentru computerul nostru de plimbat, mic şi nervos, am selectat un monitor la 120Hz pentru simplul motiv că este cea mai bună investiţie pe care un gamer o poate face pentru a nu fi limitat de hardware.

b-frontal
BenQ XL2410T este unul dintre cele mai bune monitoare de gaming existente în momentul de faţă. Nu numai că oferă un refresh de 120Hz, însă vine în pachet şi cu un mouse şi mousepad produse de Zowie şi astfel putem face un pic de economie, deoarece preţul acestui monitor este foarte apropiat de cel al monitorului ASUS despre care v-am povestit aici.

Culmea este, la acest monitor, că nici nu are o greutate exagerată. Adică eu personal am deţinut un monitor de 19 inci wide a cărui greutate era mai mare decât a acestuia.

Cu alte cuvinte, 6,4 Kg, cât cântăreşte, reprezintă o greutate suficient de mică încât să poată fi transportat într-o singură mână într-o husă de acest gen.

Pe lângă faptul că monitorul vine la pachet cu mouse şi mouse pad pentru gaming, acesta are şi o serie de caracteristici necesare gamerilor. Cea mai importantă dintre ele, pe lângă preset-urile de culori specifice jocurilor FPS, dimensiunea imaginii afişate poate fi modificată în aşa fel încât să avem exact dimensiunea monitorului cu care ne-am obişnuit acasă.

Se poate alege între 17, 19, 19 wide şi 22 inci, iar aceste setări sunt perfecte pentru gamerii obişnuiţi cu monitoare 5/4. Mai jos veţi găsi o serie de imagini ce ilustrează acest lucru.

_MG_7840

_MG_7841

_MG_7842

_MG_7843

_MG_7844

 

Hai să vedem câteva poze cu sistemul asamblat şi să vă spunem gândurile noastre de final.

 

Build

Bun, am construit cel mai tare sistem pentru un LAN Party, dar întrebarea logică este cât costă aşa ceva.

Să construieşti un asemenea sistem nu costă puţin deloc şi nici nu am prea făcut economie în alegerea pieselor. Puteam să economisim foarte mult dacă optam pentru o placă video mai slabă şi dacă selectam şi o sursă mult mai slabă.

Şi cum ne-am dorit să avem cea mai bună performanţă într-un spaţiu foarte restrâns, nu am avut cum să facem un compromis la capitolul placă video, aşa că am mers pe varianta Matrix GTX 580 care s-a dovedit a fi cea mai bună placă video single-GPU dintre toate pe care am pus mâna până acum.

Toată minunăţia aceasta de computer cântăreşte în acest moment fix 10Kg şi în opinia mea tot este un computer greu.

IMG_7851

Am fi putut să facem economie la greutate dacă alegeam o sursă mai slabă ca putere şi implicit şi mai uşoară, dacă am fi renunţat de tot la HDD şi am fi mers pe varianta cu două SSD-uri şi am fi scos cage-urile pentru HDD-uri din carcasă.

De asemenea, dacă am fi ales o placă video mai mainstream, am fi putut câştiga câteva sute de grame şi de acolo.

Cea mai mică greutate la care am putea ajunge cu un PC contruit în această carcasă ar fi în jurul a 7,5 Kg după estimările noastre, dacă am lua în considerare o placă video mai ieftină şi mai uşoară.

 

Consumul sistemului nostru este cam aşa:

  • Procesorul la 4,4 GHz şi voltaj 1,36v cu încărcare 100% CPU – 231W
  • Furmark burning şi 100% load pentru CPU la 4,4 GHz cu 1,36v – 454W
  • idle cu GPU NVIDIA – 134W
  • idle cu GPU Intel – 113W

IMG_7859

Gata cu pălăvrăgeala, hai să vedem cât ne costă totul. Am să vă pun link-uri către PC Garage, partenerul nostru în construcţia acestui PC.

Produsele care nu au link-uri fie nu mai sunt disponibile, fie nu au apărut încă în oferta PC Garage, dar urmează să apară în viitorul apropiat.

Preţurile produselor fără link sunt cele recomandate de către producători şi este luat în calcul şi adaosul comercial, deci ar trebui să fie foarte apropiate de realitate.

Preţul total poate fi piperat pentru un sistem ce va fi folosit strict pentru gaming, însă, aşa cum spuneam, componentele scumpe pot fi schimbate.

Astfel, se pot face următoarele economii:

  • 400 Lei la procesor dacă se alege un 2500K
  • 1000 Lei dacă se optează pentru un 6950 DirectCU II de la ASUS
  • 200 Lei dacă se aleg memorii 2x2GB Kingston 1600 MHz CL7
  • 250 Lei dacă se alege un SSD de 30GB
  • 300 Lei dacă se alege o sursă Seasonic de 520W

Totalul economiei ar fi de 2150 Lei, dar sistemul tot ar fi unul de invidiat. A se remarca că o dată cu alegerea unei plăci video mai slabe am schimbat şi sursa, 520W fiind mai mult decât suficienţi pentru un sistem ca acesta. Ţineţi cont de faptul că sistemul construit de noi consuma în full load 454W.

 

IMG_7864

IMG_7870

 

Concluzii

Vă spun foarte sincer că în momentul în care am început să tot adaug componente începusem să cred că nu va fi deloc portabil şi chiar mă gândeam să înlătur tot excesul metalic din carcasă. Abia după ce am terminat cu asamblarea şi l-am mişcat din loc spre cântar mi-am dat seama că de fapt, dacă este ţinut de mâner, este foarte portabil.

Mi-ar fi plăcut să cântărească mai puţin, însă atâta timp cât carcasa nu este construită din aluminiu este imposibil.

Oricum, dacă ar fi fost din aluminiu ar fi existat un dezavantaj major în ceea ce priveşte rezistenţa carcasei în timp, deoarece rigiditatea ei ar fi avut de suferit de la prea multă mişcare.

Sunt extrem de mândru de ceea ce am reuşit să construiesc şi această carcasă va fi gazda viitorului meu sistem, care, din nefericire, va fi mai modest decât acesta.

Până la episodul următor vă doresc numai bine şi happy shopping de componente pentru computere mici şi sper să ne vedem la un LAN Party BYOC.

PS: PC-ul va fi expus în sediul PC Garage între 5 şi 15 iulie şi veţi putea proba cele mai noi jocuri la o calitate ridicată şi 120Hz.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.