Peste 2 milioane de trupeţi îşi poartă cu mândrie uniforma. 50 de mii fac parte din trupele speciale. Doar câteva sute fac parte din Tier 1 Operator. Ei funcţionează precis, experţi în arta distrugerii şi a violenţei.

17 mai 2010.. Trupele speciale cunoscute doar sub numele generic Tier 1 Operator devin active pentru o perioadă determinată în scopul testării aptitudinilor de luptă înainte de a intra în serviciul activ pe data de 12 Octombrie a.c.

Acesta este preambulul oferit de DICE şi EA cu ocazia premierei de la E3 a noului joc Medal of Honor, joc ce face parte din franciza de succes lansată de EA în 2002.

Având în spate studiourile EA din Los Angeles şi un om talentat ca Steven Spielberg, seria MoH a fost un hit, având toate elementele unui joc de succes.

MoH a fost adversarul direct al seriei Call of Duty, având ca spaţiu de desfăşurare al evenimentelor cel de-al Doilea Răzbel Mondial cu ale sale operaţiuni speciale din spatele liniilor inamice şi asalturi ca cel de pe plajele din Normandia.

Infinity Ward şi Activision – Blizzard au rupt gura târgului şi buzunarele gamerilor cu Modern Warfare şi apoi Modern Warfare II, titluri care au avut un succes nebun doar prin simpla plasare a acţiunii în zilele noastre, lăsând în urmă perioada neagră şi foarte uzată a Războiului de acum 50 de ani.

După patru titluri şi două expansion-pack-uri, EA au decis şi ei schimbarea strategiei pentru seria MoH şi astfel au mutat sfera de acţiune a jocului cât mai aproape de perioada actuală şi ale sale zone de conflict. Adăugăm reţetei 16 talibani vs 16 membri Tier 1 şi se pare că avem o reţetă de succes. Oare?

Detalii legate de campania Single Player nu avem deocamdată deoarece secretul este ţinut în pivniţele EA sub pază. Prin urmare vom trece la analiza directă a modului Multiplayer care a intrat în faza de testare beta pe data de 17 iunie. Nu vom acorda aici puncte sau calificative pentru că jocul este încă în perioada de testare, dar vă vom împărăşi părerile noastre legate de joc. Vom analiza, pe scurt, story-line, gameplay, grafică şi sunet şi cele două moduri de joc.

După cum spuneau şi înaintaşii noştri acum 10 ani, „jump to the next level” sau pagina următoare în cazul nostru.

 

Medal of Honor Preview

 

Detaliile sub luneta

Multiplayer-ul vine cu două hărţi şi două moduri de joc diferite.

Prima hartă se numeşte „Kabul City Ruins” şi ca mod de joc, nu este altceva decât clasicul Team-Deathmatch. În funcţie de ce parte lupţi, cureţi oraşul de insurgenţii talibani sau aperi ce a mai rămas din Kabul, de necredincioşii ce nu te lasă să-ţi faci rugăciunea în linişte. Este o zonă excelentă pentru sniperi şi mai ales pentru lupta de aproape unde shotgun-ul este nimicitor.

Harta de mici dimensiuni nu prea lasă timp de respiro şi este mult mai dinamică faţă de cealaltă hartă.

 

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

 

Cea de a doua hartă, „Helmand Valley” împinge frontul undeva în afara oraşului. Modul de jos este o combinaţie de „Squad-Rush” ca la Battlefield Bad Company 2 sau dacă vreţi, un „Demolition” combinat cu HQ din MW II.

Aici avem parte de toată splendoarea jocului deoarece puteţi combina rush-ul cu vehicule – doar un APC Bradley în beta din păcate – cu lovituri precise de mortiere şi bineînţeles airstrike-uri.

Sniperii pun mari probleme iar aruncătoarele de grenade sunt devastatoare împotriva APC-ului.

 

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Am trecut în revistă hărţile şi modurile de joc. Următorul lucru pe ordinea de zi este sistemul de ranking. Acesta este foarte asemănător cu cel folosit de EA în Battlefield Bad Company 2. Medalii, ribbons şi deblocări de arme. Cu cât mai multe kill-uri sau assist-uri cu atât mai bine. În beta nu puteţi avansa decât până la nivelul 8, adică T1 recruit. Rank-ul se poate atinge destul de uşor, deoarece punctele necesare pentru level-up sunt în număr mai mic decât la MW II sau la BF.

Sistemul de matchmaking / team making se bazează pe punctele de skill, pe care le-aţi adunat pe parcursul meciurilor. Aveţi grijă, punctele pot scădea, în funcţie de performanţele din fiecare luptă. De exemplu, dacă într-un meci vă sinucideţi pierdeţi 10 puncte.

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

 

Specializari si arme

În perioada de beta şi probabil şi în jocul full veţi putea alege dintre trei specializări: Rifleman, special operations şi sniper. Fiecare clasă poate fi customizată doar în materie de primary weapon. Secondary weapon şi slot-urile pentru echipament vor putea fi customizate probabil în varianta full a jocului.

Armele sunt cât se poate de cunoscute. Rifleman vine echipat cu  M16 pentru forţele coaliţiei sau AK47 în cazul talibanilor ori LMG-uri ca M249 şi PKM. Ca secondary weapons avem pistoale: M9 şi Tarique.

Cei care vor un trupete ce se mişcă mai uşor pe front şi merg pe Spec Ops, vor putea alege dintre M4 şi shotgun-ul 870MCS. Talibanii vin echipaţi cu  AK74-SU sau TOZ194 Shotgun  iar ca secondary weapons sunt lansatoarele AT4 pentru T1O şi RPG-uri ruseşti pentru talibani.

Sniperii vin echipaţi cu M21C sau M24 plus lunetele aferente şi pentru că puterea de foc este mai scăzută vin echipaţi cu două grenade, nu cu una ca restul trupelor şi două încărcături C4.

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

 

Ce vedeţi mai sus sunt armele coaliţiei în ordinea în care pot fi deblocate. Mai jos arcurile şi….mă scuzaţi, armele talibanilor..

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Medal of Honor Preview

Pe lângă mini-arsenalul de mai sus mai aveţi la dispoziţie mortar-strike şi airstrike alături de un zbor de recunoaştere din partea companiei „UAV”. Aceste bunătăţi pot fi deblocate doar prin sistemul killstreak, împrumutat din seria CoD. Astfel pentru un killstreak de 4 veţi putea alege dintre un mortar-strike sau UAV iar pentru un killstreak de 6, un airstrike. Cei care vor devasta totul în calea lor vor putea lansa împotriva inamicilor o rachetă BGM Hellfire de pe UAV. Încă un amănunt – killstreak-urile nu sunt stackabile.

 

Va urma…

…va urma cel mai probabil un review unde vom discuta obiectiv de Medal of Honor luând în calcul toate elementele jocului: storyline şi single player, grafică şi sunet, gameplay şi de ce nu atmosfera creată.

Detaliile tehnice ale jocului nu sunt încă foarte clare. Cerinţele minime de sistem pe care se poate rula MoH sunt cât se poate de acceptabile:

Procesor: Intel Core 2 DUO @ 1.4 GHz/AMD Athlon64 X2 @ 1.8 GHz

RAM: 1GB

Video: minim 256MB, NVIDIA GeForce 7800 GT sau ATI X1900.

HDD: 3GB liberi

Sunet: Placă de sunet compatibilă DirectX 9.0c

DirectX: DirectX 9.0c

Eu l-am rulat pe un Q6600@3.6 Ghz, 4GB RAM şi Radeon HD5970, all high, AA 4x, AF 4x iar  jocul a rulat cursiv, fără probleme sau sacadări.

Engine-ul jocului este identic cu cel din Bad Company 2, Frostbite. De cât de bine a fost implementat nu putem discuta deocamdată pentru că jocul este încă în faza de testare. Tot ce pot spune este că fizica lasă de dorit, pentru moment.

Se întreabă cineva cum arată de fapt gameplay-ul? Aveţi mai jos câteva filmuleţe care sper să vă ajute să vă formaţi o părere.

Cum probabil v-aţi dat seama, gameplay-ul este un hibrid între BFBC2 şi MW II deci nu vă va fi greu să vă obişnuiţi. Mai grea o să fie încercarea de a trece peste acel deja-vu care dă impresia că jucaţi CoD Modern Warfare portat pe engine-ul grafic din Bad Company.

Medal of Honor arată ca o struţo-cămilă după unii sau ca un joc ce încearcă să adopte soluţii de succes deja consacrate după alţii. Cert este că adevărul este undeva la mijloc şi că doar versiunea finală poate aduce lumină în cazul ăsta. Discuţia rămâne deschisă iar părerile împărţite.

Momentan serverele din Europa şi cele din România sunt arhipline aşa că nu se duce lipsă de combatanţi dar dacă totuşi doriţi o confruntare în echipă sau contra unei echipe anume, vă aşteptăm provocările pe forum! Over and out!

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.