Gameri şi gameriţe, astăzi ne plimbăm un pic mouse-ul pe un nou pad, un pad ce este produs de o companie destul de obscură pe piaţa perifericelor: EVO-G.

EVO-G este acronimul de la „Evolution Gaming Gear” iar misiunea lor, conform site-ului, este de a livra cele mai bune periferice şi accesorii care să permită performanţe mai bune la un preţ acceptabil.

Dacă mă întrebaţi pe mine, misiunea lor este una grea dacă ţinem seama de cât sufocată este piaţa de către producători mamut ca SteelSeries, Razer, Logitech şi alţi competitori mai mărunţi.

EVO-G sunt destul de cunoscuţi în Asia şi America de Nord iar acum încearcă să pătrundă pe pieţele din Europa şi în curând în România.

Primul produs ce ne-a făcut cu ochiul la ei pe site a fost după cum vedeţi pad-ul MP3L. Numele mi-a plăcut din prima – fără artificii de marketing ca Razer sau SS.

MP3-L este varianta upgradată a padului MP3 iar litera din coadă vine de la, după cum probabil aţi intuit, dimensiune: Large. Observaţi vă rog în tabelul comparativ diferenţele de dimensiuni dar şi de preţ.

 

Specificatii

Caracteristicile principale ale pad-ului sunt următoarele:

  • suprafaţă din material textil
  • dimensiuni apreciabile pentru mişcări rapide ale mouse-ului
  • bază din cauciuc texturat pentru stabilitate

În esenţă, astea sunt punctele cheie pe care le vom lua în calcul în discuţia de azi.

Materialul textil din care este fabricată suprafaţa este din cea mai bună calitate şi permite mişcări foarte rapide şi cursive ale mouse-ului. Comparativ cu Goliathus Speed de exemplu, MP3L se prezintă mult mai bine datorită texturii foarte fine. La început, precizia mişcărilor mele a avut de suferit pentru că sunt un jucător high-sens, dar odată cu echilibrareal lui G500 cu încă 8g am ajuns la un compromis.

Pad-ul l-am testat cu şoarecii din dotare: Logitech MX518, Logitech G500 şi Razer Lachesis şi toţi s-au comportat ireproşabil. Modelul imprimat pe pad nu afectează absolut deloc cursorul mouşilor optici.

Dimensiunile pad-ului sunt printre cele mai mari de pe piaţă  şi se potriveşte foarte bine jucătorilor low-sens.

Singurul defect pe care l-am observat este grosimea. Grosimea mare cauzează cutele ce o sa le vedeţi în poze şi care îngreunează la un moment dat mişcarea mouse-ului. În funcţie de presiunea cu care este apăsat pe pad, mouse-ul se „îngroapă” pur şi simplu în pad iar tracking-ul are de suferit. Lucrul ăsta nu îl putem categorisi ca defect deoarece mâna fiecărui jucător acţionează cu o presiune diferită asupra mouse-ului şi a pad-ului.

 

Teste

Jocurile cu ajutorul cărora am testat MP3L au fost în genere FPS-uri – Battlefield BC 2, CoD Modern Warfare 2 sau Unreal Tournament 3 dar nu ne-am sfiit să mai comandăm armate prin Starcraft II. În toate momentele pad-ul s-a comportat ireproşabil chiar mai bine, pe alocuri, ca Goliathus Speed-ul meu.

Reversul pad-ului este fabricat din cauciuc care este identic ca textură cu cea întâlnită pe pad-urile Razer. EVO-G au avut o sursă de inspiraţie foarte bună. Stabilitatea nu pune probleme chiar şi pus peste un alt pad. Dimensiunea gigantică suplimentată de cauciucul de pe spate nu permit clintirea pad-ului nici măcar cu un milimetru.

 

Concluzii

Impresia este inevitabil una bună. Suprafaţa mare şi materialul de calitate din care este fabricat sunt principalele atu-uri. Dacă puteţi trece peste cutele ce se formează în cutie, îl recomand.

 

Cutia de transport

Proaspăt scos din cutie

Grosimea

EVO-G

Materialul textil este de cea mai bună calitate

Imagine de ansamblu

Partea din spate. Un pic uzat.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.