Când vezi că numele unui mouse este de fapt al unui zeu, te gândeşti imediat că ar trebui să fie cel puţin la fel de impozant precum un personaj atât de important din mitologie. Ei bine, Force M7 Thor este de fapt un mouse pentru cei ce dispun de bugete mai mici şi nu se apropie nici la degetul mic al mouse-ului Krypton despre care am discutat recent.

GIGABYTE Force M7 ThorLa prima vedere, Thor seamănă ca formă cu o labă de gâscă în zona celor două butoane principale şi acest compromis a fost făcut tocmai pentru a oferi cel mai mare confort posibil. Această formă este recomandată gamerilor ce folosesc stilul palm-grip tocmai pentru că mâna se relaxează perfect atunci când se află deasupra mouse-ului.

Thor este un mouse simplu, cu puţine butoane şi acest lucru îl face perfect pentru a fi folosit în jocuri de tip FPS sau RTS. Cei ce sunt împătimiţi ai MMORPG-urilor nu îl vor putea folosi atât din cauza numărului mic de butoane cât şi deoarece înregistrarea de macro-uri lipseşte cu desăvârşire.

Deşi majoritatea oamenilor ar fi tentată să judece şi să spună că nu este posibil ca în 2013 să numeşti un mouse de gaming acel mouse ce nu are macro-uri. Ei bine, dacă joci shooter-e, ce nevoie ai de macro-uri pentru a ţinti? La fel stau lucrurile şi când vine vorba de RTS-uri. Nu e ca şi cum ai avea nevoie de un macro special pentru a putea selecta o clădire sau un grup de unităţi.

Hai să începe plimbarea pe meleagurile specificaţiilor şi să discutăm despre ce se ascunde sub acea carcasă în formă de labă de scafandru.

Thor este un mouse dotat cu un senzor laser destul de cunoscut şi rezoluţia maximă la care este capabil să ruleze ajunge la 6000 DPI prin interpolare de la 5600 DPI, cât cică suportă maxim acest senzor. Avago 9500 foarte folosit de către mulţi producători de periferice şi chiar şi de către GIGABYTE pe mouse-ul M8000X, un mouse cu preţ dublu faţă de Thor.

Senzorul de la Avago este capabil să înregistreze 12000 cadre pe secondă şi îşi menţine tracking-ul până la o viteză maximă de 150 inci/s.

Forme foarte impunătoareÎn ceea ce priveşte specificaţiile mouse-ului propriu-zis, acesta este de dimensiuni mari, pretându-se perfect stilului palm-grip. Deşi greutatea de 110g este una medie, forma mouse-ului permite ridicarea lui de pe mousepad cu uşurinţă atunci când este nevoie la senzitivităţi mici. Se poate observa din poze că liniile de contur ale mouse-ului oferă puncte de sprijin în degete pentru ridicarea mouse-ului fără a fi nevoie de o priză foarte puternică precum în cazul mouse-urilor de tip claw-grip.

 

Galerie foto

 

 

Vă spuneam că Thor nu permite înregistrarea sau compunerea de macro-uri. Cu toate acestea, permite totuşi modificarea funcţiilor butoanelor şi astfel pot fi atribuite chiar şi apăsări de taste ale tastaturii. Acel buton din mijlocul mouse-ului permite modificarea rezoluţiei on-the-fly şi va indica nivelul cu ajutorul celor 3 LED-uri de deasupra.

Suprafaţa patinelor este cam mare şi, astfel, şi frecarea de mousepad este destul de mare, însă având în vedere că suprafaţa mouse-ului este şi ea peste medie, raportul este optim.

 

Teste

Unitatea de măsură pentru tabelul de mai jos sunt CD-urile. A devenit un standard pe internet ca lift-off-ul să fie măsurat folosind CD-uri şi iată că şi noi procedăm la fel pentru a fi mai uşor de înţeles pentru toată lumea. Un CD are gorsimea de 1,2 mm, deci calculele le faceţi singuri.

thor-perf

În general, Thor oferă un lift-off de 2,5 mm. Pentru un asmenea mouse această valoare este excelentă şi dacă mai punem şi la socoteală faptul că se menţine indiferent de suprafaţa pe care rulează, atunci chiar este una dintre cele mai bune alegeri.

 

Concluzii

Sincer vă spun că am fost sceptic în ceea ce priveşte acest mouse. L-am văzut în acţiune şi deşi multe dintre implementări sunt de succes, mie personal niciun mouse cu senzorul 9500 nu mi-a plăcut. Diferenţa dintre Thor şi majoritatea mouse-urilor cu Avago 9500 este una singură: preţul.

Cu oricare mouse ce foloseşte senzorul Avago 9500 l-am compara pe Thor, singura caracteristică ce îl poate trage în jos ar fi inexistenţa macro-urilor. Însă, dacă verificăm preţurile şi comparăm cu M8000X de la GIGABYTE, G500 de la Logitech sau Xai de la SteelSeries vedem că de fapt Thor este o alegere foarte inspirată dacă nu ne dăm în vânt după  macro-uri.

Aşadar, dacă vă interesează un mouse doar pentru ţintit, ce nu vine cu 1000 de opţiuni software, Thor este perfect, deoarece 116 Lei reprezintă preţul perfect pentru o astfel de implementare.

Nu l-am comparat cu mouse-uri ieftine deoarece calitatea construcţiei se ridică la nivelul standardelor GIGABYTE.

Vă spun cât se poate de sincer că am fost surprins când am văzut preţul mouse-ului. După ce l-am folosit/testat şi ştiind cam unde s-ar afla în ceea ce priveşte performanţele l-am evaluat la 150 Lei. Aşadar, GIGABYTE Force M7 Thor este o afacere bună, dacă eşti în căutarea unui mouse simplu dar cu performanţe decente.

 

Plusuri şi minusuri

goodforgaming

+ Confort
+ Preţ
+ Finisaj

– Patine

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.