HyperX Cloud Flight nu sunt o simpla pereche de casti ce HyperX o adauga familiei Cloud. Sunt mult mai mult de atat. As fi tentat sa spun ca fac si ei ce fac toate brand-urile, lanseaza inca o pereche de casti, dar care sa fie wireless.Ca na, vorba aia, trebuie sa fie prezenti cu de toate pe piata. Eu vad un pic altfel lansarea castilor HyperX Cloud Flight. O vad ca pe o confruntare directa cu mamutul numit Logitech.

Bine, din punctul meu de vedere, ca si al multor gameri, HyperX au cam acaparat toata piata din jurul sumei de 100€, insa, nu aveau niciun produs care sa se ridice la nivelul castilor G933.

Dar asta s-ar putea sa se schimbe cu HyperX Cloud Flight.

E clar ca acolo tintesc HyperX si vom afla in cele ce urmeaza daca si reusesc sa ma convinga de faptul ca ale lor casti wireless sunt bune.

Fara niciun fel de rezerva pot spune ca G933 Si Cloud Alpha sunt de departe cele mai bune casti de gaming pe care le-am folosit la PC si ma refer strict la calitatea audio in jocuri. Dar din pacate G933 stau prost la alte capitole.

Vom vedea unde se plaseaza Flight comparativ cu aceste modele. Chiar sunt curios!

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review | WASD

 

Ce sunt HyperX Cloud Flight?

Da, in esenta se poate spune ca sunt niste casti wireless, insa, in acelasi timp sunt si niste casti „multifunctionale”. Termenul acesta este un pic stupid, dar de fapt vreau sa ma refer strict la faptul ca pot fi folosite si la alte dispozitive, nu doar la PC. Si, evident, pot fi folosite si la smartphone-uri sau audio playere portabile.

Normal ca aproape toate castile pot fi folosite astfel, insa, Cloud Flight au microfonul detasabil si aspectul lor nu este tocmai bulky, precum al castilor Logitech G633 sau G933.

In general, in segmentul de pret in care se afla Cloud Flight, producatorii vor sa ofere cat mai multe caracteristici posibil. Probabil ca userul sa nu traiasca cu impresia ca a aruncat cu banii pe fereastra.

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review | WASD

E un pic diferit de segmentul de auditie unde pretul dicteaza calitatea audio. In definitiv, castile de auditie sunt o pereche de difuzoare cu un cablu si unde nu au ce sa caute gimmick-uri de genul.

Si de fapt acesta este motivul pentru care niste casti de gaming isi justifica pretul fata de unele pentru ascultat muzica. Si sa nu traiesti cu impresia ca o pereche de casti conceputa pentru muzica va fi capabila sa iti redea pasii inamicilor la fel cum o fac unele bune de gaming.

Pot exista exceptii care sa se datoreze unor coincidente, dar sunt rare.

Asadar, asteptarile de la o pereche de casti de gaming ar trebui sa fie sa redea sunetul corect in jocuri si poate sa fie ok si la ascultat muzica.

Eu unul nu ma astept niciodata sa se descurce bine in ambele pentru ca stiu ca e imposibil.

 

HyperX Cloud Flight – constructie, design si caracteristici

La capitolul constructie stau super bine. Desi seamana, foarte putin, ce-i drept, cu Stinger, sunt de fapt niste casti foarte solide si nu pot fi comparate cu altceva in materie de robustete decat cu Cloud 1 sau 2.

Cu toate acestea, au renuntat la sistemul de sustinere al cupelor. Sistem care a cam devenit semnatura lor si pe care l-au transformat un pic pentru castile Cloud Alpha.

Dar era nevoie sa il schimbe radical pentru a permite rotirea castilor. Ideea e ca aceste casti sunt super incomode daca le lasi pe gat si nu le rotesti. Ma rog, multe casti sunt incomode in acea pozitie.

Imi place ca le-au facut complet negre si cu doua simple accente rosii care sunt de fapt cablurile prin care comunica cupele intre ele. Ar fi putut adauga briz briz-uri, dar stiti ca nu le sta in fire sa faca asta.

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review | WASD

Si marea noutate o reprezinta logo-ul iluminat. Sunt primele casti HyperX care au vreun fel de iluminare pe ele.

Dar sa nu credeti ca functioneaza intotdeauna. Daca le folosesti cu cablu nu vei putea aprinde LED-urile si nici nu vei putea folosi rotita de volum. Intr-un fel e logic. Cine ar vrea sa mearga pe strada aratand ca un brad de Craciun?

Rotita de volum nu functioneaza cand le folosesti cu cablu si nu este atat de deranjant.

Deranjant este cablul audio care este prea gros si prea lung pentru a putea fi utilizat fara sa te enervezi. Probabil ca s-au gandit sa fie mai rezistent. Dar tot enervant este, la fel ca cel al castilor Logitech G433.

Au renuntat la cupele textile si astfel vei avea la dispozitie doar cupele din PVC. Nu este un lucru rau, intrucat acestea izoleaza fonic super bine. Probabil au aflat si ei ca pe cele textile nu prea le foloseste nimeni.

Difuzoarele sunt exact aceleasi pe care le-au folosit si pentru Cloud Alpha sau Revolver, insa, incinta este total diferita la aceste trei perechi de casti.

Frecventa la care functioneaza in modul wireless este de 2,4 GHz, insa nu pot fi conectate folosind si prin Bluetooth si chiar e pacat pentru ca ar fi putut fi folosite la telefoanele mobile intr-un mod mai placut decat cu acel cablu jack-jack din pachet.

Si cea mai importanta caracteristica cu care HyperX se lauda este autonomia de 30 de ore. Care, in teorie cel putin, este cea mai mare de pe piata. Dar aceasta declaratie este cu steluta, caci acea durata de viata este cu volumul setat la 30%.

Cu volumul la maxim durata este mai mica. Mai exact 13 ore si 30 minute conform testelor noastre. Mai exact, am pornit muzica pe PC-ul la care erau conectat folosind dongle-ul si pe un alt PC am pornit Audacity si am apropiat microfonul de cupele castilor HyperX Cloud Flight. In momentul in care pe waveform nu mai exista miscare, e clar ca s-a oprit redarea muzicii.

Dupa 11 ore este diferit waveform-ul pentru ca ma intorsesem acasa si incepuse sa ma zgarie pe creier acelasi slagar pe repeat.

O autonomie similara (de 12 ore) poti obtine si cu G933 cu luminile stinse si cu volumul setat ceva mai jos.

Extrapoland, Cloud Flight ofera peste 20 de ore autonomie in utilizarea normala. Este destul de clar ca nu le vei folosi la maxim in permanenta.

Autonomie HyperX Cloud Flight

De asemenea, Cloud Flight sunt compatibile cu PS4 si PS4 Pro si spre diferenta de Logitech G933, acestea chiar functioneaza wireless.

 

Galerie foto HyperX Cloud Flight

 

HyperX Cloud Flight – calitate audio

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review | WASDDesi prioritatea era sa le testez in jocuri, n-am avut incotro si le-am testat intai ascultand muzica taman in avion (get it?). Si cu ocazia asta am aflat si ca pe capatana mea scapa sunetul pe langa cupe. Nu este o problema a cupelor, ci a dovleacului meu. Le-am mai dat si altor persoane sa le puna pe cap, tocmai ca sa vad cat de tare se aude in jur. Si doar la mine exista aceasta problema.

Am reusit sa o fac sa dispara dandu-mi ochelarii jos si tinand cupele fixe cu mainile. Tot asa am remarcat si cat de bine izoleaza fonic. Nu il mai auzeam de niciun fel pe fii-miu caruia nu ii convenea nimic din cauza oboselii si vocifera la un scaun distanta de mine.

Nu pot spune ca m-a dat pe spate calitatea audio atunci cand sunt folosite la telefon si acelasi lucru se poate spune si despre puterea lor. Mi-ar fi placut sa se auda ceva mai tare, dar probabil nu este capabil Blackberry-ul meu KeyOne.

Bineinteles, nu m-am rezumat doar la auditia la telefon si imediat ce m-am intors acasa le-am conectat la PC folosind placa de sunet Creative Sound Blaster Z. Voiam neaparat sa le compar cu Revolver si Cloud Alpha si acest test s-a transformat intr-o auditie folosind Cloud Alpha.

Doamne cat de bine se pot auzi Cloud Alpha. Dar am revenit asupra lor si pot spune ca se aud mai slab, calitativ, decat Cloud Alpha, dar o idee mai bine decat Revolver.

Ideea este ca Revolver au cel mai mult bass si Alpha cel mai putin. Dar motivul pentru care mi s-a facut pielea de gaina cu Alpha este redarea vocilor. M-a lasat masca. Iar Revolver m-au lasat rece.

Cloud Flight sunt undeva la mijloc. Ofera o calitate buna, dar nu extraordinara. Totusi, experienta per total este una placuta.

Iar atunci cand functioneaza in modul wireless, volumul este destul de slab. Bine, poate si pentru ca aveam termen de comparatie Sound Blaster Z-ul.

Cel mai mult mi-a placut sa le folosesc la consola. E atat de bine sa te poti misca liber fara sa te incurci in cabluri. Eu folosesc adesea controller-ul de la PS4 cu cablu deoarece are mai putin lag si in GT Sport chiar se simte diferenta si va dati seama ca un cablu in plus al castilor este total enervant.

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review | WASD

Si la cel mai important capitol, gaming-ul pe PC, pot spune ca se descurca o idee mai bine decat Revolver. Auzi pasii mai bine pentru ca au mai putin bass si nu numai ca ii auzi, dar iti dai seama si din ce directie vin. Lucru absolut esential pentru niste casti de gaming.

Am jucat doar Quake Champions cu ele si au fost de ajutor. Mi se pare ca sunt un pic sub Corsair Void Pro Wireless si Logitech G933. Si ma refer strict la distanta de la care poti identifica directia sursei de zgomote (pasi si focuri de arma). Cel putin in Quake Champions.

In cazul in care sunteti curios, Cloud Alpha sunt cele mai bune la acest capitol si apoi sunt urmate de Logitech G933 si Corsair Void Pro si abia apoi isi fac aparitia si Cloud Flight.

Iar la capitolul microfon, aveti mai jos un mic clip in care am inregistrat vocea cu ele precum si cu alte casti.

 

Verdict

Per total, castile HyperX Cloud Flight reusesc sa aduca niste caracteristici interesante intr-un segment in care nu sunt foarte multe optiuni disponibile si care sa fie si functionale 100%. Nu stiu de ce G933 nu functioneaza la PS4, desi sunt detectate. Dar la ce autonomie mica au nu stiu cat de multumit as fi fost de ele, desi ofera o calitate audio mai buna decat Cloud Flight.

HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review | WASDNu reusesc sa inteleg de ce au ales sa nu includa in pachet un cablu cu microfon in-line asa cum au facut Logitech la G433. Chiar le-ar fi sporit flexibilitatea permitand folosirea lor pe post de handsfree pentru telefoanele mobile.

Poate or fi facut ei un studiu si au observat ca nu prea se foloseste aceasta extra optiunie? Cine stie.

Un lucru este clar, atat pentru consola cat si pentru PC sunt super misto in modul wireless si au un pic de extra flexibilitate comparativ cu Void Pro de la Corsair. In ceea ce priveste comparatia cu G933, lucrurile stau un pic mai dificil pentru ca G933 ofera o calitate audio in jocuri mai buna, dar confortul lasa de dorit fata de Cloud Flight care nu iti zboara de pe cap la cea mai mica miscare.

Si nici nu te dor urechile sau capul dupa cateva ore de folosire. Eu am inceput sa simt un mic disconfort abia dupa 6 ore de Expanse. Timp in care nu le-am dat deloc jos. Nici macar cand imi dezmorteam picioarele. Avantajele castilor wireless:).

Si era sa uit unul dintre cele mai importante aspecte, raza de acoperire. In apartamentul cu 3 camere in care locuiesc am semnal in fiecare coltisor al casei. Si cel mai banal test pe care il fac e sa ii dau sa imi caute un meci de Quake si apoi sa plec sa fumez o tigara pe geam. G933 pierd semnalul cand intru in bucatarie si nicio sansa sa aud ceva cand stau pe geam. Corsair Void Pro au semnal insa pana scot capul pe geam afara. Iar Cloud Flight nu pierd semnalul deloc. Si asta inseamna ca trec prin doi pereti de beton si un geam termopan.

Culmea este ca am semnal si cand trec de usa metalica. Bine, doar 1 metru. Dar tot e ceva.

  • Poti cumpara HyperX Cloud Flight exclusiv de la Altex sau MediaGalaxy la pretul de 749 Lei

Editor's Choice WASD Award

Review overview
Summary HyperX intra in segmentul castilor de gaming wireless in forta. Primele lor casti wireless lasa o impresie la fel de buna cum au lasat si primele Cloud-uri.
5
Tagged

Similar Articles

4 thoughts on “HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset review

  1. salut ,poti sa-mi spui si mie de ce cloud alpha sunt mai bune ca revolver?
    stiu ca revolver au bass dar eu il am minim din xonar .Se aud mai bine pasii?se aude mai in departare?ce anume are alpha fata de revolver?

    1. salut, ti-am raspuns si pe youtube, caci cred ca tot tu esti. oricum, iti redau mai jos mesajul de acolo.
      Principala problema a castilor revolver fara s este ca transfera sunetul de la o cupa la alta. Eu nu joc cu vreo modificare adusa sunetului, ci asa cum sunt. Tu, fara bass, e posibil sa nu mai sesizezi aceasta problema.
      Revolver S rezolva partial aceasta problema pentru ca au doua bucatele de cauciuc care atenueaza vibratiile benzii metalice de peste cap.
      Oricum, au ajustat preturile si revolver nu sunt cu foarte mult mai scumpe decat alpha.
      Ideea e ca atunci cand hyperx au scos pe piata revolver le-au pozitionat mult mai sus decat cloud 2. ei zic ca sunt alta gama, bla bla bla, sunet de studio etc. Cand au scos cloud alpha, care arata aproape identic cu cloud 1 si 2 nu aveau cum sa le pozitioneze mai sus decat revolver/s. arata ca niste cloud-uri si utilizatorii nu le-ar fi cumparat la un pret mult mai mare.Oricat dual chamber ar avea ele.
      ai folosit cloud alpha?

  2. Salut! Am o intrebare simpla ca sa zic asa, as vrea sa folosesc castile si la gaming dar si pentru telefon. DAR crezi ca ar merge daca le-as folosi wireless cu un adaptor usb la micro usb b pentru „stick-ul” lor??? Mersii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.