Usor sau lightweight este cuvantul cheie pe care mai toate companiile producatoare de echipamente de gaming, inclusiv Razer, au inceput sa il foloseasca.

Iar in cazul Razer am observat ca au inceput sa fie foarte atenti la acest detaliu: masa castilor.

Mi se pare absolut normal sa comunice asta daca si castile lor au inceput sa fie mai usoare. Au inceput sa fie mai usoare pentru ca si componentele devin din ce in ce mai usoare (acumulatorii, electronicele, etc).

Oricum, cert este ca in 2021 niste casti trebuie sa fie atat usoare, ca sa nu iti rupa „bostanul”, dar si multiplatform.

Ideea asta cu multiplatform nu e noua, insa de-a lungul timpului a tot fost rafinata de catre fiecare producator cu viziunea lui.

Razer Barracuda X review | WASD

 

Ce sunt Razer Barracuda X?

Sunt o pereche de casti wireless ce pot fi folosite cu mai multe dispozitive, nu doar cu PC-ul. Trebuia mentionat asta pentru ca majoritatea dintre voi sunteti obisnuiti sa vedeti Razer doar conectate la PC.

Razer spun despre castile lor ca sunt niste casti hibrid. Si singurul gand la care ma duce declaratia asta a lor este ca sunt atat wireless, cat si cu fir.

Pe lista dispozitivelor cu care sunt compatibile aceste casti se numara Nintendo Switch, telefoanele Android cu TypeC sau jack, PS5 si PC. In ceea ce priveste compatibilitatea cu PS5, Barracuda X sunt complet compatibile cu tehnologia Tempest 3D Audio.

Pe partea de confort stau excelent. Masa lor este de 250g, iar ca senzatie cand le iei in mana nu sunt foarte departe de Logitech G435. Precum niste jucarii. Stiu ca poate parea ca are un sens negativ comparatia cu niste jucarii, dar nu e. Sunt jucarii de oameni mari.

Ca tot veni vorba de oameni mari, Barracuda X imi incap pe cap bine-merci. Au headband-ul extensibil si le poti ajusta extrem de bine.

Cand ma uit la G435 si la Barracuda X parca vad castile bune pentru fiu-miu, si castile bune pentru mine. Din punct de vedere al dimensiunilor.

Cupele sunt textile si senzatia pe care o ai cu ele pe cap este ca sunt niste casti deschise. Materialul textil si spuma cu memorie nu aveau cum sa ofere alt rezultat. Oricum, este combinatia perfecta pentru a putea auzi un claxon in cazul in care iesi cu ele pe strada. E destul de periculoasa izolarea fonica intr-un oras. Si din punctul meu de vedere castile astea sunt bune pentru un pustan ce poate uneori devine distrat pe strada.

Difuzoarele sunt de 40 mm si fac o treaba destul de buna pentru zona de pret in care se afla.

Lista completa cu specificatiile castilor o gasiti aici.

Desi le-am tot comparat cu G435 pe ici colo, concurent lor direct sunt de fapt castile SteelSeries Arctis 1 Wireless.

 

Galerie foto Razer Barracuda X

 

Experienta in timpul utilizarii

Evident, totul incepe cu scosul din cutie. Ambalajul este in stilul clasic Razer. Mult. Aveti mai jos o galerie foto in care vedeti cum este ambalat individual fiecare cablu.

La capitolul conectare totul se intampla automat. Tot ce trebuie sa faci este sa conectezi dongle-ul si sa pornesti castile. Asta este poate cea mai misto caracteristica Razer de pana acum, sunt softwareless. Sau mai bine zis Synapseless.

Ideea este ca Synapse este un software extrem de buggy si din masuratorile mele mai si adauga lag mouse-ului Razer. La naiba, eu credeam ca mouse-ul meu pentru masurat lag-ul monitoarelor se stricase si am cumparat alt Viper 8K. Ca (cacofonie intentionata) mai tarziu sa dezinstalez Synapse si totul sa revina la normal. Asa ca recomandarea mea este sa nu va mai instalati Synapse.

Totusi, daca vrei sa faci cateva ajustari poti descarca aplicatia THX Spatial Audio. Dupa ce lasi ii 20$ jupanului Min-Liang Tan.

Razer Barracuda X review | WASD

Trecand la partea in care va povestesc cum mi se pare ca se aud castile astea, mi-am dat seama ca le judecasem gresit. Se aud al naibii de bine si de tare.

Chiar cand le scoti din cutie te loveste o impresie de ieftin. Sunt usoare si parca plasticul din care sunt construite sta sa se rupa precum chipsurile de cartofi. Par ieftine si te duci direct cu gandul ca n-au cum sa se auda altfel decat precum mediocrele Logitech G435. Dar nu. Sunt si puternice si au si niste bass. Si claritatea per total este mult mai mare.

Sunt genul de casti cu care as asculta muzica de placere, nu doar ca sa imi acopar colegii din cladire.

 

Unboxing Razer Barracuda X

Autonomie si incarcare

Autonomia declarata de Razer este de 20 de ore si cam pe acolo am reusit si eu sa le duc cu autonomia. Adica dupa doua zile de Battlefield 2042 Open Beta au cerut incarcare.

Iar in ceea ce priveste incarcarea a fost nevoie de aproape 3 ore pentru a fi complet incarcate.

 

Microfon

Mai jos aveti o mica inregistrare a vocii mele atat cu Razer Barracuda X, cat si cu Logitech G435. Casti pe care le aveam la indemana si al caror microfon este bun.

 

Verdict

Desi nu au Bluetooth, Razer Barracuda X au alte valente care sa ma faca sa le recomand peste multe perechi de casti. Peste SteelSeries Arctis 1 doar din perspectiva pretului. In rest sunt identice.

Bine, SteelSeries au software. Iar Razer nu. Si alegerea probabil ca fiecare o va face in functie de felul in care il vede pe fiecare dintre producatori.

Razer Barracuda X review | WASD

Asadar, la 100€ primesti calitate audio ce este comparabila cu ceea ce primeai de la niste casti analogice de 100€. Partea misto este ca in materie de usurinta de utilizare, sunt similare.

Poate simplitatea lor m-a atras asa de tare. Oricum, astept cu interes sa vina si cu astfel de solutii softwareless si pe partea de mouse-uri sau tastaturi.

Pana la urma exista viata si dincolo de macro-uri si RGB-uri, pot exista periferice si fara ele, dar cu componente electronice bune.

Daca decizi sa iti cumperi aceste casti o sa trebuiasca sa te transformi intr-un grijuliu notoriu. Par cam delicate.

  • Daca vrei sa iti cumperi o pereche de Razer Barracuda X o poti face de la PC Garage la pretul de 449 Lei

Editor's Choice WASD Award

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.