Lumea gaming-ului este foarte trista atunci cand stai sa analizezi preturile. Majoritatea companiilor care au avut succes in acest segment cu produse excelente din punct de vedere al raportului calitate/pret mai lanseaza, destul de frecvent ce-i drept, si tot felul de porcarii foarte ieftine ce se vand doar datorita numelui pe care firma si l-a făcut.

Totuşi, există câteva firme care îşi respectă şi clienţii cu puţini bani oferind produse destul de bune pentru preţul lor. Acum, între noi fie vorba, ce preferaţi? Un produs care arată excelent şi funcţionează mai mult nu decât da? Sau unul care nu este spectaculos din punct de vedre al design-ului, dar aduce funcţionalitate şi calitate decentă?

Căştile Turtle Beach Ear Force P11 există tocmai pentru a răspunde celei de a doua întrebare. Dacă nu te interesează plasticele lucioase şi LED-urile în formă de brad de crăciun atunci va trebui să citeşti mai departe.

 

Prezentare si specificatii

Produsul despre care vom vorbi astazi este departe de varful de gama al celor de la Turtle Beach insa la prima vedere castile ne-au creat o impresie buna. Designul cupelor este supra-auricular, cromatica este eleganta, in doua culori, iar plasticul mat din care sunt confectionate cupele si sistemul de sustinere ofera, per ansamblu, o imagine buna a produsului. Dar asta la prima vedere.

Cupele sunt confectionate din plastic si adapostesc doua difuzoare de 50mm din neodim. Chiar daca incintele acustice sunt din plastic, camera de rezonanta este suficient de bine finisata si dimensionata pentru redarea unui sunet amplu si bine definit fara vibraţii. Cele doua difuzoare au un raspuns in frecventa cuprins intre 20Hz si 20KhZ si un raport semnal/zgomot de 120dB @1KhZ.

tbef-p11-016Pernutele care protejeaza cupele sunt din material sintetic. Sistemul de sustinere este confectionat din acelasi plastic si permite miscarea cupelor doar intr-o singura directie. Presiunea creata de arcul headband-ului nu este mare dar este suficient de ferma pentru a mentine headset-ul pe cap chiar in cazul unor miscari mai bruste.

Firul nu este matisat dar in schimb este suficient de lung pentru a folosi castile in orice colt al camerei. Pe fir este pozitionat si un amplificator care are in acelasi timp rol de telecomanda. Amplificatorul in discutie creste puterea castilor cu 35mW per canal, creste puterea mediilor cu până la 6dB si are o distorsiune armonica la volum maxim <1%. Tot pe amplificator exista butoane pentru volum, microfon si opţiunea de „mute” a microfonului. Pe partea inferioara există un „clips” care permite agatarea acestei telecomenzi de ce va e mai la indemana.

la capatul firului avem un conector jack TRS de 3,5mm si un conector USB pentru alimentarea amplificatorului.

Microfonul este unidirectional si este pozitionat pe un brat cardioid care permite miscarea lui in cele mai nastrusnice pozitii si are un raspuns in frecventa cuprins intre 50Hz si 15kHz.

 

Galerie foto

{gallery}/2013/04-gaming-gear/turtlebeach-p11/galerie:124:110:0:1{/gallery}

 

Experienta in timpul utilizarii

Inca de la inceput prima impresie oferita de castile Turtle Beach P11 a fost una buna. Chiar daca nu ies in evidenta pe raft, va veti schimba parerea despre aceste casti in momentul in care le veti aseza pe urechi. Chiar daca nu sunt cele mai confortabile casti pe care le-am folosit nu pot sa neg faptul ca ofera un grad de confort peste casti mult mai scumpe – Roccat Kulo de exemplu.

La capitolul izolare fonica nu pot reprosa prea multe lucruri tinand cont de gama de pret. Pernutele care acopera cupele asigura un anumit grad de „intimitate” insa nu suficient de mare. Totodata exista si un usor „sound leakage” adica sunetul se aude in exterior.

Fiind vorba despre un headset conceput pentru jocuri, performanta la redarea muzicala este rezonabila. Avem de-a face cu doua difuzoare care ofera medii si inalte bune, iar distorsiunile apar doar in momentul in care abuzam de potentiometrul de volum. Frecventele joase sunt prezente dar nu la un nivel sesizabil. Redarea este curata insa chiar daca P11 beneficiaza de amplificare, frecventele joase si uneori cele medii nu sunt suficient de bine conturate. Dar acest lucru se sesizeaza doar daca ascultati muzica. In cazul jocurilor si al filmelor redarea audio este buna.

Despre microfon nu sunt foarte multe lucruri de spus. Are un sunet bun si suficient de puternic incat sa nu fie nevoie sa tipati la coechipieri. Un lucru deranjant este monitorizarea continua a vocii proprii. Spun deranjant pentru ca headsetul nu ofera o izolare fonica suficient de buna pentru a fi nevoie de acest lucru.

 

Concluzii

tbef-p11-017In mod clar nu sunt niste casti iesite din comun sau care ofera cea mai rafinata experienta audio de pe planeta. Insa un lucru este cert – pentru cat costa, reprezinta una dintre cele mai bune alegeri existente pe piata, sa nu mai vorbim si de faptul ca ofera compatibilitate atat cu PS3, cat si cu PC.

Asadar, daca estiin cautarea unor casti cu amplificator ce ofera o calitate peste medie la acel pret, P11 s-ar putea sa fie ceea ce cauti.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.