Casti de gaming ce pot fi folosite atat cu fir cat si wireless? Ma rog, prin bluetooth. Da, HyperX Cloud MIX le are pe toate. Sau mai bine zis HyperX le are pe toate, urmarind oarecum ce miscari de trupe au avut in ultimii ani.

Daca stau sa ma gandesc in urma cu cativa ani nu le alocam mare interes si incredere, stiam doar ca-s divizia de gaming a celor de la Kingston si cam atat. Pana la urma, ce mare producator era Kingston atunci? Unul mediocru.

Insa cu trecerea timpului si cu niste campanii de marketing cel putin interesante, cei de la HyperX au castigat mult teren in fata concurentei, indiferent ca vorbim de periferice sau de componente.

Cum a ajuns HyperX sa rapuna intr-un timp atat de scurt niste colosi precum SteelSeries sau Razer? Pai este destul de simplu.

In primul rand au avut un plan bine structurat, pe care l-au respectat ca atare: au lansat niste produse destul de bune, au fost prezenti la diverse evenimente esports, au sponsorizat organizatii cu vedere pe piata si in primul rand au avut preturi bune. Si daca asta cu preturile nu o credeti, urmariti cat de des sunt promotii la perifericele HyperX, sunt cel putin la 2-3 luni. Si asa ajungi sa-ti iei niste casti foarte bune cum ar fi Cloud Alpha la un pret modic de sub 300 lei sau sa dai 250 lei pe FPS Alloy cu switch-uri Cherry MX.

Dar da, cam asta s-a intamplat. HyperX a acaparat un procent urias din piata. Nu e ca si cum a aparut peste noapte clientul lui HyperX, ci acestia au ciupit usor dar sigur de sub picioarele celorlalti. Unii dintre ei s-au prins si au inceput sa scoata periferice bune spre foarte bune, altii au trait cu impresia ca pot trai doar daca scot produse RGB si vanzarile lor macar vor stagna crezand ca au un client loial, dar multi s-au dus in jos. Mult de tot, pentru ca sunt ceva producatori ce aveau o vizibilitate buna in piata, iar acum nu-i mai vezi decat poate la un eveniment obscur in cel mai bun caz.

HyperX Cloud Mix review | WASD

 

Ce sunt HyperX Cloud MIX Wired Gaming Headset + Bluetooth

Sunt doar trei perechi de casti wireless oferite de cei de la HyperX. Flight, Stinger si Mix. Daca primele doua au un design diferit fata de Cloud-urile clasice, ei bine Mix sunt identice. Sau ma rog, aproape.

Asta pentru ca au difuzoare de 40mm, versus 50mm cat suntde fel la cele clasice. Acestea au impedanta de 40 Ohm, suporta frecvente de intre 10 si 40KHz, sunt echipate cu doua microfoane dintre care unul este intern si nu in ultimul rand beneficiaza de codecul aptX.

Pe scurt codecul aptX ajuta la reducerea de date ce sunt transferate intre cele doua device-uri. Nu elimina din date, ci face o compresie mai buna.

In pachet gasim pe langa cel mai evident lucru, anume perechea de casti, clasicele sheet-uri de welcome si altele, microfonul detasabil, cablul USB pentru incarcare, cablul cu jack 3.5 mm si prelungitorul acestuia, dar si o husa ce este prezenta si-n pachetul lui Cloud Alpha de exemplu.

HyperX Cloud Mix review | WASD

 

Galerie foto

 

Expereienta in timpul utilizarii

Calitate audio

Cat le-am folosit la PC, adica pe fir, nu simteam foarte mult diferenta dintre Cloud-urile vechi si MIX-urile de pe cap.

La PC le-am utilizat pe trei placi de sunet diferite. Una onboard de o placa de baza High end, o placa dedicata pe PCI, anume Asus Strix Soar si placa de sunet pe USB de la Logitech PRO X. Insa am avut curiozitatea la cateva zile sa le conectez si la o placa de sunet ce este de toata jena, anume le-am conectat la un laptop office.

Si-mi pastrez parerea ce mi-am format-o si pana acum nu mi-am adus argumente ca sa mi-o modific: daca n-ai o placa de sunet macar decenta, iti vei bate joc de orice pereche de casti, indiferent ca sunt vorbim de casti ce sunt din segmentul premium sau nu.

Eram insa curios sa testez mai mult in CS:GO, pentru ca observasem ca la anumite casti unele lucruri nu se aud. Contextul este urmatorul, cat am utilizat Logitech G635 si dupa ce le-am facut mici modificari in GHUB ajunsesem sa-mi aud adversarul ce se afla in casa la tero pe de_inferno, eu fiind pe mid la counteri. Si am observat ca la multe casti nu se aude lucrul asta. Bine ce-i drept este o distanta destul de mare intre cele doua corpuri si lucrul asta nu este neaparat de blamat. Si din pacate, cu Cloud Mix n-am reusit sa recreez acest lucru, indiferent de ce placa de sunet am utilizat.

HyperX Cloud Mix review | WASD

 

In poza de mai sus, locatia mea este Sloth-ul, iar zona pe care am reusit sa o aud cu Logitech G635 este chenarul albastru. Atentie, a nu se confunda cu auzitul de gloante apasate in pereti, ma refer strict la pasi.

Calitatea audio pe modul wireless, adica pe bluetooth, este una foarte buna. Sincer, am ramas socat prima oara cand am pus perechea de casti pe cap si am dat play la o melodie KoRn. Si inca ma socheaza, intr-un mod placut evident, ca indiferent in ce mediu le-as utiliza sau daca as fi in miscare sau nu, calitatea audio este remarcabila. Bass-ul este puternic dar in acelasi timp este si clar, exact pe gustul meu.

Si convorbirile telefonice pe modul BT se aud foarte bine, microfonul built-in fiind un lucru must have pe astfel de produse.

 

Constructie si confort

Primul lucru pe care l-am observat inca din momentul in care le-a scos Fulger sa le faca poze este faptul ca difuzoarele sunt mai mici decat la celelalte modele de Cloud. Si lucrul asta ma deranjeaza putin.

Nu am urechi foarte mari, insa cele de 50 mm imi dadeau o senzatie in plus de confort si de libertate. Insa aceasta diferenta nu afecteaza calitatea audio de exemplu.

Ca si la modelele anterioare de HyperX Cloud, acestea sunt foarte rezistente si destul de flexibile.

Daca microfonul detasabil nu este o noutate, lucrul ce-mi place foarte mult la aceasta pereche de casti este ca beneficiaza si de un microfon built-in, ce devine activ cand acestea sunt trecute pe modul wireless.

Pe casca stanga se afla orificiul pentru acest microfon built-in, jack-ul de 3.5 mm, conectarea microfonului detasabil si un buton play/pause sau skip song la double tap pentru cand acestea sunt folosite pe modul wireless.

Si casca dreapta este destul de plina. Anume, aici se afla cele doua butoane de volum, LED-ul de iluminare cand acestea sunt pornite, butonul de start/off si mufa de USB pentru incarcare.

 

Raza de actiune si autonomie

In specificatii, cei de la HyperX se lauda ca ofera o autonomie de pana la 20 de ore. Si da, acolo se ajunge. Perechea de casti pare sa aiba un management bun al acumulatorului, acestea nedescarcandu-se stand degeaba de exemplu, lucru ce se intalneste des la casti de wireless, fie ele de gaming sau nu.
Un lucru cool este ca, desi n-ai LED sa stii cat mai are acumulatorul pana se descarca, iti poti lua informatia din doua locuri. Primul este din telefon, in momentul in care te conectezi prin bluetooth iti spune numele device-ului si ce procentaj are acumulatorul. Sau a 2-a varianta este cand pornesti perechea de casti, iti pune la dispozitie aceasta informatie. Iti mai spune si cand le-ai pair-uit la un device, un alt lucru destul de util.

In mare pe modul wireless le-am folosit doar cat eram pe trotineta electrica sau in metrou, fiind conectat la telefon. Si n-am avut probleme in aceste medii. Bine, ar fi fost si absurd sa am, fiind telefonul la maxim 100 cm de casti. Insa am facut si testul ala „romanesc” pe care-l fac si cu celelalte casti wireless. Anume, plec de langa receiver si sa vad calitatea redata, cat si inregistrata de catre microfon.

In cazul de fata receiver-ul este smartphone-ul, pe care l-am lasat pe balcon sprijinit pe balustrada si am inceput sa ma plimb prin casa. Probleme am inceput sa am cand m-am am ajuns in dormitor. Ca sa ajung la idee, mai intai trebuie sa va explic structura apartamentului. Este unul de doua camere de aproximativ 60 mp cu pereti din caramida. Traseul este balcon, sufragerie, hol, dormitor, iar acele mici „deconectari” intervin sunt pentru ca sunt aproape 10 m intre mine si receiver. Dar si faptul ca sunt doi pereti intre noi.

 

Verdict

Acum, mi-e putin greu sa dau un verdict cat mai corect. Conceptul asta de casti ce le poti folosi in mai multe medii este fain. Sau cel putin din punctul meu de vedere.

Si atunci unde este problema? Pai ar fi pretul, ce este unul destul de piperat. Cloud MIX costa cat doua perechi de casti. Adica iti poti lua doua perechi de casti bune, una pentru PC si una pentru a asculta muzica pe strada. De ce nu o pereche de HyperX Cloud Alpha sau Logitech PRO X pentru acasa, iar pentru strada o pereche de Sennheiser HD 4.40 BT Wireless. Tot cam pe acolo ajungi.

HyperX Cloud Mix review | WASD

Sincer, sunt niste casti faine, ce se aud foarte bine atat pe fir, cat si pe bluetooth. Insa nu pot ignora pretul, oricat as recunoaste ca sunt tembel si sunt dispus sa investesc ceva mai mult ca sa-mi asigur un confort sporit sau ceva mai calitativ.

Insa hai ca ma straduiesc ca ignor pretul. Mi-as fi dorit ca difuzoarele sa fi fost de 50mm. Mi-as mai fi dorit si un bundle ceva mai generos in pachet. Mai exact, niste cupe din material textil. Da, chiar si eu prefer cupele de piele sau material similar pentru senzatia pe care ti-o da cand asculti muzica cu bass, insa vara te omoara niste casti over ear cu astfel de cupe.

Insa un lucru important pe care nu l-au omis: botoanele multimedia. Este bine ca au resit sa inghesuie aceste butoane pe cupe. Mie personal imi sunt foarte utile astfel de butoane, din mai multe motive. Nu ies foarte des din casa, insa mai mereu cand o fac am dupa mine troaca eletrica si o pereche de casti. Si e foarte fain sa schimb melodia sau sa raspund la telefon doar apasand un buton ce este pozitionat pe casca, decat sa ma opresc din drum si sa scot device-ul din buzunar.

Recommended WASD Award

Review overview
Summary O pereche de casti ce ofera o experienta interesanta utilizatorului, fie ca este audiofil sau nu. Insa reprezinta si un concept foarte interesant, ce are potential pe viitor.
4
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: HyperX Cloud MIX Wired Gaming Headset + Bluetooth

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.