După cum observaţi am modificat un pic tabelul cu specificaţii. De acum înainte, acest tabel va arăta ca cel folosit în prima pagină a acestui articol, iar dacă aveţi sugestii asupra categoriilor pe care le include, mă găsiţi pe forum.

La o primă privire, M8000 arată ca orice alt mouse obişnuit (Fulger: arata cu un Lamborghini Contach). Totuşi, designul se pretează la nevoile gamerilor şi se adresează celor ce nu pun preţ pe look, ci pe performanţe.
Designul nu este ambidextru, iar dimensiunile mici îl fac ideal pentru sesiunile de gaming desfăşurate „în deplasare”.

În tabelul de specificaţii am spus că micuţul M8000 are o rezoluţie cuprinsă între 400 şi 4000 DPI. Propulsat de senzorul laser AVAGO 6090, M8000 este unul dintre cei mai rapizi mouşi din lume. Rezoluţia se poate schimba în timp real, fără a fi nevoie să părăsiţi jocul, dar amplasarea butonului chiar pe spatele mouse-ului nu este alegerea cea mai potrivită. Pentru a putea modifica rezoluţia, trebuie să ridici mâna de pe mouse, ceea ce poate deveni foarte incomod.

 

M8000 vine cu un total de 5 butoane, toate personalizabile.
Cu ajutorul software-ului numit generic Ghost Gaming Engine, cu care vine în pachet, puteţi crea macro-uri dar şi shortcut-uri pentru comenzile preferate. Macro-urile şi restul de comenzi sunt stocate în memoria internă a mouse-ului, care are o capacitate de 8Kb. Partea frumoasă este că în momentul în care aţi salvat setările, nu va mai fi nevoie de instalarea softului pe alte pc-uri. Practic totul se stochează on-board. Memoria internă poate stoca maxim 15 macro-uri, mai exact cinci macro-uri per fiecare profil. Simplu şi eficient.

În total sunt 5 butoane care pot fi „customizate”.

 

Macro-urile pot fi înregistrate atât cu delay, cât şi fără.

 

Senzitivitatea are trepte de creştere din 100 DPI în 100 DPI.

 

Butonul pentru schimbarea profilului este amplasat pe partea dreaptă, aproape de partea din faţă a mouse-ului, ceea ce îl face greu de apăsat accidental. Fiecare profil este uşor de distins, deoarece fiecare luminează logo-ul de pe spatele mouse-ului într-o culoare diferită-roşu, verde sau albastru.

Scroll-ul este cel mai pretenţios buton de pe M8000. Spun asta pentru că este greu de apăsat, iar tiltul îl face puţin imprecis. Tilt-ul este funcţia unui mouse de a „scrollui” lateral, prin apăsare stânga-dreapta. Utilizatorii care lucrează foarte mult cu programe de calcul tabelar, de exemplu, îl vor găsi foarte util. Rotiţa este din metal, cum ne-am obişnuit la majoritatea producătorilor, însă acest lucru o face şi foarte zgomotoasă. Uneori, în cele mai neaşteptate momente, produce un scârţâit lugubru:).

În tabel am scris că M8000 este puternic accesorizat. Vine în pachet cu un set suplimentar de skate-uri din teflon şi un set de greutăţi care totalizează 38 grame.
Să le luăm pe rând. Skate-urile sunt doar din teflon, şi recomand a se folosi în combinaţie cu un pad textil.

Eu am folosit un RZR Mantis, un QCK+ Heavy şi pad-ul Ghost Gaming din pachet. Cele mai bune rezultate le-am obţinut pe Mantis şi pe Ghost. Pe un RZR eXact Mat, am distrus skate-urile iniţiale în două zile. Să discută un pic şi de pad-ul cu care a venit în teste.  E un accesoriu important, iar GIGABYTE a făcut treabă bună. Pad-ul se numeşte GP-MP8000 este din material textil, mai precis dintr-o fibră combinată cu polyester, iar logo-ul Ghost este desenat în cel mai pur stil vintage.

Ca dimensiuni, măsoară 400*300 mm iar baza este cauciucată, ceea îl fixează perfect de aproape orice tip de suprafaţă.
Greutăţile sunt patru la număr, mai exact una mare de 20 grame plus alte trei a câte 6 grame. Am folosit greutăţile în aproape toate combinaţiile posibile, însă mouse-ul a fost echilibrat perfect cu un total de 18 grame.

 

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.