Daca vizitati site-ul lor, nu veti vedea multe tastaturi la sectia gaming. Poate pentru ca restul au fost mai putin bune decat ce este pe piata.. sau poate pentru ca se axeaza pe calitate.. Asta este ce mi-am propus sa aflu.

Speelink Parthica este una din cele 3 tastaturi vazute acolo, si sincer, mi-a captat ochiul din prima secunda.

Este o tastatura relativ simpla, conceputa pentru gaming, fara ecrane si alte chestioare care ar ingreuna gamerul inspre.. a se juca.

Iar eu fiind un gamer simt o mare diferenta intre o tastatura budget si una ultra-gaming.. este o combinatie buna intre simplitate si utilitate, dar acestea in urmatoarele paragrafe.

 

Layout si caracteristici

Speedlink Parthica beneficiaza de 108 taste cu anti-ghosting. Eu fiind genul de om caruia ii merge mintea mai repede decat degetele, am avut momente in timpul jocului cand vroiam sa fac 7 chestii secventiale si mainiile erau gen TOATE DEODATA! Si da, nu merge. :))

O mica problema pe care am avut-o au fost cheile macro din partea stanga.. Eu venind dintr-o lunga linie de jucatori pe laptop sau utilizatori de tastaturi cu profile joase budget, am cam apasat M5-ul de fiecare data cand vroiam de fapt sa apas Ctrl. Mie mi s-au mutat toate butoanele cu un spatiu in dreapta, dar felul in care tastatura este facuta te lasa sa stii ca defapt nu este pe WASD. Pe langa faptul ca distanta intre butoanele macro si restul tastelor este destul de mare incat sa-ti dai seama ca pici de pe tastatura dar nu prea mare incat sa-ti pierzi un deget acolo, insemnele custom de pe WASD si sageti te tin pe drumul cel bun.

speedlink-parthica-031

Si daca asta nu te ajuta.. macar ai 3 culori diferite ale luminiilor printre care si ROZ ( toate profilele mi-s pe roz ) si butoane cu profile inalte care sunt foarte satisfacator sa le apesi. Au o magie a lor. Daca tot suntem la lumini, am totusi un mic of pe suflet. Daca pozitia ta fata de tastatura este oricare alta in afara de exact deasupra, se vede ca si cum doar o portiune a tastei este luminata. Dar cine sa mai uita la taste cand scrie/se joaca.

Aaa da, profile. Are 5 profile 100% customizabile care se pot schimba on the fly. Merge foarte bine pentru MOBA la mine ca atunci cand fac feed, profilul 5, fiecare buton este setat pe Recall, si este foarte usor sa nu mai mor chiar daca layout-ul standard il am pe Profilul 1.
Dar este un lucru foarte satisfacator.. palm-rest-ul este maxim. MAXIM. Atingerea fina al unui inger scoborat din ceruri sa iti aline durerea este nimic pe langa senzatia catifelata a acestei tastaturi.

Pe langa tot ce am enumerat mai sus, avem butoane multimedia pentru a taia sonorul cand un rusnac baga tehno cu Mic Open, memorie interna de 128 kb pentru macro-uri si un cablu de 1.8m imbracat in textil dur pentru uzura sa ma pot spanzura cu el dupa ce ma impiedic in acelasi cablu si dau tastatura de pamant.

 

Galerie foto

{gallery}/2014/04-gaming-gear/speedlink-parthica/galerie:171:105:0:1{/gallery}

 

Software

Parthica-software

Software-ul este foarte simplu de utilizat si in cativa pasi faci tot ce ti-ai propus:

  1. Alege butonul
  2. Aplica-i o functie
  3. ????
  4. Profit.

Este o tastatura foarte buna pentru cei care folosesc alte layout-uri decat cele standarde, care o face foarte versatila si usor de abordat.

 

Experienta in timpul utilizarii

Timp de o saptamana am frecat-o pe biata. Cred ca am facut 100 de type-tests si tot nu am reusit sa fac mai putin decat pe tastatura pe care o foloseam deja de 1 an. Dupa 2 zile de scris cuvinte la nimereala in 60 de secunde, am trecut si eu la joc.

Am inceput cu League of Legends si m-am rugat sa nu folosesc Summoner Spells din greseala. Iar dupa 2 meciuri in care puterea Roz a dominat, a inceput sa-mi placa. Cu recall-ul pe M5, Health Pots pe M4 si Flash+Recal pe orice alt buton care nu e deja folosit, am ajuns si eu level 20. Iar ultimult test, testul suprem, a fost cel al jocului THE KING OF FIGHTERS XIII. In stilul caracteristic, am facut button mashing pana mi-au sangerat degetele in timp ce tineam ochii inchisi sa nu iau in seama bataia ce mi-o iau. Dar Hopa, am castigat.

Sunt multumit de tastatura, chiar daca m-a speriat inaltimea butoanelor initial. Simteam ca trebuie sa depun un efort in plus doar sa apas, dar acuma parca nu mai pot fara el.Un singur lucru doar.. scartaie tasta Space.

parthica-lights

 

Concluzii

speedlink-parthica-12Pretul tastaturii Speedlink Parthica este unul destul de usturator la buzunar, fiind 251 de lei, dar ar merita achizitia, pentru ca este o tastatura de cursa lunga.

Daca iti place culoarea roz si sunetul unui aparat de dactilografiat in timp ce faci pub-stomping pe taramul Azeroth-ului sau in timp ce faci teroristii sita tragand cu 5-1, cumparat cu un macro, prin perete in timp ce dai volumul la muzica tehno mai tare doar sa le demonstrezi cine e Alpha-Gamerul, recomand.

Overall, Speedlink Parthica este o tastatura buna, customizabila dupa preferintele oricarui utilizator.

Lasă un răspuns