DPI switch-ul este amplasat imediat sub scroll iar precizia şi timpul de răspuns sunt exemplare. Nu avem parte de delay-ul de câteva secunde în momentele în care schimbăm profilul sau DPI-ul, ca la mouşii Razer de exemplu.

Skate-urile cu care vine echipat M8000X sunt fabricate tot din teflon dar de o calitate excepţională. În comparaţie cu mouşi ca Logitech G500, Razer Lachesis sau Razer DeahAdder, M8000X alunecă ireproşabil. La sensitivităţi foarte mici, mişcarea pe pad este extrem de rapidă. Reversul medaliei nu este însă plăcut. La sensitivităţi de peste 1400 DPI, controlul cursorului devine haotic iar precizia are de suferit enorm.

Am testat tracking-ul pe două tipuri de pad, aşa cum facem de obicei, pe Goliathus Speed, pe QCK+ unul dintre pad-urile cele mai populare de pe piaţă şi pe un ExactMat, un pad dur, din aluminiu anodizat. Viteza şi controlul au fost foarte bune pe pad-urile textile iar pe ExactMat, datorită frecării crescute, precizia a fost excelentă.

Deoarece skate-urile sunt fabricate dintr-un teflon foarte uşor deteriorabil pe pad-urile rigide ca Razer ExactMat sau fUNC, GIGABYTE a mai adăugat în pachet un set de patine, pentru cei cu tendinţe distructive.

 

Inginerii de la GIGABYTE au ajuns la concluzia că suprafeţele şi stilul de joc diferă de la gamer la gamer aşa că au introdus în M8000X una dintre cele mai noi tehnologii : PTP – Perfect Tracking Precision. PTP este în esenţă acelaşi lucru cu senzorul TCU pe care îl are şi Roccat Kone. Cu ajutorul PTP se calibrează senzorul în funcţie de suprafaţa pe care urmează a fi utilizat. Deşi nu am sesizat o creştere semnificativă a preciziei după calibrarea pe două pad-uri diferite, utilitatea PTP a ieşit în evidenţă în momentul în care am folosit mouse-ul pe un birou lăcuit. Reflexia biroului provoca blocări ale senzorului la viteze relativ mici. După calibrare, lucrurile au revenit la normal.

Am lăsat spre final unul dintre cele mai importante lucruri care fac din M8000X un adversar redutabil pe piaţa perifericelor şi anume senzorul. GIGABYTE au ales tot un senzor laser pentru noua variantă a mouse-ului, un senzor foarte popular şi apreciat deopotrivă de jucători şi de producătorii de periferice: AVAGO S9500.

GIGABYTE M8000X gaming mouse

Senzorul, fanta buclucaşă colectoare de scame şi compartimentul pentru greutăţi. Skate-urile sunt piesa de rezistenţă fără a fi fabricate din vreun material special.

 

Upgrade-ul senzorului este una dintre principalele caracteristici ale noii variante de mouşi din seria „Ghost”. Fidelitatea tracking-ului şi vitezele mari la care este capabil să proceseze informaţia îl fac alegerea perfectă când vine vorba de un mouse de gaming.

Acelaşi senzor reprezintă atu-ul unor mouşi mult mai scumpi de pe piaţă şi amintesc două modele: Logitech G9x şi Logitech G500. Senzorul este capabil de rezoluţii cuprinse între 400 şi 5700 DPI. Deşi este specificată o rezoluţie de 6000 DPI , aceasta este pur şi simplu o cifră pentru un marketing mai bun. Limita fizică a senzorului este de 5700 DPI iar GIGABYTE au menţionat că au crescut viteza cu 300 DPI printr-o simplă simulare software.

La rezoluţii de peste 1400 DPI controlul cursorului devine haotic iar la rezoluţia asta puteţi doar să mişcaţi mai repede camera în Splinter Cell sau să obţineţi rezultate pozitive în lupta cu cuţitul în Counter –Strike sau Modern Warfare. Sub 1400 DPI senzorul îşi arată adevărata valoare şi precizia creşte semnificativ.

 

 

Lift off-ul este puţin prea mare dar acest lucru se pare că este un defect de fabricaţie al senzorului deoarece acelaşi lift-off mare l-am experimentat şi pe Logitech G500.

O problemă supărătoare este creată de marginile foarte ascuţite din jurul senzorului pentru că tinde să fie un adevărat magnet pentru fibrele care se adună de pe pad-urile textile. În jurul fantei senzorului se formează un mic ghem de scame iar acurateţea are de suferit. Nu vă panicaţi dacă dintr-o dată cursorul se încăpăţânează să se mai mişte sau pleacă să exploreze desktopul de unul singur.

Numărul jocurilor în care am testat performanţele mouse-ului a fost influenţat de data aceasta de lansările numeroase din ultimele două luni. Pe lângă Modern Warfare II, Unreal Tournament 3 şi bătrânul Quake 3 Arena, am mai jucat şi Assassin’s Creed 2, Splinter Cell: Conviction şi Trine, ultimul fiind un action-adventure bazat pe o poveste fantastică în stilul The Lost Vikings, un titlu ce trebuie jucat de fanii genului. Rezultatele au fost satisfăcătoare după cum vă mărturiseam mai devreme, M8000X îndeplinindu-şi datoria conştiincios chiar şi în aplicaţii mai înjositoare cum ar fi lucrul în Excel.

Ca şi varianta precedentă a mouse-ului, M8000X vine cu 4 greutăţi ce pot fi adăugate pentru echilibrare. Masa maximă cu care poate fi crescută greutatea mouseului este de 38g dar spre deosebire de varianta anterioară, Ghost Extreme este mult mai bine echilibrat din fabrică. Adăugarea de greutăţi suplimentare îngreunează simţitor viteza. Dacă sunteţi obişnuiţi cu un mouse mai greu, nimeni nu vă opreşte să mai „îngrăşaţi” mouse-ul cu câteva grame.

 

Pages ( 4 of 6 ): « Previous123 4 56Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.