Cougar Attack X3 este cea mai noua tastatura de gaming care a poposit pe bancul nostru de teste. Produsele de gaming Cougar au inceput sa se remarce tot mai mult in ultima vreme si asta se datoreaza in mare parte adoptarii de senzori si switch-uri bune.

Cougar Attack X3 se remarca in primul rand printr-un design placut si minimalist si datorita switch-urilor Cherry MX Red care sunt perfecte pentru gaming.

Spre diferenta de multi producatori din clasa de mijloc, Cougar au ales cat mai putine culori si cat mai putine briz briz-uri pentru acest model. Setul de caracteristici este foarte interesant si cel mai tare ma atrage faptul ca nu depinzi de aplicatia software.

Asta inseamna ca odata ce ai configurat cele 3 profile si le-ai stocat in memoria tastaturii, nu vei mai avea nevoie de aplicatie.

Dar vom discuta mai multe despre acest subiect in capitolul dedicat experientei in utilizare.

Cougar Attack X3

 

Layout si caracteristici

La prima vedere, Cougar Attack X3 are un layout simplu si curat. Totusi, cand te apropii si te uiti mai atent la taste observi ca toate functiile ei pot fi activate folosind tasta combinatoare FN.

Pare o caracteristica ciudata implementarea unei taste FN pe o tastatura care nu este de laptop, insa, in contextul acestei tastaturi are o logica si voi reveni asupra acestui aspect mai incolo.

Attack X3 nu are foarte mutle taste dedicate. De fapt, are doar 3 taste dedicate pentru ceva anume si acestea au rolul reglatul volumului si trecerea pe modul mute.

Cougar Attack X3

Sincer sa fiu, in deceniul in care am tot testat tastaturi am ajuns la concluzia ca aceste functii sunt singurele pe care le folosesc. Pe Logitech G810, de exemplu, tastele multimedia nu le-am folosit niciodata si daca Logitech ar decide pe viitor sa renunte la ele nu ma va deranja.

Ca tot amintisem de Logitech G810, trebuie sa stiti ca zona cu litere are lungimea identica cu aceasta, adica 28,5 cm. Motivul pentru care va precizez acest detaliu este simplu: trecerea de la o tastatura Logitech la Cougar Attack X3 va fi seemless. Eu unul nu m-am incurcat in nicio tasta cand am facut schimbarea pentru a testa Attack X3.

Cougar Attack X3 & Logitech G810

Schimbarea polling rate-ului se poate face folosind tot tasta FN in combinatie cu F5, 6, 7 sau F8 si iluminarea poate fi modificata si ea tot folosind tasta FN.

Imi place foarte mult faptul ca exista contrast intre taste si restul tastaturii pentru ca astfel zonele cu taste sunt evidentiate foarte bine.

Iluminarea este de o singura culoare, rosie, si exista doua moduri de iluminare: full si breathing.

Greutatea tastaturii este de 900 grame si asta inseamna ca este ceva mai usoara decat G810 sau alte tastaturi din clasa ei. Greutatea redusa nue ste un lucru rau mai ales pentru gamerii care isi plimba frecvent perifericele la LAN-uri sau alte evenimente de gaming.

Cougar Attack X3 ofera suport si pentru macro-uri, insa acestea pot fi folosite doar daca se renunta la functiile de baza ale tastelor alese de catre utilizator.

Acest gen de abordare o face sa se potriveasca mai degraba jucatorilor de shootere, decat celor de MMO-uri sau alte jocuri unde tastele dedicate pentru macro-uri sunt obligatorii.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Eu in mod constant folosesc 4 tastaturi. Pare dubios, stiu. Dar una este a laptop-ului si n-am ce-i face. Alta este la PC-ul personal, a 3-a la platforma de test pentru placi video si a 4-a la serviciu. Toate sunt diferite si cel mai mult imi place G810. Cougar Attack X3 am testat-o pe PC-ul personal unde testasem inainte Cooler Master MasterKeys Lite L un combo a carui tastatura este hibrid.

Cougar Attack X3

V-am povestit despre acea tastatura acumcateva saptamani si v-am adus la cunostinta faptul ca este foarte zgomotoasa. Ei bine, nu credeam ca voi spune vreodata asa ceva, dar Cougar X3 pare o tastatura silentioasa in comparatie cu aceea.

In fiecare seara era o povara sa scriu pe acele pseudo switch-uri pentru ca tastatura era foarte zgomotoasa. Cand am instalat Cougar Attack X3 am simtit ca m-am linistit instant.

DUpa cum spuneam si mai devreme, trecerea de la o tastatura Logitech o faci fara sa apesi taste accidental. Au dimensiuni similare, insa Cougar Attack X3 are ceva ce nicio tastatura Logitech vanduta in Romania nu va avea: Shift stanga lung!!!!!

Toti gamerii se planga de tastele shift scurte si Logitech decid sa vanda in romania layout cu shift scrut. WTF?!

Eh, anyway, Attack X3 e ok din punctul asta de vedere.

Cougar Attack X3

In ceea ce priveste iluminarea, pot spune ca acest mod de a ilumina tastatura nu este neaparat pe placul meu. Pe mine ma atrag tastaturile a caror lumina iese doar prin litere, nu si pe langa taste.

Totusi, partea buna este ca la Attack X3 pot regla intensitatea luminii si daca alegi minimul lumina rosie va fi vizibila cel mai mult prin litere si foarte putin pe langa taste.

 

Concluzii

Stateam si ma holbam la preturi inainte de a ma apuca sa scriu concluzia review-ului si imi dau seama ca singurul concurent real al acestei tastaturi este Logitech G610. Atat Cougar Attack X3, cat si Logitech G610 au un pret aproximativ de 550 Lei si sincer sa fiu ambele imi plac la fel de mult.

Cougar Attack X3 Cherry MX Red

La Logitech ma atrage iluminarea literelor, iar la Cougar ma atrage felul in care se aud tastele cand le apesi precum si design-ul ei cu aluminiu periat.

Poate ca Cougar Attack X3 este mai interesanta strict din punct de vedere al varietatii. Ei pun la dispozitie variante si cu Cherry MX  brown, black, blue si red. A da, si sa nu uitam si de tasta shift stanga de lungime mare.

Nu v-am spus nimic despre software pentru ca nu reprezinta o componenta importanta. Poti accesta functiile de baza si fara software. Evident, pierzi posibilitatea de a folosi cele 3 profile, dar cui ii plasa. Mai importanta este senzatia pe care ti-o alsa tastatura cand ii apesi tastele si la capitolul asta Attack X3 chiar face ce trebuie.

  • Poti cumpara Cougar Attack X3 de la PC Garage la pretul de 552 Lei

Great for gaming WASD Award
+ Constructie solida
+ Switch-uri
+ Taste dedicate volum
+ Aspect ingrijit

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.