A venit toamna si sub egida back to school trebuie sa ne reinnoim perifericele. Mai degraba ar fi inapoi la chiulit, caci perifericele noi te fac sa te joci non-stop si sa uiti de scoala. Bine, nimeni nu incurajeaza asta, dar cam asa ceva se intampla.

Logitech isi reinnoiesc perifericele in perioada aceasta si au inceput sezonul cu Pro Gaming Mouse, o combinatie de doi soareci de gaming.

G403 este si el o combinatie de nou si tehnologie deja existenta. Evident, a mostenit modulul wireless si senzorul de la G900.

Sincer sa fiu, la G900 m-am gandit cand l-am vazut pentru prima oara pe G403. Mi-a parut un G900 ieftin. Totusi, are cateva chestii total diferite, dar vom vedea la timpul lor care sunt acestea.

Hai sa vedem cum sta la capitolul specificatii si caracteristici fata de G700s pe care il inlocuieste ca pret si fata de G900 care ii este parinte.

 DSC9982

Specificatii si caracteristici

G403 mosteneste multe specificatii de la G900 mai ales la capitolul wireless si senzor. Totusi, forma este total diferita.

De asemenea, si patinele sunt total schimbate. Daca la G900 exista patine si in fata/spate precum si pe laterale, G403 are doar in partea din fata si din spate si in jurul senzorului. Forma lor este si ea diferita, G403 fiind echipat cu patine rotunde.

 DSC0002

Partea buna este ca sunt sanse mai mici sa se agate de mousepad sau de marginea cusuta a acestuia.

specs 403

Pachetul este similar cu al lui G900. Adica include un adaptor de la micro USB la USB normal pentru a putea tine receptorul wireless undeva pe masa, cablu USB matisat pentru incarcarea mouse-ului si greutatea de 10 grame.

Apreciez foarte mult ca Logitech nu prind cablurile manunchi, ci le rasucesc frumos astfel incat sa nu ai indoituri ale cablului. De asmenea, rigiditatea scazuta a cablului reprezinta si ea un plus pentru ca sunt sanse mici sa ramana deformat permanent in unghiuri ciudate.

 DSC0003  DSC0005  DSC9985

Acumulatorul mouse-ului este integrat, similar lui G900 si acesta nu poate fi schimbat. Bine, sunt convins ca daca acesta va deceda Logitech va schimba mouse-ul cu totul.

Partea buna este ca avand un acumulator integrat, Logitech au putut sa ajusteze centrul de greutate asa cum trebuie, unde la G700S de exemplu, era dat de catre acumulatori.

Autonomia maxima raportata de catre software este de 33 de ore pentru utilizarea fara iluminare, iar daca se alege trecerea prin toate culorile, aceasta scade la 22 ore. Nu e rau si partea buna este ca poate fi utilizat atunci cand se incarca. Eu unul mereu am conectat cablul atunci cand eram anuntat ca nivelul bateriei este de 30%. De cand te anunta ai timp berechet sa gasesti o pauza de 3 secunde cat iti ia sa conectezi cablul.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

G403 mi-a adus aminte isntant de Rival de la Steelseries. Nu pentru ca seamana, ci pentru ca imi simteam aratatorul la fel de ridicat datorita click-ului stanga. G403 are o froma ergonomica, adica nu se potriveste si pentru stangaci la fel ca Logitech Pro. Partea stanga este ceva mai ridicata si asta ii ofera un confort aparte. Este un feeling total diferit de cel pe care il ofera Pro.

De fapt, datorita formei mi-a fost destul de greu sa il manuiesc in finger tip grip. Insa, pentru palm grip este foarte buna forma.

Se poate spune despre el ca are o forma safe. Adica se potriveste pentru mai multe tipuri de maini cu degete de grosimi diferite. Asta se datoreaza numarului minimum de linii de pe suprafata.

Cea mai sensibila zona a unui mouse este zona de unde realizezi priza. Daca pe acea zona ai „canale” pentru degete, sau locuri unde ar trebui sa iti stea buricele degetelor, sunt sanse ca acel mouse sa nu se potriveasca tuturor gamerilor.

G403 nu are asa ceva.

Peretii laterali sunt verticali si asta asigura un grip ferm.

Iar daca mai adaugam la socoteala si coating-ul cauciucat, atunci poti spune ca n-ai cum sa il scapi.

Personal, nu ma dau in vant dupa coating cauciucat. Toate MX518-urile pe care le-am detinut au ajuns exfoliate, asa ca sper ca intelegeti de ce nu ma dau in vant dupa asa ceva. Prefer laterale din cauciuc masiv, precum are Rival sau DeathAdder. Sau deloc cum este cazul lui Logitech Pro.

Bineinteles, senzorul este PixArt 3366 si este de prisos sa spun altceva despre el in afara de faptul ca are un tracking impecabil si nu poti sa „il dai peste cap” nici in fel si chip.

Cu G403 am jucat un singur joc, Battlefield 1 Open Beta si va spun sincer ca m-am distrat de minune schimband ba p G900, ba pe G403, ba pe Pro. In ceea ce priveste tintitul, de la Battlefield 3 incoace am considerat un mouse bun unul cu care poti compensa reculul si cu care poti sa dai un sniper jos atunci cand ai carabina si acesta este la distanta mare.

De departe cel mai comod mi s-a parut G403. Acomodeaza mai bine un grip de tip palm, asa cum joc eu si acesta este si motivul pentru care il prefer dintre cei 3.

Comparativ cu G900, G403 are un feeling de mouse cheap. Bine, asta se datoreaza diferentei de pret. Insa, tineti minte ca este vorba de o comparatie strict cu G900, care are cam cel mai bun build quality pe care l-am vazut vreodata la un mouse.

Altfel, constructia lui este in standardele Logitech.

Rotita este similara cu cea de pe Pro. Are pasii la fel definiti, insa este departe de felul in care sunt definiti pe G502 sau G900. Nu are tilt si click-ul de pe rotita este destul de rezistent la apasari. Uneori cand incerc sa il apas ma intreb daca se va apasa sau nu.

 

L-am cantarit atat pentru a verifica acest cantar, cat si pentru a afla cat poti sa mai castigi la greutate daca renunti la capacelul greutatii care are doua bucatele metalice. Raspunsul este 3 grame. Cam putin, dar decat deloc e bine si atat.

Am mai incercat o chestie din pura curiozitate. Am instalat atat G403, cat si G900 pe acelasi computer in doua port-uri USB vecine. Voiam sa vad daca se bruiaza unul pe altul si raspunsul este nu. Se ignora glorios.

 DSC0011

 

Concluzie

Desi aveam sentimente amestecate despre G403 Wireless, intr-un final m-am convins. Este ceea ce G900 nu o sa poata sa fie niciodata: un mouse pentru oricine. G403 inglobeaza absolut tot ce are si G900 in materie de senzor si tehnologie wireless si asta la un pret cu aproximativ 30% mai mic.

Stiu ca pretul la care a fost anuntat este mare, insa ai aceasta parere doar daca il compari cu unul cu fir.

Pe partea de wireless nu suporta termen de comparatie. Logitech au cea mai buna tehnologie wireless si impreuna cu G900 sunt singurii soareci fara fir cu care as juca vreodata ceva in multiplayer sau pe care ii recomand cuiva sa ii foloseasca altfel decat office.

Partea cea mai misto mi se pare faptul ca au lansat si varianta cu fir si hibrid. Daca aveai bani pusi de o parte pentru un G900 si esti si posesorul unui laptop precum si al unui desktop, fa-ti un serviciu si ia-ti unul cu fir pentru desktop si unul fara fir pentru laptop. N-ai idee cat de misto este sa ai aceeasi forma si la PC si la laptop fara sa stai sa muti mouse-ul de colo colo.

Momentan poate fi achizitionat direct de pe site-ul Logitech la pretul de 119 €. Urmand sa fie listat in curand si in magazinele online din Romania.

 DSC0010

 

great for gaming

+ Senzor
+ Forma
+ Grip
+ Timp de raspuns

Similar Articles

One thought on “Logitech G403 Prodigy Wireless review – un altfel de G900

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.